Menzil tarikatının lideri Abdülbaki Elhüseyni öldü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@T21 @Framboğaz Yani özetle her iki tarafında birbirinden farkı yok.

Sağın kara cahili Yobazın popülizm otorite figürü seçkini : RTE
Solun Kara cahili Liboşun popülizm otorite figürü seçkini : KK

@T21 İki yahudi dilenci misali işte.

İkisin ortaklığı Türkiye siyaseti.
İkisin ortaklığı Türk milleti.

@264523 @462488 @Framboğaz @T21

@T21 şimdi ben onların zihinlerini tek bir soruyla açacağım.

@462488 gönderdiğin ilintide Kemal Kılıçdaroğlu ifadesi var değil mi?

Zaten mesaj ortada, bildiğin konsalidasyon çalışması.

Hazır ol soru geliyor hadi cevaplayın bakalım?

Kemal kılıçdaroğlu'nun elimine bir figür olabilmesi silinti olabilmesi için nasıl bir vahamet yaşanması lazım gelir? Örneğin dünyaya gök taşı düşüp bütün gezegeni süpürmesi mi lazım gelir?

Benim cevabım evet, Kemal Kılıçdaroğlu anca bu şekilde gidebilir.

Ya da eceliyle.

Erdoğan yıllardır başında diye ona etmediğiniz muhabbeti bırakmazken, Kılıçdaroğlu da bir o kadar aynısın muhalefet başında? Ona muhabbetiniz farklı neye KK iç grup.

Hadi cevap istiyorum, Bir tek dünya yok olursa mı? KK figürü elimine olacak?

@T21
anlattığın mesele hep başıma gelen bir şey, açtığım konular siliniyor hemen, yayına alınmıyor yada hemen siliniyor.

Geçenlerde galiba açtığın bir konuyu okuduktan sonra beğeni atacaktım, tam bastım düğmeye "bu konu bulunamadı" mesajı ile karşılaştım. Konu işe yarar bir şeydi üstelik, forumda bu kadar çok palavra varken "niye silindi ki bu?" demiştim.

Son düzenleme:
@Jiw @Framboğaz @T21

Eğer samimiysen bugünden itibaren bilimle meşgul ol, bilimin dediğine kulak kabart kötülüğün için söylemiyorum. İşte o zaman birlik içinde oluruz, Çünkü bilimin gerçeği senin benim onun için gerçektir, aynısın tamamen aynısın gerçektir. Aşağıya birisinden bir alıntı bırakıyorum tahmin edersin kim olduğunu?

@Jiw örneğin @T21 @telefonunugoster bu kardeşlerin nesnelin metodolojik teknik bilimin destekçileridirler, bu yüzden bu arkadaşları gördüğün yerde onlara bozukluk yapma herhangi bir bozuk eylem davranış icra etme.

Mümkünse de sayımız çoğalsın sende bilimin nesnelin takipçisi ol.

Sayımız fazla olunca da merak etme her türlü tasarrufun istifadenin kaynağın maliki oluruz.

Lakin bu süreçte birbirimizi tanımamızı sağlayan şey, nesnel metodolojik teknik bilimsel yaklaşımlar zihniyetimizdir.

genelde insanlar, liboşlar tarafından yada yobazlar tarafından kandırılıp üstümüze salınırlar.

En tehlikelisi de liboşlardır bilgine @Jiw

Bu yüzden bilimin ışığında ilerlersen liboşların post modernist zırvalıklarından saçmalıklarından liberal kapital saçmalıklarından bunlara kanmaktan kurtulmuş olursun.
Vaktimiz tükeniyor, ya şimdi ya hiç noktasındayız. Medyada kız erkek ayrı okullar tartışılıyor, şeriat vurgusu yapılıyor, bakanlık için bu tarikatçılara cemaatçilere yer ayrılıyor, eğitim sistemi bunların elinde, h*zbullah mecliste. Yahu daha geçen ay eğitimini tamamlayan hafız öğrenciler mehter marşı eşliğinde yürüyüş yaptı. Yüzlerce küçücük çocuk genç var aralarında.

Bu halk sesini çıkarmayanı eziyor, dolandırıyor, kandırıyor. Efendi gördüklerini ezerler, kandırırlar, dolandırırlar. Dişi gösterince de mazlumu oynayıp geri kaçarlar. Şimdi bakalım bu kişiler artık açık açık şeriat istiyorum diyor, benim istediğim gibi yaşayacaksın diyor, benim doğrularımı kabul edeceksin diyor, küçük kız çocuklarıyla evlenilebilir diyor. E şimdi ben sen o bunlara karşı diş göstersek de fayda etmez artık, çekinmezler korkmazlar. Kitlesel bazda diş göstermek gerekiyor, birlik ve beraberlik anca.

Birlik için bilim ve eğitim evet. Gel gör eğitim sistemi bunların elinde yok evrimmiş yok bilimsel metodmuş bilmiyor çocuk çünkü müfredattan kaldırılmış yok. Sistem sorgulamaya kapalı, ezberci sistem. En basitinden, günümüzde hala teori nedir yasa nedir bilinmiyor, bilmiyorum da demiyorlar çıkıp fikir belirtiyor sonra seni ateit mateist diye dışlıyor eleman. Eleman üniversiteye gidiyor 4 işlem bilmiyor. Benim eğitim yıllarım şu zamana göre daha iyiydi çünkü sistem tamamen bunların elinde değildi ve bunlar bu kadar cesaretli değildi. Durumun korkunçluğu şimdi belli olacak.

@T21 Liboş ile Yobaz ortaklığı, İman sonu eseri okuyabilirsiniz bu arada.

Önemli not: Liboşun bu iki yüzlülüğüne de hipokrasi denmektedir.

@Framboğaz @T21 @264523 @462488

Bu vahametin dehşetin, bu tansiyonun süreğen zorlantı yaratması gerek senin gerekse de mensubu olduğun sosyal grubun iradesin kırmaya yönelik ya bilgine?

Sosyal tansiyon böylesin arttırılmak suretiyle tehdidin hisseden gruplarda bu şekil gütme yapılıyor.

Ya şimdi ya hiç oldu mu şimdi ne oldu 2023 seçimleri? Bana söyle 2023 seçimlerin ya hep ya hiç öldük bittik son dedik ne oldu?
2023 seçim sonrası sabaha uyandık sonrası aylara uyandık, normalin rutinde hayat devam ediyor değil mi?

Bırak infialin insanlar normal hayatlarına kaldığı yerden normal rutin ve pratiklerine devam ediyorlar, aynısın muhabbetler?

Ha ne oldu sen nihayetin aynısın 2018 seçim sonuçlarına kandırılmış oldun.

Şimdi seni kandıran Liboş medya muhalefet medyandan tut da tüm geleneksel medya ve sosyal medya gelenek figürler ve otorite figürler?

Ortalama üstü pekiştireçler ile birlikte hayatlarına kaldıkları yerden, refah içinde devam etmekteler ki tek işleri bunların seni kandırmak?

Seni kandırdıkları içinde atıyorum özel okula çocuğunu gönderiyor, villasın altına araba çekiyor metresin yapıyor hatta metresin milletvekilliği de ısmarlayabiliyor?

Sense onların peşinden öyle kanıyorsun ki süreğen?

Bu yüzden lütfen rica ediyorum, bilime odaklan ve mümkünse aşikar her şey apaçık ortada?

Örneğin KK figürüne destek çıkan kim varsa suçludur şu an.

Ya da muhalif kanal destek çıkan kanan şu bu?

Oğuzhan Uğur'a destek çıkan kim varsa suçludur?

Yani kandırılan herkes suçludur.

Ve siz bu liboşlarca ve muhalefet medyayla güdüldükçe sayısızın figür otorite gelenek sosyal medyasın gelenek medyasın, siyasetçin politikacın zibilyon tane tek işi seni kandırmak gelir kapısı bu olan INFLUENCER YOUTUBER GAMER tut say ne koyabiliyorsan?

Kusura bakma ama tüm bunlar senin isteğin, ve kusura bakma gene bütün bu yaşananlar müstahak değil bir hak sana, yani sen seçtin sen istedin sen yaptın.

@T21 Tüm bunlara karşın durup da bir şeyler yapanlara da Sağ fraksiyon ya da yobaz hiçbir zarar vermedi elimine etmedi, peki ne taraf etti?

Elbette Liboşun sol fraksiyon bunlar her türlü kötülüğü bozukluğu yaptılar bizlere, yani bize zarar verenler bize her türlü kötü muameleyi her türlü bozukluğu yapanlar?

Liboştular Kapitaldiler Solcuydular, Sol gericiydiler.

Kusura bakma da çek bunun sıkıntısını bir zahmet yani.

Bu yüzden eğer kanmak istemiyorsanız artık, bilim bilim bilim bilim.

TÜRKİYEDEKİ EN BÜYÜK BİLİM DÜŞMANLARI AKADEMİ DÜŞMANLARI =

Liboşlar, Liberal Kapital kafası bulanmış bildiğin güdük gençlik ve onun peşinden güdük ara kuşak ve yobazın kuşak.

Ama bütün her türlü kötülüğü iğrençliği sadistliği bozukluğu Sol fraksiyon liboşun liberalin kapitalin tam bir lanet Z kuşağından tut da bu sarmalın gençlik yapar.

Cehalet ve cahillik yani başka bir şey değil. Bu yüzden Bir liboş sakın kendisini entelektüel sanmasın o da sol fraksiyon yobazdır. Sağ fraksiyon yobazla arasında hiçbir fark yoktur.

