Memur maaşı bekar bir insana yeter mi?

Ben ve eşim memuruz, güzel bir otelde tatilimize gidebiliyoruz, istediğimiz gibi yiyip içebiliyoruz, almak istediğimizi çoğu isteklerimizi alabiliyoruz bunlarda sıkıntı yok, memurlukta şu an şöyle bir sıkıntı var ev ve araba almak için para çıkartamazsın, biriktirsen de ömrün yetmez. Araba belki ortalama bir şey alabilirsin ama ev almak neredeyse artık imkansız.

Bende birikimimin yetmeyeceğinden korkuyorum ne olacak bu halimiz?

Ben ve eşim memuruz, güzel bir otelde tatilimize gidebiliyoruz, istediğimiz gibi yiyip içebiliyoruz, almak istediğimizi çoğu isteklerimizi alabiliyoruz bunlarda sıkıntı yok, memurlukta şu an şöyle bir sıkıntı var ev ve araba almak için para çıkartamazsın, biriktirsen de ömrün yetmez. Araba belki ortalama bir şey alabilirsin ama ev almak neredeyse artık imkansız.
2 kişi birlikte calisiliyorsa hayli hayli geçinirsiniz hocam zaten. İşin içine çocuk girince 2 kişi çalışsan bile problem olabiliyor.

2 kişi birlikte calisiliyorsa hayli hayli geçinirsiniz hocam zaten. İşin içine çocuk girince 2 kişi çalışsan bile problem olabiliyor.

Hocam doğru da. Mesela sıfır parayla memurluğa başladık 18 yaşımızda diyelim. Ev araba çekmek imkansız gibi görünüyor. Sonsuza kadar da ailemizin evinde de oturamayacağız.

Geçinme konusunda bir sıkıntı yok, sıkıntı bir ev alma bir araba alma da başlıyor. Bunlar için şu an verilmiyor ancak verildiğinde yüksek kredi çekersen de bu sefer aşağı yukarı 10 yıl geçinmeden kısman gerekiyor o da hayat kaliteni ciddi anlamda düşürüyor.

Hocam doğru da. Mesela sıfır parayla memurluğa başladık 18 yaşımızda diyelim. Ev araba çekmek imkansız gibi görünüyor. Sonsuza kadar da ailemizin evinde de oturamayacağız.

Kendi işiyle uğraşmayan için ev artık gerçekten hayal oldu gibi bir şey hele ki sen 0'dan başladık diyorsun diğer illeri bilmiyorum da Ankara ortalama bir semtte ortalama bir ev alayım desen 2.5-3 milyon arası bununda en en en az 1 milyonunu nakit vermen lazım sonra 50 50 kredi ödersin takriben imkansız gibi görünüyor memur maaşıyla ev almak.

Orası öyle tabii hocam. Aileden ev falan kalmiyorsa ve piyango vs. tutturamazsanız şu şartlarda kira tek şans(Borç işini saymıyorum, o hayat karartır)fakat o zaman da giderler çığ gibi büyümüş oluyor. Zaten ülkenin şu durumunda neredeyse her meslek grubu sıkıntılı şekilde geçiniyor hocam. Kendi ekonominizi düzeltmek için elinizden bir şey gelmiyorsa o sekilde yaşamaya alışmanız lazım.

Ayrıca bir ev kirası derdin yoksa, evli değilsen tabii çocuk da okutmuyorsan hocam geri kalan her şey yaşadığın yerde ki duruma bakar. Misal bir ilçede memur olursun, çalıştığın yerin lojmanı olur mis gibi yaşar gidersin. Memur demek önceden evini arabasını alır aç kalmaz demek idi. Artık memur denince ev ve araba kısmını çıkaralım aç kalmadan yaşamak anlamına geliyor. Tabii çok fazla değişken var. Karı koca iki memurun çalışması demek nereden baksanız eve şu an için 60-70k maaş girdiği anlamına gelir. Tabii bu da kuruma ve hizmet yılına göre değişken.

Bende birikimimin yetmeyeceğinden korkuyorum ne olacak bu halimiz?
Birikim yetmeme durumu ülkesel olarak bir sıkıntı haline geldi artık. Bu şuan her meslek grubu için geçerli. Vergilerden dolayı tüm meslek grupları ezildi. Araba almak istesek mesela 1 milyon TL altına yok. Yani varsa önceden birikim 700 bin falan tamam belki 300 bin için kredi kullanılır ama sıfır araba nasıl alacak memur? Faizini ve aylık ödeme tutarını nasıl ödeyecek. Durumu çok iyi olanlar zaten az etkilendi. Orta direk kısmı bitti. Durumu kötü olanlar resmen hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı