Meclise sunulan yeni çocuk istismarı yasası

Somut delil aranacak

Meclis'e sunulacak olan dördüncü yargı paketinde, katalog suçlardan tutuklamalara “somut delil” kriteri getiriliyor. Buna göre; mevcut mevzuata göre “terör', soykırım, insanlığa karşı suçlar, göçmen kaçakçılığı, insan ticareti, kasten öldürme, çocuğun cinsel istismarı, hırsızlık, yağma, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek için örgüt kurma, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, düşmanla iş birliği yapma, anayasayı ihlâl, cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı, yasama organına karşı suç, hükümete karşı suç, Türkiye cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyanın da aralarında bulunduğu suçlar “katalog suç” kapsamında bulunuyor. Çocuk istismarı suçlarında artık somut delil aranacak.

Hak ihlalleri artacak

Cinsel istismar, taciz, tecavüze maruz bırakılan çocuklar, kadınlar, bireyler, yaşadıklarını anlatmakta dahi güçlük çekiyor. Türkiye'de 3 yaşında, 5 yaşında, 12 yaşında, 17 yaşındaki çocuklar istismara, tacize ve tecavüze maruz bırakılıyor...

Kaynak: 'Çocuk istismarı devlet eliyle meşrulaştırılmak isteniyor' — Gazete Karınca güzel ülkem Türkiye ne hallere düştü...
 
Biri bir çocuğa tecavüz etse bunu kamera karşısında yapmayacak ki. Gizli bir yerde işini halledecek.
Sonra nasıl kanıt bulacaklar? Bulamayınca da o kişi çocuğa aynını yine yapacak veya başak bir çocuğa yapacak. Bu böyle sürüp gidecek.
Bunu düşünemeyip, bu yasayı hazırlayacak kadar acizler.
 
Son düzenleme:
İfadeler delil sayılacaksa bu güzel bir şey, ancak bahsettiğiniz gerekçeli açıklamaları araştırıp bulmayı beceremedim. Kaynak verebilir misiniz? Benzer yargı önerilerinde de gerekçeli açıklamaları nereden bulabiliriz? Okumak isterim.
Gerekçeli açıklama resmi gazetede yayınlandığı zaman kanun metni altında veya meclis sözcüsü tarafından açıklanır hocam. İfadelerin delil sayılacağı (kadın ve çocuklar için) açıklaması da bizzat adalet bakanı sözcüsü ÇEKİN tarafından yapıldı. İnternette açıklama videosu mevcut izleyebilirsiniz. Çocuk ve kadın beyanı esastır hükmü aslında kanun değil, Yargıtay'ın yanılmıyorsam 2002 yılında çıkardığı bir içtihattır. İşteyim, şu an tek tek kaynak atamıyorum ama dediğim gibi kadın beyanı esastır içtihatı yazarak birçok kaynak bulabilirsiniz. İyi günler dilerim.
 
Bir suç davası görülürken konu ne olursa olsun delil gerekli.

Onur Savaşçısı (Jagten) filmini izlemenizi tavsiye ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı