Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

myusz

Femtopat
Daha fazla  
Yaklaşık 6 ay önce PC topladım. O süreden bu yana 2-3 günde bir mavi ekran hatası alıyorum. Birkaç defa format attım fakat düzelmedi. Her format sonrası parçaların kendi driver sitelerinden güncel driverlarını indirdim.

PC özellikleri: Ryzen 5 3600 işlemci, RTX 2060 ekran kartı, B450 Aorus Elite anakart, 16 GB (8x2)3200 MHz Aorus RAM, işletim sistemim Windows 10.

Minidump dosyaları: Minidump.rar.

Er ya da geç yardımcı olacağınızı bildiğim için şimdiden teşekkür ediyorum. İyi günler.

@Ali Güngör çözüm bulamasanız bile video ve forum ile yol gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

BIOS sürümünü güncelle. F52 sürümüne geçebilirsiniz.

"sfc /scannow" rehberini uygulayın.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Ekran kartı sürücün güncel değilse güncelleyin. Geforce Experince yazılımıyla güncelleyebilirisiniz. DDU ile sürücüyü kaldırıp en güncel WHQL imzalı sürücüyü indirebilirsiniz.

DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi | Technopat Sosyal

Eset Securitey kaldırın. ( Eset NOD32 anti virüs diye olabilir. İkisi varsa ikisini kaldırın.)

Memtest86 testi yapın. RAM testi diye geçiyor. XMP özelliğini kapatıp yapın. Sonuçları paylaşırsınız.
Memtest86 ile RAM Testi - YouTube

BIOS sürümünü güncelle. F52 sürümüne geçebilirsiniz.

"sfc /scannow" rehberini uygulayın.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Ekran kartı sürücün güncel değilse güncelleyin. Geforce Experince yazılımıyla güncelleyebilirisiniz. DDU ile sürücüyü kaldırıp en güncel WHQL imzalı sürücüyü indirebilirsiniz.

DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi | Technopat Sosyal

Eset Securitey kaldırın. ( Eset NOD32 anti virüs diye olabilir. İkisi varsa ikisini kaldırın.)

Memtest86 testi yapın. RAM testi diye geçiyor. XMP özelliğini kapatıp yapın. Sonuçları paylaşırsınız.
Memtest86 ile RAM Testi - YouTube
Bios'um güncel durumda.
"sfc /scannow" rehberini uyguladım sanırım bir sorun bulunmadı aynı resimdekiler gibi ilerledi.(mavi ekran sorunum devam etmezse bilgilendiririm)
ekran kartı driverım geforce experince sayesinde sürekli güncel durumda.
eset security bilgisayarımda var ancak bilgisayarımda hiç olmadığı zamanlarda da mavi ekran hatası alıyordum onunla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Ram testini konuyu açmadan önce yapmıştım %100 sağlam hiç biri sorunu yok gözüküyor.

Tekrar mavi ekran alırsanın minidump dosyasını paylaşırsınız.

Eset Securitey kaldırtıyorum çünkü başka yazılım ile çakışmasın diye kaldırtıyorum.

Tekrar mavi ekran alırsanın minidump dosyasını paylaşırsınız.

Eset Securitey kaldırtıyorum çünkü başka yazılım ile çakışmasın diye kaldırtıyorum.
tamamdır teşekkür ederim. pc'de önemli dosyalarım var virüs bulaşma riskini alamam bu nedenle kaldıramıyorum .Eğer tekrar mavi ekran hatası alırsam minidump dosyalarını ilk paylaştığım şekilde yine paylaşırım ilginiz için teşekkürler.
5 dk önce yine mavi ekran hatası aldım . Minidump dosyasını ve mavi ekran sayfasının resmini paylaşıyorum incelerseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

minidump : 122020-14562-01.rar
mavi ekran resim : 1608463322308.jpg
@283156

Son düzenleme:
"DISM" rehberini uygula.
[Rehber] DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır? | Technopat Sosyal

Eset Securitey kaldırın. Kaldırmak kaldırmamak size kalmış.

BIOS güncelleyin. Yukarıda BIOS sürümünü neredeni indireceğini vermişim.

Siz mavi ekran aldıkça minidump dosyasnı paylaşın. Ben bakacağım.
madem o kadar önemli birazdan eseti kaldırıcam.biosuda tekrar güncellerim.sonrasında minidumpları atıp sizden haber bekleyeceğim.tekrardan teşekkürler

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı