MBR'den GPT'ye dönüştürme

561920

Centipat
Merhaba, elimde bulunan cihaza Windows 7 atmak istiyorum.
Hard diskim 2 bölme ayrılmış bir bölümünde Windows diğer bölümünde dosyalarım bulunmakta.
Cihaza UEFI format atacağım için hard Disk'i GPT yapmak istiyorum. Ama GPT yaparken tek 1 tane disk olduğu için 2 bölüm de GPT olacak verilerime herhangi bir şey olur mu?
Nasıl yapacağımı anlatırsanız sevinirim.

Rufus ile Windows'u flash belleğe bu şekilde yazdırmanız yeterli.
UEFI.png

Merhaba, elimde bulunan cihaza Windows 7 atmak istiyorum.
Hard diskim 2 bölme ayrılmış bir bölümünde Windows diğer bölümünde dosyalarım bulunmakta.
Cihaza UEFI format atacağım için hard Disk'i GPT yapmak istiyorum. Ama GPT yaparken tek 1 tane disk olduğu için 2 bölüm de GPT olacak verilerime herhangi bir şey olur mu?
Nasıl yapacağımı anlatırsanız sevinirim.

Bilgilerini dışarı al diskleri tamamen silip oluşturduğunda GPT olarak oluşacak.

Rufus ile Windows'u flash belleğe bu şekilde yazdırmanız yeterli.Eki Görüntüle 1676064

O kadarını biliyoruz herhalde.
Cihaza disk bölüm düzeni GPT olarak format atmak istiyorum.
Diski 2 ye böldüm 1 bölümünde veriler var. GPT'ye dönüştürüken verilerim gider mi diye soruyorum.

Bilgilerini dışarı al diskleri tamamen silip oluşturduğunda GPT olarak oluşacak.

Maalesef başka bir diskim yok.

Kurulumu C diskine yaparsanız, D diskindeki verilere bir şey olmaz.

Konuyu detaylı bir şekilde okurmusunuz?

Partition'lar değil Disk bütünü değişir. Diskpart yaptığınızda tüm partition'lar silinir.

Tüh ya keşke volume olarak değiştirebilseydik ne güzel olurdu.
Farklı bir disk bulana kadar MBR devam edecez mecbur.
Teşekkürler.
Data boyutunuz nedir bilmiyorum ama geçici olarak başka bir diske aktarıp dönüştürebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı