Mavi Ekranın Ardından Görüntü Gelmiyor

yozlasdas

Kilopat
Katılım
13 Eylül 2011
Mesajlar
526
Yer
Gebze, Kocaeli, Turkey
Daha fazla  
Meslek
Kimyacı olmaya çalışıyor.
Merhaba arkadaşlar ilk dün akşam lol oynarken ekran çizik çizik oldu. PC dondu yeniden başlattım. Şimdi de bu akşam IP adresimi değiştirirken tamama bastığımda dondu çizik çizik oldu ve mavi ekran cıktı. Birkaç kez denedim yine tamama basınca donuyor ama mavi ekran vermiyordu. En son yaptığımda ise kapattım açmak istediğimde görüntü gelmedi ekrana. PC normal calısıyor ama bir türlü gelmedi. Her şeyi söktüm anakarttan. Şimdi size sorum : RAM, HDD vb. her şey sökükken anakart ekrana görüntü verebilir mi? Sadece ekran kablosu, islemci anakart güc kablolari takılı. Hatta islemci de takılı olmadıginı var sayalım. Telefondan yazıyorum yazım yanlışları olabilir. :)
 
Aslında tam olarak öğrenmek istediğim anakarta hiç bir şey takılı olmadan bios ekranı acılabilirmi? Ip adresini bağlantının özelliklerine girip ıp4 protokolü mü ne var oradan manuel ayarlıyorum.
 
Ekran çizik çizik oldu derken şöyle bir şeyi mi kast ediyorsunuz:

downsized_0309001222.jpg


Olayın ip değiştirmekle falan ilgisi yok, ekran kartın arızalanmış. Ekran kartını söküp tekrar takmayı dene-düşük bir ihtimal faydası olur-. Olmadı "ekran kartı fırınlama"yı dene(işe yaradığını söyleyenler var ama elimdeki ölü ekran kartlarının hiçbirini bu yöntemle diriltemedim.)
 
Bilgisayarı paramparça ettim sonra birden açıldı. Sorunun kaynağını anlıyamadım. İlk olarak lol oynarken oldu. Şimdi ise sadece ip değiştirirken oluyor. Bazen mavi ekrana geçmiyor çizik çizik kalıyor reset atmak zorunda kalıyorsun. Şimdilik sadece ıp değiştirmede geliyor. Bu yüzden ellemeden böyle devam edicem. Video biraz dandik ama nasıl olduğunu acıklıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı