Melek balığı suyun üstünde duruyor ve diğer balık da vuruyor

Melek balığı normalde agresif bir türdür. Diğer balıklarda aynı tür mü?

Hayır ama alırken satan kişi bir sorun olmaz demişti.
Eğer kanatlarına ve kuyruğuna zarar geldiyse yüzmekte zorlanabilir ama öleceğini sanmıyorum.

Çok yavaş yüzüyor yem vermiştim 2-3 tane ama onları yememiş şu anda küçük bir kapda yavaş yavaş yüzüyor hep orada kalabilecigini sanmıyorum.
 
Hayır ama alırken satan kişi bir sorun olmaz demişti.


Çok yavaş yüzüyor yem vermiştim 2-3 tane ama onları yememiş şu anda küçük bir kapda yavaş yavaş yüzüyor hep orada kalabilecigini sanmıyorum.
Takipte kal hayvanı ama eğer daha kötüye giderse yapacağın bir şey yok bilgin olsun.
 
Melek balıkları çok aktif balıklar değil ve yavaş yüzerler. Bende de yaklaşık 5 tane var ve saldırgan balıklardır. Kendinden küçük her balığı avlama potansiyeli var. Küçük bir kap onun için uygun değil, geniş yerleri seviyorlar. Akvaryumda bulunan oksijen miktarı yetersiz olabilir. Akvaryum'a geri koy ve hava motoru varsa çalıştır.
 
Tamam ve bir de ona vuran balığın cinsini hatırlamıyorum ama kuyruk kısmı siyah kafa kısmı sarı renkli ikisi de küçük.
Akvaryumunuzda ki balıkların fotoğrafını çekip paylaşabilirseniz, yardımcı olma olasılığımız artabilir. Bazı petshoplar (sözüm meclisten dışarı) sadece ticari amaçlı bu işi yapıyorlar. Bu bununla yaşar, ısıtıcı almasan da olur gibisinden. 50 litrelik akvaryuma sahipsin diyelim, bunu gidip de petshop sahibine beyan ediyorsan ve 50 litre akvaryumun olduğunu bildiği halde sana melek balığı öneriyorsa o da ayrı bir konu. Melek balığı diğer arkadaşlarında dediği gibi agresif balıktır. Ne kadar sabit gibi görünse de ani hareketleri mevcuttur. Melek balığı bakıyorsanız akvaryumunuz en az 100 litre olması lazım ve melek balıkları genel olarak yatay akvaryumlardansa yüzme şekillerinden dolayı dikey akvaryumları severler. Dikeyden kastım ise minimum 40-45cm olması.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı