Mavi ekran ve donmaların sebebi nedir?

Blodoks

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus ROG Strix Z790-F Gaming WIFI II Intel Z790 Soket 1700 DDR5 8000(OC)MHz
Intel(R) Core(TM) i9-14900KS 3.20 GHz
Asus TUF GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X 384Bit DX12 DLSS 3
Lexar Ares RGB 32GB (2x16GB) 6400MHz CL32 DDR5
Kingston KC3000 2TB 7000/7000MB/s PCIe NVMe M.2 SSD Disk
Asus ROG Strix LC III 360 ARGB 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Asus TUF Gaming 1200W Gold 80+ Gold Full Modüler Power Supply
ASUS ROG Hyperion GR701 Full Tower Kasa
Meslek
Gemi Makine Mühendisi
Minidump Rapor Linki
https://we.tl/t-uvZvEFoSaP
Merhaba,

Kendim topladığım sistemde bazı sıkıntılar yaşıyorum.

Öncelikle bilgisayar kapalı durumdayken anakart üzerindeki logonun ışığı düzensiz parlama yapıyor. Bilgisayar açıldığında bu durum normale dönüyor. Videosu;

PUBG oynarken birkaç kez mavi ekran hatası aldım.

RDR2 oynarken birkaç kez oyunun birden kapandığını ve hiçbir hata vermeden Windows'un normal devam ettiğini gördüm.

Chained Together oyununu asla açamıyorum. Görselini paylaştığım hatayı veriyor garip bir şekilde. Çeşitli sorun giderme yöntemleri denemdim DX11-12 uyumluluk vs. ve bu oyunu açmaya çalışırken aldığım hatayla birlikte zaman zaman bilgisayar donuyor restart atmak zorunda kalıyorum.

Minidump dosyalarının linkini de ekledim. Bu tarz sorunlar nereden kaynaklanıyor olabilir?

Dosya Ekleri

• d2af5ab1-9eda-4123-ae34-ca240dc98929.jpeg
    d2af5ab1-9eda-4123-ae34-ca240dc98929.jpeg
    86,2 KB · Görüntüleme: 31
Öncelikle bilgisayar kapalı durumdayken anakart üzerindeki logonun ışığı düzensiz parlama yapıyor. Bilgisayar açıldığında bu durum normale dönüyor.

BIOS'tan ErP ayarını açın.

PUBG oynarken birkaç kez mavi ekran hatası aldım.

RDR2 oynarken birkaç kez oyunun birden kapandığını ve hiçbir hata vermeden Windows'un normal devam ettiğini gördüm.

Chained Together oyununu asla açamıyorum. Görselini paylaştığım hatayı veriyor garip bir şekilde. Çeşitli sorun giderme yöntemleri denemdim DX11-12 uyumluluk vs. ve bu oyunu açmaya çalışırken aldığım hatayla birlikte zaman zaman bilgisayar donuyor restart atmak zorunda kalıyorum.

Minidump dosyalarının linkini de ekledim. Bu tarz sorunlar nereden kaynaklanıyor olabilir?

İşlemciye herhangi OC ve UV işlemi yapıldı mı? Görüntüyü ekran kartından aldığınızı kontrol edin, DDU ile sürücünüzü kaldırıp son sürümü kurun. Intel sürücülerinizi güncelleyin;

BIOS'tan ErP ayarını açın.
Buradan doğru sonuç elde ettik teşekkür ediyorum.

işlemciye herhangi bir OC UV işlemi yapılmadı. Görüntü ekran kartından açılıyor ekran kartı kullanan programları görüntüleyince listede görebiliyorum.

Artık bilgisayarı kapat dediğimde yeniden başlatıyor bunun ERP çözümüyle ile bir ilgisi olabilir mi?

Buradan doğru sonuç elde ettik teşekkür ediyorum.

İşlemciye herhangi bir OC UV işlemi yapılmadı. Görüntü ekran kartından açılıyor ekran kartı kullanan programları görüntüleyince listede görebiliyorum.

Artık bilgisayarı kapat dediğimde yeniden başlatıyor bunun ErP çözümüyle ile bir ilgisi olabilir mi?

Hayır, olmaz. Sisteme temiz kurulum yapın, aynı zamanda BIOS ayarlarını sıfırlayın. ( ErP açmayı unutmayın. )

Tamamdır teşekkür ediyorum, deneyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı