Memtest'de hata çıkması sonucu RAM'leri garantiye mi yollamalıyım?

Makaleler
6
Son zamanlarda aldığım sık mavi ekran hataları sonucunda memtest yaptım. Durum bu şekilde garantiye mi göndermeliyim?
WhatsApp Image 2020-01-05 at 15.24.07.jpeg

Garantiye gönderin ama sadece arızalı diyip gönderirseniz onlar kesinlikle sorun yok diyip geri yollarlar, mâlum ülkedeki servisler insanları salak yerine koymaya bayılıyor. İlk önce bilgisayarınızı açıp kullanın, bu mavi ekran hatasını aldığınızda videoya girin ve konuşmaya başlayın ''Evet gördüğünüz gibi tekrar mavi ekran hatası aldım'' felan diyin, mavi ekran kodunu gösterin MEMORY_MANAGEMENT yazıyordur diye tahmin ediyorum. Sonra reset atın bilgisayar açılsın, günü ve tarihi gösterin bilgisayardan kanıtlayın yani o videonun size ait olduğunu ve o gün çekildiğini. Daha sonra MemTest programını açıp tekrar videoya girin, işte bellekleri test edeceğinizi söyleyin ve bu kırmızı adresleri çekerek ''Evet gördüğünüz gibi belleklerde arıza var'' gibi şeyler söyleyerek videoda tekrar gün ay yıl belirterek videonuzu tamamlayın. Kargolarken kargonun içine sorununuzu anlatan bir kağıt yazın, aldığınız mavi ekran hatasından söz edin, memtest sonuçlarından söz edin, e-posta ile video göndereceğinizden söz edin. RAM'lerin size sorunsuz diye geri gönderilme şansını 0'a indirin yani demek istediğim şey bu. RAM'lerinize hangi firma bakıyorsa o firma ile iletişime geçin, RAM'lerinizin arızalı olduğunu söyleyin. Sizden bir şeyler isterler daha sonra kargo için adres felan verirler. Ben iletişime geçtiğimde ekran kartımın kutusunda yazan barkodu istemişlerdi, daha sonra adres bilgilerini göndermişlerdi. Kargoyu gönderirken ben, onlar gönderirken onlar ödüyormuş kargo ücretini, tabii servisten servise değişiklik gösterebilir bazılarında anlaşmalı kargo firmaları sayesinde ücretsiz kargolayabiliyorsunuz. Kartın wattman hatası verdiği zaman videoya girdim, 2 dakikalık bir video çekip e-posta üzerinden teknik servise yolladım ve kartım tek seferde iade oldu. Bana sorunuz varsa sorabilirsiniz yardımcı olabilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı