MEB sözlü saçmalığı

Maalesef olmayan hakkını arıyorsun. Dersler canlı oldu diye okul kavramından uzaklaşıldı. Derslere girmek zorunluydu. Durumun olduğunu düşünüyorum, eğer durumun yoksa hocalarınla konuşursun zaten anlayışla karşılarlar. Ancak imkanın olduğu halde derslere girmiyorsan artık suçunu kabul etme zamanı gelmiş.

O kadarını bilmiyorum ama konu sahibinin keyfi olarak derslere girmediğini düşündüğüm için tavrım aynı şekilde.

Ben derslere girsem de girmesem de 93 aldığım sınavdan sözlüyü en az 93 verecek, vermek zorunda. Aksi taktirde hakkım yeniyor.

Bu forumu kullanabildiğine ve bir şeyler yazabildiğine göre canlı ders için gereken internet erişimin ve elektronik cihazın mevcut. O hâlde canlı derse girmen için bir engel de yok. Eğitim yüz yüzeyken nasıl okula gitmen gerekiyorsa Online iken de derslere katılman gerekiyor. Senin gibi keyfe keder derse girmeyenleri engellemek için notla mükafatlandırmışlar derse katılanları. Derse katılanla katılmayanın ayrılması lazım. İyi yapmış hocaların. Diğer öğrenciler enayi mi de sabahın 8'inde kalkıp bilgisayarın başına oturuyor?

Tekrardan söylüyorum canlı dersler zorunlu değil böyle bir yasa yok. Derslere katılanlarla katılmayanlar tabii ki eşit olmayacak olmasında bana hakkımı versinler yeter anlatmak istediğim bu.

8GB olan bu paketler gayet yetersiz geldi bana. Şu yazıya bakın isterseniz (Türk Telekom'dan alıntıdır) :
  • EBA mobil uygulaması içerikleri dışında kalan ve canlı yayın yapılan diğer platformlardan (Zoom, Teams, Youtube vb.) sağlanan içerik, link ve yönlendirmeler "8 GB Uzaktan Eğitime Destek" kotasının dışında kalmaktadır. Bu kullanımlar ve canlı yayınlar, mevcut tarifenizin kotasından düşülerek ücretlendirilecektir.
Bence daha düzgün seçenekler sunulmalıydı. Ayrıca canlı ders uygulamaları çok fazla internet harcıyor. Bunun için bir paket oluşturulmalı. Ama kimse öğrenciyi dinlemeyecek, adım gibi eminim. Keşke daha düzgün bir eğitim sistemimiz olsaydı; muhtemelen bu sorunları kimse yaşamayacaktı. Üzücü.

Ben derslere girsem de girmesem de 93 aldığım sınavdan sözlüyü en az 93 verecek, vermek zorunda. Aksi taktirde hakkım yeniyor.
Derslere girmemişsin, hocan düşük not verme hakkına sahip. Senin isteğine göre not vermez. Hiçbir şeye zorunda değil. Kendini ne zannediyorsun? İstediğin gibi evde oturacaksın, sınavdan yüksek aldın diye hocan seni kayıracak öyle mi? Bu şekilde bir dünya yok, olmamalı da zaten.
8GB olan bu paketler gayet yetersiz geldi bana.
Mevzu imkan değil. Konu sahibi kendini çok değerli zannediyor.

Canlı derslere girmek zorunlu değil diye biliyorum. Ben sadece 1, 2 derse giriyorum. Sınavdan yüksek almışsın. Proje ödevin de var ise, sınıfı ve dersi geçiyor isen, iplemene bile gerek yok. Bence yani.

Derslere girmemişsin, hocan düşük not verme hakkına sahip. Senin isteğine göre not vermez. Hiçbir şeye zorunda değil. Kendini ne zannediyorsun? İstediğin gibi evde oturacaksın, sınavdan yüksek aldın diye hocan seni kayıracak öyle mi? Bu şekilde bir dünya yok, olmamalı da zaten.

Mevzu imkan değil. Konu sahibi kendini çok değerli zannediyor.

Ben yüksek not istemiyorum. Ben hakkımı istiyorum. 93 aldığım sınavdan sözlüyü 50 veriyor. Suçlu olan ben miyim?

Ben yüksek not istemiyorum. Ben hakkımı istiyorum 93 aldığım sınavdan sözlüyü 50 veriyor suçlu olan ben miyim?
Gider hocanla konuşursun, uygun görürse yükseltir. Düşük vermekte haklı, derslere girmemişsin. Evet, suçlusun.

Gidip özür dilersin, bundan sonra dersleri takip edeceğini söylersin ya da kendin özel olarak çalıştığını söylersin. Hocan bu durumda anlayışla karşılar ama senin yaptığın gibi verecek, vermek zorunda şeklinde yaklaşırsan o zaman iyice haksız duruma düşersin.

Eğer örgün öğretim olsaydı da o hocalar sana 93 vermezdi. Performans adı altında değerlendirilen not kanaat notudur. Sınav notuyla orantılı verilecek diye bir kaide yok. Derse katılım, derste bulunma, hocaya olan saygı, ödevleri yapmak, ders konusunda daha hazırlıklı olmak gibi faktörleri kapsar genellikle. Sen bunları yerine getirmemişken yüksek not istemen aşırı saçma bir durum. Sen öğretmen olsan sen de senin gibi bir öğrenciye gidip 90 vermezdin. Düşün şimdi dönem boyunca derslere eksiksiz gelen, her derse katılım gösteren, ödevlerini yapan, hocayla çok iyi bir iletişim halinde olan bir öğrenciye 100 verip; derslere hiç gelmeyen, hocanın yüzünü bile görmemiş, ne gireceğim derslere diyen, ödev yapmayı geç ödevden bihaber olan birine 90-100 vermek mantıklı mı? Eğer ona da 90-100 verilse nerede kaldı adalet? En düşük 50 verdikleri için şanslısın birkaç yaş daha büyük olsan 0-20 arasında verirlerdi. Böyle davranıp hakkım diye geçinmen de ayrı bir ironi!

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı