Mediamarkt’ın bana yaşattığı büyük rezalet!

Hiç bir zaman uzatılmış garanti yapmamak lazım zaten yasal garanti süresi solunca resmi distribitör o cihazlara asla bakmaz mediamarktın anlaştığı firma bakar cihaz microsoft un kendi servisine gitse ve garantisi yasal olarak devam ediyorsa direk değişim verirlerdi.Geçmiş olsun herşey tüketici hakem heyeti kararına kalmış.
 
Normal karşılıyorum benim de başıma geldi tipik MediaMarkt işte ben eski telefonumun camı patladığı için dokunmatik çalışır vaziyette ve görüntü var. Yetkili servis babamı aramış cihaz Pert'e ayrılmıştır iade içinde babama cihazın 3/1'i fiyatını verdiler, oysaki telefoncudan 200 TL'ye yaptırabiliyordum.
 
Normal karşılıyorum benim de başıma geldi tipik MediaMarkt işte ben eski telefonumun camı patladığı için dokunmatik çalışır vaziyette ve görüntü var. Yetkili servis babamı aramış cihaz Pert'e ayrılmıştır iade içinde babama cihazın 3/1'i fiyatını verdiler, oysaki telefoncudan 200 TL'ye yaptırabiliyordum.
Aynı olay işte. Demek ki herkese aynısını yapıyorlar. Bu olayı neden daha önce duymadım bilemiyorum. Yoksa asla güvenmezdim. Elektronikçide yaptırırdım.
Vatanbilgisayar, Mediamark ve teknosa bu tarz konularda ışık hızıyla yarışır. Geçmiş olsun, söyleyecek kelime bulamıyorum.
Normalde "Vatan'da al, hem fiziksel şubesi var, garanti açısından çok daha iyi. Kendileri bile tamir ediyorlar. O yüzden fiyatlar daha pahalı." algısı vardır. Ancak bunun tamamen yanlış bir algı olduğunu üzücü bir şekilde tecrübe ettim.
Twitter'da #mediamarktskandalı hashtag'i açtım. Destek olursanız çok memnun olurum. Hem başkalarını da bu rezalete düşmekten engelleme şansı elde etmiş oluruz.
 
Son düzenleme:
Bir şey alacağım zaman kesinlikle tercih etmeyeceğim bir yer oldu şunları okuduktan sonra. Umarım müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaya karar verip, başlarlar.
 
Güncelleme (27.01.2022):

Öncelikle desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etmek istiyorum.


Geçen günlerde Tüketici Hakem Heyetinin kararı bana ulaştı. Başvurum kabul edilerek sunulan hizmetin "Ayıplı hizmet kapsamında değerlendirilmesine" hükmedilmiş.
THH karar metninin görüntüsü:

thh karar buğulanmış.jpg


MediaMarkt'a tebliğ tarihinden itibaren 15 günlük itiraz süresi tanınmış ve firmanın gereğini yapmaması durumunda İcra ve İflas kanunundaki hükümlerin uygulanacağı belirtilmiş. Ya ürününü onaracaklar (ki zaten yapamazlar, yamadıkları için bu durum oluşmuş) ya da yenisi ile değiştirecekler. Yenisi ile değiştirme dışında başka seçeneği yok firmanın.

Ben THH'nin karar metninin yazıcıdan çıktısını alıp 21 Ocak tarihinde mağazaya uğradım. Durumu oradaki çalışanlara tekrar anlattım ve elimde THH karar metininin bir çıktısı olduğunu söyledim. Çalışanlardan biri sistemlerini kontrol etti ve kendilerine bu konuda ulaşan herhangi bir belge olmadığını söyledi. Bende "Beni alakadar etmez. Sisteminizde sorun olabilir. Sonuçta THH bir karar vermiş ve sizde bu kararın hükümlerine uymak zorundasınız" dedim.

Çalışan THH metnini alıp fotokopisini çekti. Bana "Tamam öyleyse. Ben sizden karar metnini bugün itibarıyla almış bulunuyorum. Bugünden itibaren (15 Ocak) 15 gün içerisinde size telefon aracılığı ile geri dönüş sağlayacağız. Size ulaşana kadar bekleyin." dedi. Bende "Peki 15 günlük süreyi aşarsanız? Ben hakkımı aramak için gerekli merciilere tekrar başvuracağım ve sürenizi aştığınız için geri dönülmez yola gireceksiniz." deyince çalışan "Zaten bir işlem yapmak zorundayız yoksa en başta firma beni cezalandırır." dedi.

Anlayacağınız yine bir oyalama taktiği işletiyorlar. Yapacak başka bir şeyim olmadığı için bu görüşmeden sonra mağazadan ayrıldım. Henüz firma bana ulaşmadı. 5 şubat'ta iki haftalık itiraz süreleri doluyor. Bu süreçte neler yapabilirim? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
 

Geri
Yukarı