Mavi Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?

Emirzed_25

Centipat
Merhaba arkadaşlar PC'yi toplayalı 1, 5 ay oldu her şey gayet normal ve güzeldi oyunlarımı oynardım falan mavi ekran hatası aldım sonrasında kendi kendine res attı internette araştırdım bazı videolarda format atın düzelebilir diyordu bende attım attıktan sonraki 2 gün sıkıntı yoktu şimdi tekrar mavi ekran alıyorum ne olursunuz yardımcı olur musunuz? Desktop bu da minidump dosyası ne olursunuz allahınıza kurban yardımcı olur musunuz

Son düzenleyen: Moderatör:
Buradan indirmeyi ve çıkartmayı dener misiniz?

Ayrıca WinRAR'ınız güncel mi? Değil ise onu da buradan indirip güncelleyin.

Şimdi sizin verdiğiniz linkten indirip yaptım oldu PC'yi yeniden başlatıp RAM'leri kontrol ettiğimde nereye bakmam gerekiyor bende 16 GB RAM var eğer orada 16 GB yazıyorsa problem yok mudur yani? Kusura bakmayın bu konulardan çok fazla anlayan biri değilim yorduysam sizi kusura bakmayın tekrar.

Eğer doğru bir şekilde belleğe Memtest86'yı yazdırdıysanız, rehberi uygulayarak bellek testi yapabilirsiniz. Biraz zaman alır.

Ayrıca: Chrome uygulamasını kaldır, HD Tune Pro ile quick scan kapalı şekilde error scan yap ve health kısmının ekran görüntülerini at. CrystalDiskMark ile de yazma/okuma testi yapıp sonucu paylaş.
B450M S2H | Anakart | GIGABYTE bu linkten de BIOS'unu güncelle, uyumsuzluk sorunu olabilir.

Şimdi sizin verdiğiniz linkten indirip yaptım oldu PC'yi yeniden başlatıp RAM'leri kontrol ettiğimde nereye bakmam gerekiyor bende 16 GB RAM var eğer orada 16 GB yazıyorsa problem yok mudur yani? Kusura bakmayın bu konulardan çok fazla anlayan biri değilim yorduysam sizi kusura bakmayın tekrar.
Son aldığınız minidump dosyasına göre MemTest86 ile RAM'lerinizi test edin. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, MemTest86 RAM Test USB'si Oluşturma Rehberi'ne göz atabilirsiniz.

Nasıl kullanılacağı ile ilgili olarakta Memtest86 ile RAM Testi buradan ulaşabilirsiniz.

Buradan alacağınız sonuca göre devam edelim.
Memtest86 ile RAM Testi buradan ulaşabilirsiniz

Otomatik kendi test yapmadan bu ekran açıldı bu ekrandan anlaşılabiliyor mu sorun olup olmadığı yoksa kendim manuel olarak testi başlatayım mi?
HE3uHb.jpg

4 saat 25 dakika oldu hala test ediyo beklemedeyim ama az kaldı sanırım.
Testi başlatmanız gerekli, rehberde her şey belirtiliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5EC39D3F-A6F4-4B15-8BA2-43064072CD16 - Hızlı Resim 30-35 dk dır takılı kaldı süre falanda ilerlemiyo
9 saattir hala takıldığı yerde gece bıraktım sabaha olur diye ama olmamış ne yapmam gerek ? İptalmi ediyim
Testi başlatmanız gerekli, rehberde her şey belirtiliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne yapmam gerek ? Aşağıda attığım görseldeki gibi kaldı 9 saattir öyle ekran iptalmi ediyim ?
5EC39D3F-A6F4-4B15-8BA2-43064072CD16 - Hızlı Resim dün geceden beri böyle ekran ilerleme yok sürede falan iptalmi etmeliyim tekrarmı başlatmalıyım ne yapmalıyım
iptal edip pc yi açtım tekrarmı test ediyim ? biri yardımcı olabilirmi
9B799B5D-75DA-4137-B589-AC184B16439C - Hızlı Resim Sonuçlar bu şekilde şimdi nasıl ilerlemem gerek ne yapmalıyım ?
sonuçlar paylaştığım gibi ne yapmam gerek şimdi ?
Evet pc kafayı yedi kendi kendine res atmaya başladı yine 2-3 kere mavi ekran verdi aldığım yere götürcem teşekkürler yardımınız için

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı