Mavi Ekran Hataları

Hümmett

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Bilgisayarı ilk aldığım günden itibaren 1 hafta boyunca almıştım.

Servise götürdüm, PSU'dan anakarta kabloyu takmamışlar. Onu düzelttiler, 1 ay sıkıntısız kullandım. Ancak son 2 haftadır tekrar almaya başladım. Ve gittikçe daha da çoğalıyor. Konuyu mavi ekran hata analizi başlığı altında açtım ancak burada farklı bir sorum var.

Benim çözüm olarak denemediğim şey kalmadı denebilir neredeyse. Tüm donanımları teste soktum ( Memtest86, Harddisk testleri, ekran kartı testleri, işlemci testleri) yaptım bir sorun çıkmadı. Yazılımsal olarak her şeyi elle güncelledim, yine düzelmedi.

Hatta öyle bir boyut aldı ki temiz kurulum yapmak istediğimde kurulum aşamasında bile mavi ekran alıyorum artık. Temiz kurulum yaptırmıyor. Şimdi bu kadar test yaptım, güncelleme yaptım, çözülmedi. Başka neyde sorun olabilir? Neden her şeyi yapmama rağmen düzelmiyor sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
SATA kablonuz arızalı olabilir ya da SATA portunuz arızalı olabilir. Burada ihtimaller söz konusu. Mavi ekran dosyalarınızı incelemedim çünkü önceden açtığınız konuya baktığımda Recep hocam zaten size gerekli geri dönütte bulunmuş. Yani bu saatten sonra siz en iyisi onun geri dönütünü bekleyin. Baktık sorun çözülmedi ben de bakar ve kendi fikrimi belirtirim. O da mı olmadı? Murat hoca ne güne sanki?

Hocam harddiskinizde problem olması büyük ihtimal ben de aynı sorundan müzdariptim. Bir yerden
emanet de olsa bir harddisk bulup denemenizi öneririm ben başka harddisk ile denediğimde mavi ekran hatalarından eser kalmamaıştı ama bir de SATA güç kablonuzu, SATA portunuzu, SATA veri kablonuzu değiştirmenizi öneririm.

Merhaba @Enes3078 teşekkür ederim, şunu belirteyim o zaman bilgisayarı 1 adet 500 GB'lık M.2 SSD ile topladım ilk gün mavi ekranı aldım 2. gün ise bilgisayarcıda daha önceki laptopumda sorunsuz kullandığım Samsung 250GB 860 Evo SSD taktırdım ama Windows'u hep M.2 SSD ye kuruyordum sonra aklıma geldi 2 gün önce dedim belki M.2 sıkıntılıdır bir de Samsung'a kurayım ama yine hatalar devam etti, tabii M.2 sökmedim hiç acaba söküp denesem mi?

Merhaba @tosba0 bilgisayarımda hataları almaya başladığımda 1 adet M.2 SSD vardı 2. gün daha önceki laptopumda sıkıntısız kullandığım Samsung 250 GB 860 Evo SSD taktım ancak Windows'u hep M.2'ye kuruyordum 2 gün önce normal SSD'ye kurdum yine mavi ekran hataları devam etti ancak M.2'yi sökmedim hiç söküp denesem mi acaba? SATA güç kablosu SATA portu ve SATA veri kablosu hangileri oluyor acaba SATA dediğimiz şey hardiskten çıkan kabloyu ana kartta taktığımız yer mi SATA kablosuda harddiskten çıkan kablomu?

Son düzenleme:
Bu arada M.2 çıkartıp SATA SSD'ye kurmayı denemek mantıklı. Çünkü kullandığınız M.2 SSD kronik sorunlu diye adlandırılan türden. Bu arada taktığınız SATA yuvasını değiştirin derim. SATA SSD 1. porta takılı ise 2. porta takmayı deneyebilirsiniz.

Teşekkür ederim akşam M.2 çıkartıp deneyeyim sonucu paylaşırım.

Merhaba @Enes3078 M.2 çıkarttım, diğer SSD'nin kablosunu farklı bir sataya taktım Windows'u ona zar zor kurdum mavi ekran hatalarıyla yine, ancak bir fark olmadı hatta bilgisayarı açtıktan 5 dk sonra mavi ekran vermeye başladı, UEFI belleği silmiştim hayalet bir flash oluşturdu diye flashı tekrar oluşturdum ancak ISO dosyasını yazdıramadım sürekli mavi ekran verdiği için.

Son düzenleme:
Hocam biraz geç cevap verdim kusura bakmayın bu tarz kronik olarak adlandırılan depolamalar Windows onda çalışmasa bile mavi ekran hatası verebiliyorlar M.2 diskinizi çıkarıp bir de öyle denemenizi öneririm bu arada Windows'u SSD'ye kurmuşsunuz ama bilgisayarınız hala M.2'den Boot ediyor olabilir BIOS'dan ona da bakmanızı öneririm.

@tosba0 merhaba M.2 söküp denedim sadece SSD takılı halde format atmayı denedim maalesef düzelme olmadı, burada o kadar gelişme yazmama sürekli etiketleyip bilgilendirmeme rağmen dönüş olmayınca servise götürmeye karar verdim artık 1 ay kalır sanırım, dönüşün için teşekkür ederim sağ ol

Geçmiş olsun bu mavi ekran hataları kadar can sıkan bir durum yok. Ben gaming genden aldım gerekli minidump dosyalarını da paylaştım. Çoğu söylenen yolları da izledim fakat çözülmedi. Gaming gen servisiyle ilgili sorun yaşayan bir arkadaşın konusunu da görünce iş işten geçmeden iade talep edeyim dedim. Talep reddedildi Tüketici Hakem Heyetine başvurdum bakalım bekleyeceğiz artık. Paramızla rezil oluyoruz ya

@Stokeley teşekkür ederim size de geçmiş olsun, dediğiniz gibi paramızla rezil oluyoruz bilgisayarı toplayalı 2 aydan fazla oldu toplasan 1 ay anca sorunsuz oynamışımdır, ben iade işine girmedim çünkü İtopya toplama PC'ler kişiye özel toplandığı için iade olmaz diyor o yüzden tamir etmeleri için 2. kez aynı hatadan dün servise götürdüm para veriyoruz ama kullanamıyoruz mağdur oluyoruz, he bir daha yaşarsam sorunu mahkemeye başvuracağım artık çünkü şu an bilgisayarın bana gelmesi en az 25 gün, ben neden mağdur kalayım, her sorunda oraya gitmek zorunda mıyım ki orası bana çok uzak ve mesai saatlerimiz çakışıyor usandım artık, ne oldu bir daha oradan vida dahi almam aldırtmamda akrabalarıma, kendileri kaybediyor sürekli, zaten internette şikayetten geçilmiyor onlar hakkında hayırlısı diyelim bekleyip görelim bakalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…