Mekatronik mühendisliği okunur mu?

372121

Kilopat
Çankaya Üniversitesinde okumayı düşünüyorum.

Maaş konusunda bilgilendirir misiniz
Ozel sektörlerde kendimi geliştirerek iyi bir şirkette ne kadar maaş alabilirim.

Son düzenleme:
Eğer istekli bir şekilde okuyacaksanız kesinlikle okunur. Bildiğim kadarı ile çok zor ama güzel getirisi olan bir bölümdür. Çünkü hem bilgisayar, hem makine hem de elektrik mühendisliğinin birleşimi gibi bir bölümdür. Tabii maaşlar da buna göre olur. Şimdi size şu kadar bu kadar alırsınız diyemem ama kendinizi geliştirip yurt dışında özel sektör olarak güzel bir şirkette yıllık 200-250 bin dolar alırsınız bence. Maaş konusunda tam bir şey diyemem o yüzden maaş için dediklerimi tamami ile ciddiye almamanı öneririm. Bu arada son bir şey var, bölümü ilginiz varsa okuyun. Kolay para kazanırım falan diyerek okuyacaksanız çok fena zorlanırsınız.

Çankaya Üniversitesinde okumayı düşünüyorum.

Maaş konusunda bilgilendirir misiniz
Ozel sektörlerde kendimi geliştirerek iyi bir şirkette ne kadar maaş alabilirim.
Direkt şu kadar maaşınız olur diyemem, çalıştığım firmada mühendislerin CV leri ve işe alınanların belgeleri elimden geçti. Ortalama maaşları 45-50k arası diyebilirim başlangıç için. 5 yıl kıdem sonrası 60K yı rahat buluyorlar benim çalıştığım firmada. Tabi yan hakları da var ekstra olarak, senede 2 kere ikramiye haklarımızda var. Bölüm hakkında bilgim yok, ben bildiklerimi belirttim, ancak severek yaparsanız iyi getirisi olabilir.

Hocam gizli değilse nerede çalışıyorsunuz.

Mekatronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olarak sana şunları söyleyebilirim;
  1. @Spidez in de dediği gibi aslında 3 bölümün birleşimi gibi düşünebilirsin. Bu yüzden dersler karmaşık olabiliyor ancak eğer hevesin ve ilgin varsa eğlenerek mezun olabilirsin.
  2. Bölümü okurken belli bir alanda ilerlemek zorunda değilsin ancak bitirdiğinde veya bitirmeye yakın olduğunda hangi alanda ilerlemek istediğine az çok hakim olman lazım. Bunu da farklı alanlardaki firmalarda staj yaparak tecrübe edebilirsin.
  3. Deneyim çok önemli bu yüzden okulun proje takımları varsa onlara katılmanı tavsiye ederim. Hangi alanda ilerlemek istediğini deneyimlemek için olan fırsatlardan biri olarak düşünüyorum.
  4. Maaş durumları sana da bağlı aslında. Çünkü oluşturduğun CV, yetkinliklerin, tecrübelerin gireceğin firmayı dolayısıyla maaşını etkiliyor. @Quantum9 arkadaşımızın dediği uç örneklerden biri olduğunu düşünüyorum maaş konusunda. Firma çok büyük ve aynı zamanda dediği kişiler yeni giren insanlar olmasına rağmen tecrübeli insanlar olabilir. Bu yüzden daha ortalama bir firma veya startup firmaları düşünecek olursak (yeni işe başlayan arkadaşlarım ve bazı şirketlerde çalışan tanıdıklarımdan örneklendirerek) o günü şartlarına göre yaklaşık 2 asgari ücret tutarında maaş aldıklarını görüyorum.

Hocam hangi üniversitede okuduğunuzu açıklar mısınız?
Arkadaşlarınızın yaklaşık 2 asgari ücret olarak başladığınızı söylediniz bu tutar geçen sene için mi bu tutar yoksa şu anda da bu tutar mı
Size gelen iş teklifleri var mı?

Elbette hocam haklısınız, ben elimden geçen kişileri ve alındıkları bölüme göre yorumladım fazla detay bilgim olmayabilir. Ancak şu konuda şöyle bilgi verebilirim, firmaya göre çok fark eden bir durum. 4 ay önce başlayan bir makine mühendisi arkadaş biliyorum. 1 sene başka firma da çalışmış, genç bir arkadaş. 31K bandında bir maaş ile başladı. Bu örnek kafanızda bir yol haritası çıkarabilir. (Altına çizmem gereken mevzu firmamızda en düşük kademe bir işçi bile 20K bandının altında almıyor)

İstanbulda bir vakıf üniversitesinde okumaktayım. Reklam olarak anlaşılmaması için isim vermeyeceğim.
Bu sene için ortalama olarak söylüyorum.
Bana gelen iş teklifi yok şu anda ancak staj yaptığım yer bana mezun olduktan sonra tekrar görüşelim şeklinde söylemişti. Zaten iş teklifinin sana gelebilmesi için bölüm birinciliği veya bunun benzeri olarak yaptığın çalışmaların duyulabileceği Teknofest ve benzeri çalışmalara katılman gerekli. Teknofest yarışmasında alanlarında ilk üç takımdan olan takımların üyelerine genellikle iş teklifi geliyor mesela.

Hocam öncelikle zamanınızı ve ilginizi ayırdığınız için teşekkür ederim ben çankaya üniversitesinde okumayı hedefliyorum sizin üniversiteden iyi mi kötü mü bilmiyorum ama ben kendimi geliştirip ortak projeler yapup CV'me çeşitli şeyler ekleyerek üst düzey bir şirkette çalışmak istiyorum ve en az 20k maaş ile başlamak istiyorum sizce bu bölüm benim için uygun mu dürüst olmak gerekirse 2 asgari ücrete yakın dediniz 17000 TL ediyor dersek 15 16k alıyor arkadaşlarınız diye hesapladım ve 15k bana cidden düşük geldi sizce bu bölüm bana uygun mu maaş skalası dar mı yoksa sizin arkadaşlarınız giriş seviyesi maaş mı alıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…