Mekanik Klavye İzolasyon ve Yağlama

Merhaba,

Aynı şekilde bende Apex 7'deki metal, spring sesini kesmek için lubing yapmak istiyorum. Desoldering yapmadan uygulayacağım mecbur, çıkan Switch'lerden değil sökemem lehimleri de. Silicone lubricant veya birkaç yerden gördüğüm aşağıda linkteki sıvı gres sprey uygun olur mu acaba?


Sıvı gres spreyler herhalde elektronik devrelerde bir hasara yol açmıyor okuduğum kadarıyla. YouTube da uygulayıp sorun yaşamayan birine de denk geldim, ne kadar doğru ve uzun kullanım sonucunda ne doğdu acaba bilemiyoruz tabii ki. Spray lubing konusunda tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim. Belirttiğim klavye için desoldering yapmadan acaba en iyi ne şekilde lubing işlemi yapabilirim? Apex 7 klavyemde S, k ve birkaç tuşta 2 günlük klavye olmasına rağmen yay sesi biraz fazla. Klavye genelinde ise ping durumu mevcut. Hızlı yazdığınızda tuşların geri sekmesi ile yayın bir çınlama oluyor klavyede metal tabla yüzünden. Amazon'dan aldım ürünü, Apex 5'te böyle bir sorun yaşamadım Blue Switch çok sesli olduğundan iade ettim. Sonra Apex 7 aldım buna benzer ses farkedince iade edip tekrar Apex 7 sipariş verdim bu üründe de aynı ses ve bazı tuşlarda bu durum fazla şekilde var. Genel olarak hazır satılan, mekanik tablalı klavyelerde klasik bir durum anladığım kadarıyla. Acaba hiç uğraşmadan iade ederek sorunsuz bir model var ise böyle mi çözüm yoluna gitmem daha doğru olur? Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.
Her mekanik klavyede ilk günlerde biraz yay sesi olur, fakat zamanla azalır. Dilerseniz bir süre yay sesinin azalmasını bekleyin.
 
Her mekanik klavyede ilk günlerde biraz yay sesi olur, fakat zamanla azalır. Dilerseniz bir süre yay sesinin azalmasını bekleyin.

Öncelikle geri dönüşünüz için teşekkürler. Bazı yorum ve kullanıcı deneyimlerinde de gittikçe diğer tuşlarda da yaşanabildiği konusunda paylaşımda bulunanlar olmuş. Temin ettiğim o-ringleri taktım. O-ringler sanki biraz faydalı oldu. Hem klavye sesi çok daha güzel oldu oturdu biraz daha azaldı ve de metal rözenanstan doğan o çınlama sesini de şu anda hiç almıyorum gibi. S, k gibi yayı biraz fazla ses yapan tuşları da yağlayarak düzeltirsem bir sorunum kalmayacak. Olmadı sıvı sprey ile yağlama işleminden önce bir süre dediğiniz gibi bekleyeyim. Desoldering uygulamadan spreyleyerek çözüm getirmekte riskli, riske de atamıyorum 1.700 TL'lik klavyeyi :)
 
2 hafta bekleyince ne olacak onu anlayamadım ama tam olarak :) hot swapple Custom klavye öneriniz var mı peki? Bir de oyundan ziyade iş için kullandığımdan genelde numerik pad benim için çok önemli. Custom klavyelerde de herhalde bu kadar büyük olmuyor en fazla TKL diye biliyorum. Olsa da pahalı olur herhalde. Önerileriniz neler hangi ürünlerdir peki?
 
2 haftayi ortalama kargo suresi o kadar surdugu icin yazmistim.

%60-65 yada tkl olamiyorsa tam boy olarak aklima gelen ilk opsiyon glorious gmmk full size var.

700 civarina alinabiliyordu shop4tr uzerinden. 100₺ civari da vergisi vs tutar tahminen. istediginiz switchler + keycap ile birlikte (keycap setini abartmamak sartiyla) hem daha uyguna gelir hem de isteginize gore modlayabileceginiz cok daha iyi bir klavye almis olursunuz apex 7'ye kiyasla.

tkl yada daha kucuk boyut oluyorsa secenek cok daha fazla tabiki.
 
Klavyeyi geri gönderdim fakat Amazon bakiyeme iade geçecek mecbur yine Amazon'dan bir ürün almam lazım. 2 üründe de aynı sorunu yaşadım. Fakat SteelSeries'inde distribütörününde Amazon'la beraber söylediği hiç böyle bir geri dönüş almadık seri acaba hatalı olmasın diyorlar. İlginç. Ya haberleri yok alan kimse anlamıyor umursamıyor bilemedim. Amazon.com.tr üzerinden tavsiye edebileceğiniz ürün var mı acaba?
 
200 serisi grease, 100 serisi oil bildiğim kadarıyla. Sondaki G0 ve G2 ise yoğunluk gibi düşünülebilir. Genelde G0 kullanılıyor linear switchler için. G2 daha yoğun olduğu için stabilizerlerde kullanılabilir. Springler için ise 105G0 ile bag lubing en zahmetsiz yöntem olabilir.
 
200 serisi grease, 100 serisi oil bildiğim kadarıyla. Sondaki G0 ve G2 ise yoğunluk gibi düşünülebilir. Genelde G0 kullanılıyor linear switchler için. G2 daha yoğun olduğu için stabilizerlerde kullanılabilir. Springler için ise 105G0 ile bag lubing en zahmetsiz yöntem olabilir.

Bu başlığı tamamen okuduktan sonra en mantıklısı bu linkten almak geldi sizce de en mantıklısı bu mudur. Switch olarak Gateron Brown kullanıyorum.
 
Herkese merhaba, uzun zamandır lubing işlemi için araştırmalar yapıyorum tesadüfen burayı buldum ve çok iyi bilgiler edindim öncelikle teşekkür ederim.

Ben SteelSeries Apex Pro sahibiyim klavyenin her şeyinden memnunum ancak çınlama sesi ve tuşlar çok sallantılı desoldering yapmayı düşünüyorum lehim bilgim var ancak hangi yağı kullanmalıyım emin değilim @Shuriken in konunun başında söylediği http://www.superlube-tr.com/?pnum=6&pt=YAĞLAR su linkteki urunu düşünüyorum ama nasıl alacağım emin değilim direk firmayı mi aramam lazım bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum, bir de Switch'lerin arasına film koymayı düşünüyorum önerdiğiniz ürünlerin linkini atma şansınız olursa çok memnun olurum, teşekkürler.

Edit: Urunu 1 senedir kullanıyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı