MCP Şanzıman nasıldır?

Baguvix61

Hectopat
Daha fazla  
1.6 e-HDI ve MCP kullanan bir araca bakıyoruz. Biraz bağıran ve geçişi hissettiren bir şanzıman olduğunu da biliyorum ama farklı forum sayfalarında küçük hareketlerle ayağı gazdan çekince vites rahat geçiyor, sarsıntı olmuyor diyorlar. Kullanan arkadaşlar varsa yorum yaparsa sevinirim. Daha önce otomatik araca sahip olmadık manuel 1.6 HDI vardı.

Yarı otomatik şanzıman türleri genel olarak vites geçişlerini hissettiriyor. Tek kavrama olduğu için performans olarak tatmin etmeyebilir.
Avantaj olarak masrafı çift kavrama kadar fazla değildir.
Konfor ve performans istiyorsan iyi değil ama masraf ve ucuzluk yönünden tek kavrama şanzımanlar iyidir.

Hocam sanırım almışsınız araba ve şanzıman hakkında düşünceniz nedir sizce alınır mı?

Hocam sanırım almışsınız araba ve şanzıman hakkında düşünceniz nedir sizce alınır mı?
Evet, aracı aldık. 1.6THP benzinli olduğundan dolayı dizele oranla daha çok hissettiriyor kalkışları araç. Dizel kullanan arkadaşımın aracı daha yorgun fakat ona rağmen dizel daha ferah gidiyor. Bende silkeleme oldu şanzımanda geçenlerde robotun basınçla alakalı bir parçasını değiştirdim düzeldi. Onun dışında aracı bazen yokuş çıkarken manuele çekiyorum. Aptallaşıyor çünkü ara sıra ama aracı tanıyınca ne yapman gerektiğini nasıl gaz vermen gerektiğini anlıyorsun zaten. İlk 1-2-3 vites geçişlerinde hissettiriyor (sürücünün kullanışına da bağlı olarak) ama uzun yolda otobanda hissetmiyorum. Tercih edilir mi dersen de bu senin kriterlerine bağlı şuanki fiyat bandında bu dolulukta bir araç aradığında evet karşına bu araç çıkıyor. Ama evin 2. aracını arıyorsan dertsiz başıma dert aldım diyebilirsin. Bu motor kombinasyonu ile EAT6 olsa daha mantıklı olurdu. İlla C4 alacağım diyorsan 1.6BLUEHDI bakmanı öneririm. Alsam yine Citroen,Peugeot,DS tercih ederim ama MCP tercih etmem. Günümüz şartlarında dediğim gibi bu fiyata bu doluluğa güzel bir araç ama tek falso şanzıman oluyor. Umarım yararlı olur. Bir sorunuz olursa sorabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…