Meizu MX4 pro mu almalıyım yoksa MX5 mi?

Yucel14

Hectopat
Daha fazla  
İyi geceler arkadaşlar. Bu ay içinde yeni bir telefon almayı düşünüyorum. Meizu mx4 pro ve yeni çıkacak olan modeli mx5 arasında kararsız kaldım, sizce mx4 pro mu almalıyım yoksa mx5 modelini mi beklemeliyim. Mx4 pro 32 gb modeli hepsiburada.com'da 1385 tl bu fiyata değer mi?.

Meizu markasının tercih edilmesinden yana değilim. Cihazlarının arkasında ne kadar duruyorlar, yazılım ve güncelleme konusunda ne kadar destek sağlıyorlar, teknik servis destekleri nasıl? Cihazda bir arıza olduğunda tamiri nerede yapılıyor? Bunlar hep cevabı meçhul sorular.

Mx4 Pro'da çok iyi bir ses çipi var. Müzik tutkunlarına hitap edebilir. Fakat performansı çok yüksek bir cihaz değil. Samsung'un Galaxy Alpha modelinde de kullanılan Exynos 5 Octa 5430 işlemcisi var. Bu işlemci 2k ekrana pek uygun değil. Mx4 bile performans olarak Mx4 Pro'nun bir adım önünde gözüküyor. Fakat bana kalırsa Mx5 de alınmaz. MTK'nın yeni işlemcisinde hala Power VRG200 GPU'su var. Bu GPU S800'deki Adreno 330'nun bile gerisinde kalıyor. İşlemcinin CPU tarafına bakarsak tekil çekirdek performansı, çoklu çekirdek performansı ise zirveyi zorluyor.

Verdiğiniz değerli bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim arkadaşlar. Peki 1300 tl civarında örenebileceğiniz başka hangi cihazlar var? Genel olarak beklentilerim;
*Fotoğraf kalitesi iyi olsun.(video tarafı çok önemli değil)
*İnternet performansı
*Kaliteli bir ekranı olsun.(Araştırma yapmayı çok seven biriyim dolayısıyla ekran kalitesi ve gözü yormayan bir ekrana sahip olması benim için çok önemli)
*Donma kasma gibi insanı sinir eden olayların yaşanmaması, stabil bir kullanım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı