G.Skill Ripjaws V DDR4 3000MHz CL16 2x8GB RAM var.
XMP kapalı, Memtest bütün soketlerde tek tek veya beraber taktığımda hata veriyor. Oyun vs oynarken neredeyse hiç sorun yaşamıyorum, Chrome sekmeleri arada oops diye hata veriyor.
Sorun kesin RAM'lerde midir? Anakart olma ihtimali nedir? RAM'leri test edebilecegim başka PC yok, boşuna yeni RAM de almak istemiyorum.
XMP kapalı, Memtest bütün soketlerde tek tek veya beraber taktığımda hata veriyor. Oyun vs oynarken neredeyse hiç sorun yaşamıyorum, Chrome sekmeleri arada oops diye hata veriyor.
Sorun kesin RAM'lerde midir? Anakart olma ihtimali nedir? RAM'leri test edebilecegim başka PC yok, boşuna yeni RAM de almak istemiyorum.
Sorunun kesin kaynağını anlaman için sorunsuz olduğuna emin olduğun bir RAM bulman gerekir ama tüm soketlerde sorun yaşıyorsan muhtemelen RAM bozuk. Eğer uzun süreli testlerde (8+ tekrar) bir veya iki hata çıkıyorsa o hatalar gerçeği yansıtmıyor olabilirmiş ancak her döngüde aynı kısımlarda hata alıyorsanız RAM bozuk diyebilirsiniz. Garantisi varsa kullanın o durumda.