Çözüldü Mavi ekran hatalarının sebebi nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

memoshwastaken

Hectopat
Daha fazla  

Merhaba, bilgisayar açık iken durduk yere mavi ekran hatası alıp kapanıyor. Daha sonra da "no boot device found" gibi bir yazı çıkıyor. Kapatıp açınca bilgisayar eskisi gibi çalışıyor ama bir türlü neden mavi ekran verdiğini çözemedim.

Çözüm
Sorun, eski veya uyumsuz sürücülerden kaynaklanıyor olabilir. Ağ ve depolama sürücülerinin güncellenmesi ile birlikte BIOS güncellemesi yapmak da çözüm sağlayabilir. Ayrıca, chkdsk /f /r komutunu kullanarak disk hatalarını kontrol etmenizi ve Windows bellek tanılama aracı ile RAM testi yapmanızı da öneririm.
Sorun, eski veya uyumsuz sürücülerden kaynaklanıyor olabilir. Ağ ve depolama sürücülerinin güncellenmesi ile birlikte BIOS güncellemesi yapmak da çözüm sağlayabilir. Ayrıca, chkdsk /f /r komutunu kullanarak disk hatalarını kontrol etmenizi ve Windows bellek tanılama aracı ile RAM testi yapmanızı da öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet sorun uyumsuz sürücülerden kaynaklanıyormuş. Driver Verifier ile sorunu çözdüm. Teşekkürler!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı