Mavi ekran hatası ks.sys

İşletim sistemi
Windows 10

AshinaJiesheer

Kilopat
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
99
RAM
Corsair Vengeance 2133 MHz 2x8 GB
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus 1 TB
Ekran kartı
Asus Rog Strix GTX 970
Anakart
Gigabyte B450-M H
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500
Merhaba,
Dün sistemime yeni işlemci ve anakartı taktım. Windows'u yeniden kurdum, güncelleştirmeleri vs. tamamıyla yaptım. Gece boyunca oyunlarda ya da herhangi bir şeyde sıkıntı yaşamadım. Bugün 3-4 saatlik oyun (Apex Legends-Discord) maceramın sonlarına doğru ''ks.sys" isimli bir mavi ekran hatası aldım. Bilgisayar yeniden başladı ve şu an bir sorun yok gibi ama ben yine de neyin sebep olduğunu öğrenmek istiyorum. Minidump dosyalarını bırakıyorum. WinDbg programını açtığımda C:/Windows/MEMORY.dmp dosyasını otomatik olarak gördü ve onu da analiz ettim fakat boyutu 1.4 GB olduğu için şimdilik not defterinde analiz sonuçlarını paylaşıyorum eğer lazım olursa onu da uploadlayabilirim.

Minidump dosyası: 120122-6281-01.zip
MEMORY.dmp dosyası analiz sonuçları: Online Notes Services
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında formattan sonra mousepadimin ledleriyle sorun yaşamaya başladım. Ben bir profil belirlememe rağmen (klavye-mouse-mousepad için örneğin kırmızı vs.) bir kaç dakika sonra kendiliğinden diğerleri profil renginde devam ediyor fakat mousepad gökkuşağı moduna ( corsair yazılım yüklü olmadığı zaman olan mod) geçiyor. USB bağlantısını çıkartıp takana kadar o şekilde yanmaya devam ediyor. RGB olan aygıtlarım:
Steelseries Arctis Pro + Gamedac Kulaklık
Corsair Sabre Pro RGB Mouse
Corsair K70 MK2 Klavye
Corsair MM800 Cloth Mousepad
 
Buradan farklı profiller deneyin. O kadar çok RGB aygıtı sorunlara yol açacaktır. Steelseries de yazılımı olduğundna çakışma yapıyor gözüküyor. Üretici destek forumlarına durumu bildirip yardım isteyebilirsiniz.

Neyse ki Corsair cihazlarınız güncel icue destekli.
Buradan güncel yazılımı kurun.
 

Geri
Yukarı