Maxi Scooter önerisi ve tavsiyesi

Paxolachill

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus tuf 3060
R5 5600X
PRIME B450M-A II
Apace Panther 8x2
Samsung evo 970
Arkadaşlar selamlar,

250 cc sınıfında hem uzun yolda keyif alabileceğim hem de şehir içinde kıvrak, düşük yakıt tüketimli ve uygun maliyetli bir scooter arıyorum. Bütçem maksimum 250-300 bin TL civarında olacak.

Şu ana kadar incelediğim modeller şunlar:
  • Yamaha XMAX 250
  • Honda Forza 250
  • SYM Joymax Z 250 Plus
  • Zontes 250
Bu modeller arasında özellikle iki tanesi arasında kaldım:
XMAX 250 – Malum, Yamaha kalitesi, düşük yakıt tüketimi ve konforuyla öne çıkıyor.
SYM Joymax Z 250 Plus – Son zamanlarda SYM markasını sıkça duymaya başladım. Tayvan malı olması ve kullanıcı yorumlarının genel olarak olumlu olması dikkatimi çekti. Üstelik XMAX'e göre çok daha uygun fiyatlı.

Benim önceliklerim:
  • Konfor
  • Performans (özellikle taşıma gücü ve uzun yolda gidişi)
  • Yakıt tüketimi
Kendimden de kısaca bahsedeyim:
Boyum 190 cm, kilom 140. Dolayısıyla benim için sele genişliği, oturuş pozisyonu ve süspansiyon kalitesi oldukça önemli.

Forza ve XMAX’in sıfır fiyatları maalesef bütçemi aşıyor, bu yüzden bu iki modeli ikinci el düşünüyorum. Joymax Z ve Zontes ise sıfır olarak bütçeme daha yakın.

Bu modeller arasında bana en uygun hangisi olur sizce?
Ayrıca bunların dışında önerebileceğiniz başka scooter modelleri varsa onları da duymak isterim.

Şimdiden teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Senelerdir motosiklet kullanmaktayım. Ducati'den, Kawasaki'ye, Honda'ya, Yamaha'ya, Suzuki'ye bir sürü motosiklet sürdüm ve sahibi oldum. Scooter de Tayvan'ı yani kymco ve SYM'yi tek geçerim. Çok sağlamlardır, iyi bakarsan ömürlük binersin. Sen yeni duymuşsun fakat SYM 70 yılı devirmiş bir marka ve dünyanın en büyük üreticilerinden biri. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin. Joymax 250Z veya joyride300 modellerine bakabilirsin.

Yamaha XMAX'ler son derece vasat. Takoz gibi hiç rahat değil ayrıca grenaj kalitesi çok kötü. Genel malzeme kaliteleri de iyi değil. NMAX'lerde aynı şekilde öyle. Bende sahibi olmadım fakat çok kullandım.

Senelerdir motosiklet kullanmaktayım. Ducati'den, Kawasaki'ye, Honda'ya, Yamaha'ya, Suzuki'ye bir sürü motosiklet sürdüm ve sahibi oldum. Scooter de Tayvan'ı yani kymco ve SYM'yi tek geçerim. Çok sağlamlardır, iyi bakarsan ömürlük binersin. Sen yeni duymuşsun fakat SYM 70 yılı devirmiş bir marka ve dünyanın en büyük üreticilerinden biri. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin. Joymax 250Z veya joyride300 modellerine bakabilirsin.
Cevap için teşekkürler. Joyride bana biraz daha iri yapılı kişiler için küçük kalabilir gibi geliyor. Gerçekte görmedim ama dış görünüşünden öyle bir izlenim edindim. Joymax ise biraz daha Xmax’i andırıyor, daha büyük duruyor. Bu yüzden daha çok ona yönelmiştim. Sanırım Joymax’i biraz daha detaylı inceleyeceğim.

Cevap için teşekkürler. Joyride bana biraz daha iri yapılı kişiler için küçük kalabilir gibi geliyor. Gerçekte görmedim ama dış görünüşünden öyle bir izlenim edindim. Joymax ise biraz daha XMAX'i andırıyor, daha büyük duruyor. Bu yüzden daha çok ona yönelmiştim. Sanırım Joymax'i biraz daha detaylı inceleyeceğim.

Joymax 250Z çok güzel bir scooter. Alırsan asla pişman olmazsın garantisini ben verebilirim. Çünkü saydığın her modeli defalarca kullandığım için hepsini teker teker bilmekle birlikte aklında soru işaretleri varsa da sorabilirsin cevaplarım kardeşim.

Zontes 250 hariç.

Yamaha XMAX'ler son derece vasat. Takoz gibi hiç rahat değil ayrıca grenaj kalitesi çok kötü. Genel malzeme kaliteleri de iyi değil. NMAX'lerde aynı şekilde öyle. Bende sahibi olmadım fakat çok kullandım.

Hocam SYM'nin parçaları çok uçuk fiyat diyorlar doğru mudur? Jetx almak istiyordum ama kafamı karıştırdı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı