Meanwell CLG-15-12A ederi nedir?

Makaleler
15
Arkadaşlar memleketteki evimden meanwell CLG-15-12a modelli bir cihaz buldum. Araştırdığımda LED için güç kaynağı tarzında bir şey olduğunu öğrendim ama gene de aydınlatırsanız sevinirim. Ayrıca ikinci el sitelerinde hiç ilanını bulamadım. TR içinde 500-600 liraya, Amazon'da 80 dolara satılıyor. İlana koyarsam kaç yazmam gerekir?

Yani kutusunda 12V 11 amper yazıyor, açıklamalarda 15V 9,5A. Muhtemelen 12 11 amper led trafosu 15V led yok çünkü. Başka bir amaçta kullanılıyorsa bilmiyorum. Bu led trafosu gibi duruyor ama markası olduğu için farklı. 10 amper led trafoları kalitesine göre 70-80 liradan başlıyor. Sizden başka ürünü satan varsa onlar gibi koyun fiyatı önce. 600 lira edecek bir şey olduğunu düşünmüyorum ama normal led trafosu gibi duruyor. :D

Peki bununla RGB LED bağlayabilir miyim? 5 metre kumandalı şekilde.
Renkleri değiştirmek için ayrı sürücü gerekir. Bu sadece trafo. Elinizde multimetre varsa ölçün kaç volt geliyor diye çıkışını. Açıklamada 15V, kutusunda 12V yazıyor emin değilim yani. Muhtemelen 12V ama 15V verirseniz sürücü yanabilir. 2 kablo çıkışlı dimi?

Renkleri değiştirmek için ayrı sürücü gerekir. Bu sadece trafo. Elinizde multimetre varsa ölçün kaç volt geliyor diye çıkışını. Açıklamada 15V, kutusunda 12V yazıyor emin değilim yani. Muhtemelen 12V ama 15V verirseniz sürücü yanabilir. 2 kablo çıkışlı dimi?
Giriş kırmızı siyah, çıkışları mavi- sarı/yeşil tek kablo - kahverengi tarzı daha var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu kadının kullandığının dışı aynı fakat 150 olan modeli. Tek renk bağlamış peki led sürücüsünü nereye bağlamalıyım posiyon olarak?

Giriş kırmızı siyah, çıkışları mavi- sarı/yeşil tek kablo - kahverengi tarzı daha var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu kadının kullandığının dışı aynı fakat 150 olan modeli. Tek renk bağlamış peki led sürücüsünü nereye bağlamalıyım posiyon olarak?

Hocam siz tam tersi bakmışsınız. Kırmızı siyah DC, yani çıkış olan. Sarı yeşil dediğiniz ise AC giriş. + genellikle kırmızı, - ise siyah ile gösterilir. Üzerinde hiç bir şey yazmasa bize renklerinden ayırt edebilirsiniz.
Sürücü işi ise şöyle, kumandalı sürücülerde jack girişi olur. Ona uygun jack alıp lehim yapılır. Ondan sonra sürücüye verilir. Yani trafodan çıkan elektrik jack ile sürücüye gider. Bunun için lehimleme gereklidir. Kabloları dolayarak da yapabilirsiniz ama hiç sağlam olmuyor.
Bu arada trafonuzun pahalı olması suya dayanıklı olması muhtemelen. Dış mekanda kullanım için uygun, hepten yağmurun altında değil de sıçramaya karşı gibi düşünün. :)

Hocam siz tam tersi bakmışsınız. Kırmızı siyah DC, yani çıkış olan. Sarı yeşil dediğiniz ise AC giriş. + genellikle kırmızı, - ise siyah ile gösterilir. Üzerinde hiç bir şey yazmasa bize renklerinden ayırt edebilirsiniz.
Sürücü işi ise şöyle, kumandalı sürücülerde jack girişi olur. Ona uygun jack alıp lehim yapılır. Ondan sonra sürücüye verilir. Yani trafodan çıkan elektrik jack ile sürücüye gider. Bunun için lehimleme gereklidir. Kabloları dolayarak da yapabilirsiniz ama hiç sağlam olmuyor.
Bu arada trafonuzun pahalı olması suya dayanıklı olması muhtemelen. Dış mekanda kullanım için uygun, hepten yağmurun altında değil de sıçramaya karşı gibi düşünün. :)
Aynen hocam dış mekan içinmiş tabela vs. O yüzden bende biraz garipsedim.

Aynen hocam dış mekan içinmiş tabela vs. O yüzden bende biraz garipsedim.
Aynen ben de sonradan fark ettim. Yani IP68 yazıyordu sanırım dedim bir şey sertifikası var galiba, videoda waterproof yazınca anladım. İşinize yarıyorsa dursun, yaramıyorsa bir fiyat belirleyip satabilirsiniz ama sizde durması daha mantıklı ileride led alırsınız belki. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı