Arkadaşlar açıkçası biraz kafam karıştı. PC'yi sıfır olarak ilk aldığımda Windows 10 kurmak için hangisini kullanmam gerekiyor veya aynılar mı? Anakartım Gigabyte S2H olacak.
Arkadaşlar açıkçası biraz kafam karıştı. PC'yi sıfır olarak ilk aldığımda Windows 10 kurmak için hangisini kullanmam gerekiyor veya aynılar mı? Anakartım Gigabyte S2H olacak.
Media Creation Tool otomatik olarak belirlediğiniz iso dosyasını indirip rufus'un yaptığı işi yapıyor.
Rufus ise halihazırda indirdiğiniz .iso dosyasını herhangi bir belleğe/cdye yazıyor.
Şahsen MCT ile birkaç gün önce başka bir cihaza kurmak için w10 indirip otomatik olarak usb'me yazdırdım ama kurulumda garip garip hatalarla karşılaşınca .iso dosyasını elle indirip rufus kullanarak usb'mi hazır hale getirdim ve sorunsuzca formatımı attım. MCT otomatik, diğeri manuel ama aynı şey.
Oncelikle flash belleginizi bicimlendirerek formatlayin icinde hiçbir bilgi kalmasin daha sonra mediacreation tool ile direk flasha yazdirin bosuna ISO dosyasi indirip bir daha Rufus'la flasha yazmaniza gerek yok.
Mediareation tool araciligiyla USB secenegi yerine DVD'yi secerseniz ISO dosyasi bilgisayarinza iner daha sonra Rufus ile yazabilirsiniz gene ayni seye cikar.
MCT ile indirdiğinizi rufus ile flash belleğe yazdırmak attan inip eşeğe binmek veya sol elinizle sağ kulağınızı tutmakla birebir aynıdır. Zaten MCT rufusun işini de yapıyor niye 2 program indiresinizki? Bırakın MCT hem indirsin hem yüklesin.
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum anladığım kadarıyla aynı işlevdeler. USB belleği biçimlendirmeyeceğim direk sıfır alacağım ondan sonra MCT indirip oradaki adımları uygulayacağım değil mi?
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum anladığım kadarıyla aynı işlevdeler. USB belleği biçimlendirmeyeceğim direk sıfır alacağım ondan sonra MCT indirip oradaki adımları uygulayacağım değil mi?