MediaMarkt'dan alınan Omix telefon nasıl iade edilir?

Erlik_Han

Centipat
Daha fazla  
Kardeşim bir süredir yeni telefon istiyordu, bugün ben uyurken MediaMarkt'a gidip hiç bakmadan 7.125 liraya Omix X5 6GB/128GB modelli bir telefon almışlar. Eve geldiklerinde bilinmeyen marka diye itiraz ettim kendilerine fakat MediaMarkt'ta satın alım esnasında kurulum yapmak için telefonu açtıklarını ve kurduklarını söyledi. İçine daha herhangi bir SIM kartı takılmadı veya başka bir işlem yapılmadı. Ayrıca 1899 liraya beraberinde iki yıl geçerli koruma garantisi de almışlar telefona. İade işlemini nasıl gerçekleştirebilirim? Bilmem gereken ekstra bir şey var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam aynı olayı yaklaşık 6 ay önce yaşadım peder kendisine bilmeden gidip laptop almış ve iyi değildi götürüp degişim yapmak istedik ve kutusu açıldıgı için degişim yapamayacaklarını söylediler ve tüketici hakem heyetine başvurdum yaklaşık 6 ay kadar sürdü ve satıcı lehine sonuçlandı.
Kutusu açılmış ürünü magazada görüp aldığın için iade veya degişim yapmıyorlar
Fakat internetten alsaydın iade edebilirdiniz.

Telefon internet üzerinden daha ucuz, 2000 TL fazla ödemiş telefona, kutusu açılmışsa iade yapılamaz diye biliyorum

Hocam kusura bakmayın da kardeşin hem bilinmedik marka almış hem 2K kazıklanmış maalesef geçmiş olsun.
Omix X5 128 GB 6 GB Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Mağazadan satın alınan ürünlerde iade süresi; fatura tarihi itibarıyla MediaMarkt Club üyeliği ile 28 gün, Club üyeliği olmadan 14 gündür. Bu süreler içinde ambalajı açılmış ancak kullanılmamış (vakumlu ve kesilerek açılan ürünlerde geçerli değildir) tekrar satışa uygun ürünlerin faturası ile birlikte iade/değişim işlemi yapılabilir.
Kaynak

Hocam, ilk fırsatta gidip durumu belirtin. Özellikle kurulumun mağazada yapıldığını ve onun haricinde hiçbir işlem yapılmadığını belirtin(sim kartını özellikle belirtin).

Maalesef telefonu kabul etmek zorunda değiller, müşteri memnuniyeti için belki iade alabilirler.

FAKAT belirttiğiniz ek sigorta-kasko-garanti adı altında yapılan sözleşmelerde 7 gün cayma hakkınız mevcut. iPhone 15 de alsanız, o sigorta tüketiciyi korumuyor kesinlikle iade edin. Benim size tavsiyem ne olursa olsun o sözleşmeden cayma hakkınızı kullanın. Kabul etmezlerse yazılı bir beyan isteyip yasal yollara başvurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…