Mavi Ekran Hatası ve HDD Bad Sectörü

İbrahimadgzl

Hectopat
500 GB bir harddiskim var ve bilgisayarımda mavi ekran hataları alıyorum, HD Tune programı ile tarayınca bozuk sektörler görünüyor, ama HD Tune Pro ile tarayınca harddiskte herhangi bir sıkıntı görünmüyor, 2 GB RAM ile PC birkaç saatte bir hata verirken, 4GB RAM daha takınca daha sık mavi ekran hataları alıyorum.

Hd tune pro.png
hd tune.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun hocam. Diski değiştirin. Toshiba P300 alın.
Hocam değişçekte benim merak ettiğim HD tune de hata verirken HD tune PRO da hata vermemesi.
Değişim mecbur.
Aynen HDD değişecek gibime geliyor ama ramlerin değişmesi gerekirmi 2gb boşta mavi ekran hatası almıyorum ama 2+4gb ram yapınca pc mavi ekran hatalarından açılmıyor.

Son düzenleme:
İşler karışık desene 😀
Evet ama HDD'yi kesinlikle değiştirmeniz gerekli. Bende de ST1000DM vardı, sizinkinin 1TB'lık versiyonu, 3 yıl sonra patladı. Genelde öyle zaten ömürleri. 1TB alın rahatlayın derim. 500-500 bölersiniz. Bende 2TB var yine Seagate, aynı model yüksek depolama.
Ayrıca ben program olaran Hard Disk Sentinel kullanıyorum. Siz PRO sürümde hata vermemesinden dolayı kafam karıştı demişsiniz. O programı da indirip bir bakın derim.

Evet ama HDD'yi kesinlikle değiştirmeniz gerekli. Bende de ST1000DM vardı, sizinkinin 1TB'lık versiyonu, 3 yıl sonra patladı. Genelde öyle zaten ömürleri. 1TB alın rahatlayın derim. 500-500 bölersiniz. Bende 2TB var yine Seagate, aynı model yüksek depolama.
Hocam şuanki harddiski 2.el aldım ve 1 ayda elimde patladı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı