Mazda RX8 2jz vs Mitsubishi EVO X

Wufı54

Hectopat
İlk arabamı alacağım ve 2 araba arasında kaldım. Arabayı alınca ciddi bir modifiye yaptıracağım aşağıya 2 tane link koydum hangi araba daha iyi hız ve kalite olarak?

Zero car - EVO X + manuel ilan no: 1037778826.
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...i-zero-car-evo-x-plus-manuel-1037778826/detay

İlan no: 1059565963.
Arkadaşlar link paylaşamıyorum hata veriyor özellikleri şunlar üstteki no ile aratırsanız görürsünüz arabayı yine.

Kod:
Mükemmel ve ötesi ilgi ceken tasarımı ve özel rengi ile adan Z ye yenilenmiş kondüsyonunharika bir aractır.
İsmail Turbo tarafından yapılmıştır.
2jz VVT-i motor.
Garette 30 76 Turbo.
Link G4 xterme ECU beyin.
Hks ploff
Drecu özgünün yazılımı.
Klima aktif.
Karbon direksiyon ve vites.
GS6-53dz şanzuman.
Tilton twinblade volant.
90'lı komple krom boru ve hks egzoz verilecek şu an 2cıkışlı vareks takılı.
R1 fren diskler karbon seramik balatalar.
Ofsetli jantlar 305 30R19 ebat yeni honkok marka.
Sayamadığım bir sürü işlem vardır çok zamanımı aldı yapım aşaması parcalar yurt tışından getirilerek dizayn edildi çok emek var aracta çok da keyifli oldu eski parcaları duruyor isteyene veririm orijinal ön kabutu jantlar lastik 4 tane yapım aşamasındaki videolar bende duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum böyle ilk araba mı olur arabalar hakkında bilgin yoksa bu arabalar seni çok uğraştırır bu tür araçların motorları biraz narindir o yüzden ilk araba için bence pek mantıklı seçenekler değil bu araçlar ama illa bunlardan birini alacağım diyorsan iki araçta güzel.

Sağlamlık konusunda evoyu öneririm. Rx8 motor konusunda Türkiye'de çok çekmiş bir araçtır Wankel motor düşük kmlerde bile yenilenmek zorunda kalabiliyor. Toyota gt86 aracınıda öneririm modifiyenin yakıştığını araçlardan biridir. Evoda tartışılmaz iyi bir araçtır. Sürüş tarzına ve ne istediğine göre karar vermelisin biri tek kapı diğeri 5 kapı aile arabası görünümlü spor bir araba. Biri arkada itiş diğeri 4 çeker.

İlk araban için motor modifiyesine gidilmiş araçları çok önermem onun yerine ellenmemiş motor alıp ufak ufak kendin yap. Böylece ileride bu motorda yaşayacağın sorunu kendin bile nokta atışı tespit edebilirsin.

İlk araban bu ne işin var bu araçlar ile diyenlere kulak asma. İlk araba Tofaş olmak zorunda değil takıl kafana göre.

Son düzenleme:
Sağlamlık konusunda EVO'yu öneririm. RX8 motor konusunda Türkiye'de çok çekmiş bir araçtır boxer motor düşük kmlerde bile yenilenmek zorunda kalabiliyor. Toyota GT86 aracınıda öneririm modifiyenin yakıştığını araçlardan biridir. EVO'da tartışılmaz iyi bir araçtır. Sürüş tarzına ve ne istediğine göre karar vermelisin biri tek kapı diğeri 5 kapı aile arabası görünümlü spor bir araba. Biri arkada itiş diğeri 4 çeker.

İlk araban için motor modifiyesine gidilmiş araçları çok önermem onun yerine ellenmemiş motor alıp ufak ufak kendin yap. Böylece ileride bu motorda yaşayacağın sorunu kendin bile nokta atışı tespit edebilirsin.

İlk araban bu ne işin var bu araçlar ile diyenlere kulak asma. İlk araba Tofaş olmak zorunda değil takıl kafana göre.

Tofaş almak istemiyorum çünkü 100.000TL'yi hak etmiyor ve bir kaza anında hemen araba ortadan ikiye ayrılıyor o yüzden maddi durumum iyi olduğu için böyle bir araba almak istedim teşekkür ederim bu arda bir sorum olacak hangi araba dört çekiyor ve sürüş konusunda arkadan çekişmi iyi olur yoksa 4 çekiş.

RX8 Boxer motor mu? Hadi onu geçtim 2jz swap yapılmış ilana bile bakmadan yorum yapıyorsun.
Motorun ismi aklıma yanlış geldi haklısın doğrusu Wankel motor olacak. En sorunlu motor kısaca. Bu arada yorumumu okumadan cevap yazıyorsun.

Tofaş almak istemiyorum çünkü 100.000TL'yi hak etmiyor ve bir kaza anında hemen araba ortadan ikiye ayrılıyor o yüzden maddi durumum iyi olduğu için böyle bir araba almak istedim teşekkür ederim bu arda bir sorum olacak hangi araba dört çekiyor ve sürüş konusunda arkadan çekişmi iyi olur yoksa 4 çekiş.
İksinin farklı üstünlükleri vardır. Örneğin 2 tane araç düşünün biri 4 çeker sisteme ve diğeri arakdan itiş veya önden çekiş sisteme sahip olsun. Geri kalan tüm özellikleri eşit olsun 4 çeker geride kalır. Ancak 4 çekerin yol tutuşuda diğer araçlarda yoktur. Tavsiyem ilk araba olarak standart araçlara yönelmen golf R veya rocco R olabilir. Evoya ısındıysanız japon arabaları genelde üzmez tercih edebilirsiniz ama dediğim gibi motor kısmı ellenmemiş orjinal olsun alın kullanın size yetmediği yerde birşeyler yapmaya başlarsınız. Böylece aracı siz yapmış olursunuz. Aracı modifiye ettim demek var, aracı modifiyeli aldım demek var.

Bizde zamanında çok uğraştık benimde ilk arabam 2011 model standart bi araçtı. Daha sonra satıp spor araçlara yöneldim her hafta sokakta roll yarışlarına katıldım. Hırs yaptım fazla basınç açıp piston kırdım, amerikadan kol piston takım sipariş verdik gelip araca takılaması ve aracı tekar kullanabilmem 2 ay sürdü. 1 ay rodaj yaptım gazlayamadım. Turbo büyüttüm soğutmayı destekledim. Yarıştan önce lastik basınçlarını anormal arttırıyor arka koltukları falan söküyordum. Bu yüzden bir çok kaza atlattım. Bu işin sonu yok kısaca. Önce kendine şu soruyu sormalısın; ben aracı ne için kullanacağım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı