Mavi ekran sonrası BIOS açılıyor

İşletim sistemi
Windows 10

KranKheit

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
RAM
Corsair 2x8 2400 MHz
SSD veya HDD modeli
NVMe Lexar 500 GB M2 SSD
Ekran kartı
Sapphire RX 590 8 GB
Anakart
MSI B250M Gaming Pro
İşlemci
i5 7400
3 gün önceye kadar hiçbir sorunum yokken birdenbire görüntünün donup seslerin 1 dakikaya yakın geldiği ve sonrasında mavi ekran hatası verip BIOS'un açılmasıyla biten bir hata alıyorum. BIOS'tan çıktığımdaysa PC yine BIOS'a giriyor ve durumda kasanın fişini çekip tekrar açıp taktığımda Windows'a o zaman girmiş oluyorum.

mini.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
3 gün önceye kadar hiçbir sorunum yokken birdenbire görüntünün donup seslerin 1 dakikaya yakın geldiği ve sonrasında mavi ekran hatası verip BIOS'un açılmasıyla biten bir hata alıyorum. BIOS'tan çıktığımdaysa PC yine BIOS'a giriyor ve durumda kasanın fişini çekip tekrar açıp taktığımda Windows'a o zaman girmiş oluyorum.

mini.rar
Sorununuza Riot Vanguard'ın sebep olduğunu gözlemliyorum. Sistem epey bir sapıtmış. Riot Vanguard'ı sistemden tamamen kaldırdığınıza emin olun. Ardından hata gerçekleşiyor mu diye kontrol edin. Riot Vanguard sebepli görünüyor.

İyi günler.

Hocam erengore arkadaşın dediği gibi vanguard sistemi ısırıyor. Şu şekilde düzetlebilirsiniz diye biliyorum.

1. Güvenli modda sistemi açın. (Eğer bilgisayar açıldığı gibi vanguard açılmıyor ise bunu yapmanıza gerek yok. Ancak başlangıç kısmında ise bunu yapmanıza gerek var çünkü güvenli modda sadece windowsun ihtiyaç duyduğu driverlar vs. açılır.)

2. Vanguard'ı silin

3. Sistemi yeniden başlatın.

Ve ayrıca @erengore sizin sadece undervolt konusunda değil mavi ekran konusunda da bilgili olduğunuzu öğrendim. Çok hoşuma gitti.

Sorununuza Riot Vanguard'ın sebep olduğunu gözlemliyorum. Sistem epey bir sapıtmış. Riot Vanguard'ı sistemden tamamen kaldırdığınıza emin olun. Ardından hata gerçekleşiyor mu diye kontrol edin. Riot Vanguard sebepli görünüyor.

İyi günler.

Hocam erengore arkadaşın dediği gibi Vanguard sistemi ısırıyor. Şu şekilde düzetlebilirsiniz diye biliyorum.

1. Güvenli modda sistemi açın. (Eğer bilgisayar açıldığı gibi Vanguard açılmıyor ise bunu yapmanıza gerek yok. Ancak başlangıç kısmında ise bunu yapmanıza gerek var çünkü güvenli modda sadece Windows'un ihtiyaç duyduğu driverlar vs. açılır.)

2. Vanguard'ı silin

3. Sistemi yeniden başlatın.

Ve ayrıca @erengore sizin sadece undervolt konusunda değil mavi ekran konusunda da bilgili olduğunuzu öğrendim. Çok hoşuma gitti.

Peki arkadaşlar Valorant'ı oynamak istediğimde Vanguard tekrar inmiş olacak ve o zaman yine bu hatayı almaz mıyım?

Bu sorun donanımsal da olabilir. PC BIOS'a girince Lexar SSD gözüküyor mu bakın.

Hocam bende format sonrası SSD'mi okumuyor BIOS. Ancak BIOS'tan çıktığım zaman SSD'den bootluyor. Normal mi bu durum? Herhangi bir mavi ekran/corrupted dosya ile karşılaşmadım. Kurduğum Windows 10 da orijinal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kontrol ettim ve gözüküyor.

SSD buna rağmen bozuk olabilir. SSD BIOS'ta gözükse bile bozulmuş olabiliyor. Son durum nedir?

Hocam bende format sonrası SSD'mi okumuyor BIOS. Ancak BIOS'tan çıktığım zaman SSD'den bootluyor. Normal mi bu durum? Herhangi bir mavi ekran/corrupted dosya ile karşılaşmadım. Kurduğum Windows 10 da orijinal.
Format öncesi de okumuyordu demek. Bakmadığın için fark etmedin. M.2 ise eski anakartlarda ilk BIOS ekranında gözükmüyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı