Mavi Ekran Hataları

Hümmett

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Bilgisayarı ilk aldığım günden itibaren 1 hafta boyunca almıştım.

Servise götürdüm, PSU'dan anakarta kabloyu takmamışlar. Onu düzelttiler, 1 ay sıkıntısız kullandım. Ancak son 2 haftadır tekrar almaya başladım. Ve gittikçe daha da çoğalıyor. Konuyu mavi ekran hata analizi başlığı altında açtım ancak burada farklı bir sorum var.

Benim çözüm olarak denemediğim şey kalmadı denebilir neredeyse. Tüm donanımları teste soktum ( Memtest86, Harddisk testleri, ekran kartı testleri, işlemci testleri) yaptım bir sorun çıkmadı. Yazılımsal olarak her şeyi elle güncelledim, yine düzelmedi.

Hatta öyle bir boyut aldı ki temiz kurulum yapmak istediğimde kurulum aşamasında bile mavi ekran alıyorum artık. Temiz kurulum yaptırmıyor. Şimdi bu kadar test yaptım, güncelleme yaptım, çözülmedi. Başka neyde sorun olabilir? Neden her şeyi yapmama rağmen düzelmiyor sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz şans işi, kimi satın alıyor tam takır çalışıyor sistemi kimi de bizim gibi mağdur durumda kalıyor. Aynı durumu bana da söylemişlerdi kişiye özel pclerde iade olmaz diye fakat ben hazır sistem almıştım kullanıcı sözleşmemizde yazıyor vs. diye. Bu forumdan bir arkadaşa danıştım kullanıcı sözleşmemiz dedikleri "tüketici aleyhine şartlar" diye geçiyor sizi caydırıp teknik servisle uğraştırmak istiyorlar dedi. Daha 2 gün olmuşken THH'ye başvurun paranızı mutlaka alacaksınız dedi o yolu izledim şuanlık. Zaten önümde 2 yol vardı ya teknik servise verecektim (ki sıkıntılı bir süreç mahalle bilgisayarcısı gibi davranıyorlarmış bilgisayara geri gönderdiklerinde kutularda ezik vs. oluyormuş) diğeri de iade talep etmem reddederlerse Tüketici Hakem Heyetine başvurmaktı. 2. yolu izledim hayırlısı artık. Türkiye'de yeni sistem almak ne sıkıntılı süreç ya, bazen eski sistemi satmayıp onla idare etseydim paramda cebimde kalırdı diye düşünüyorum. Bir hevesimiz vardı içine ettiler.

@Stokeley benim durum daha sıkıntılı ilk gün sıkıntı yaşadım 1 hafta sonra düzelttiler 1 ay sıkıntısız kullandım ama 2 aydan fazla geçti sıkıntı yine meydana geldi şimdi iade hakkım var mı yok mu olsa bile daha zordur diye düşünüyorum. Aynen öyle heves kalmadı içimizde iade edebilsem daha da almam diye düşünüyorum bakalım ne olacak.
Bende bu konudan müzdaribim son açtığım konuya bakar mısınız.

@siyahgiyenadamGOP benim teknik bilgim yok şunu yapın düzeltin diyemem ama eğer farklı bir RAM'da sorun yaşamıyorsanız mevcut RAM'lari garantiye gönderin derim.

İşin can sıkan noktası da bu mavi ekran hatalarının bir çok nedeni olabiliyor nokta atışı bulunamaz donanımsal/yazılımsal program kaynaklı. Eski sistemim 2017 nisanda toplanmıştı onda hiç böyle bir sorunum olmadı, babamın bilgisayarcı arkadaşları toplamıştı gtx 1050li sistem. Umarım başın bu dertlerden kurtulur dostum.

@Mustafayuqsel. 33 teşekkür ederim sanada geçmiş olsun tekrar umarım çözüme kavuşur sorunlarımız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…