Vaktimiz tükeniyor, ya şimdi ya hiç noktasındayız. Medyada kız erkek ayrı okullar tartışılıyor, şeriat vurgusu yapılıyor, bakanlık için bu tarikatçılara cemaatçilere yer ayrılıyor, eğitim sistemi bunların elinde, h*zbullah mecliste. Yahu daha geçen ay eğitimini tamamlayan hafız öğrenciler mehter marşı eşliğinde yürüyüş yaptı. Yüzlerce küçücük çocuk genç var aralarında.

Bu halk sesini çıkarmayanı eziyor, dolandırıyor, kandırıyor. Efendi gördüklerini ezerler, kandırırlar, dolandırırlar. Dişi gösterince de mazlumu oynayıp geri kaçarlar. Şimdi bakalım bu kişiler artık açık açık şeriat istiyorum diyor, benim istediğim gibi yaşayacaksın diyor, benim doğrularımı kabul edeceksin diyor, küçük kız çocuklarıyla evlenilebilir diyor. E şimdi ben sen o bunlara karşı diş göstersek de fayda etmez artık, çekinmezler korkmazlar. Kitlesel bazda diş göstermek gerekiyor, birlik ve beraberlik anca.

Birlik için bilim ve eğitim evet. Gel gör eğitim sistemi bunların elinde yok evrimmiş yok bilimsel metodmuş bilmiyor çocuk çünkü müfredattan kaldırılmış yok. Sistem sorgulamaya kapalı, ezberci sistem. En basitinden, günümüzde hala teori nedir yasa nedir bilinmiyor, bilmiyorum da demiyorlar çıkıp fikir belirtiyor sonra seni ateit mateist diye dışlıyor eleman. Eleman üniversiteye gidiyor 4 işlem bilmiyor. Benim eğitim yıllarım şu zamana göre daha iyiydi çünkü sistem tamamen bunların elinde değildi ve bunlar bu kadar cesaretli değildi. Durumun korkunçluğu şimdi belli olacak.

Son düzenleme:
@T21 Liboş ile Yobaz ortaklığı, İman sonu eseri okuyabilirsiniz bu arada.

Önemli not: Liboşun bu iki yüzlülüğüne de hipokrasi denmektedir.

Bu vahametin dehşetin, bu tansiyonun süreğen zorlantı yaratması gerek senin gerekse de mensubu olduğun sosyal grubun iradesin kırmaya yönelik ya bilgine?

Sosyal tansiyon böylesin arttırılmak suretiyle tehdidin hisseden gruplarda bu şekil gütme yapılıyor.

Ya şimdi ya hiç oldu mu şimdi ne oldu 2023 seçimleri? Bana söyle 2023 seçimlerin ya hep ya hiç öldük bittik son dedik ne oldu?
2023 seçim sonrası sabaha uyandık sonrası aylara uyandık, normalin rutinde hayat devam ediyor değil mi?

Bırak infialin insanlar normal hayatlarına kaldığı yerden normal rutin ve pratiklerine devam ediyorlar, aynısın muhabbetler?

Ha ne oldu sen nihayetin aynısın 2018 seçim sonuçlarına kandırılmış oldun.

Şimdi seni kandıran Liboş medya muhalefet medyandan tut da tüm geleneksel medya ve sosyal medya gelenek figürler ve otorite figürler?

Ortalama üstü pekiştireçler ile birlikte hayatlarına kaldıkları yerden, refah içinde devam etmekteler ki tek işleri bunların seni kandırmak?

Seni kandırdıkları içinde atıyorum özel okula çocuğunu gönderiyor, villasın altına araba çekiyor metresin yapıyor hatta metresin milletvekilliği de ısmarlayabiliyor?

Sense onların peşinden öyle kanıyorsun ki süreğen?

Bu yüzden lütfen rica ediyorum, bilime odaklan ve mümkünse aşikar her şey apaçık ortada?

Örneğin KK figürüne destek çıkan kim varsa suçludur şu an.

Ya da muhalif kanal destek çıkan kanan şu bu?

Oğuzhan Uğur'a destek çıkan kim varsa suçludur?

Yani kandırılan herkes suçludur.

Ve siz bu liboşlarca ve muhalefet medyayla güdüldükçe sayısızın figür otorite gelenek sosyal medyasın gelenek medyasın, siyasetçin politikacın zibilyon tane tek işi seni kandırmak gelir kapısı bu olan INFLUENCER YOUTUBER GAMER tut say ne koyabiliyorsan?

Kusura bakma ama tüm bunlar senin isteğin, ve kusura bakma gene bütün bu yaşananlar müstahak değil bir hak sana, yani sen seçtin sen istedin sen yaptın.

@T21 Tüm bunlara karşın durup da bir şeyler yapanlara da Sağ fraksiyon ya da yobaz hiçbir zarar vermedi elimine etmedi, peki ne taraf etti?

Elbette Liboşun sol fraksiyon bunlar her türlü kötülüğü bozukluğu yaptılar bizlere, yani bize zarar verenler bize her türlü kötü muameleyi her türlü bozukluğu yapanlar?

Liboştular Kapitaldiler Solcuydular, Sol gericiydiler.

Kusura bakma da çek bunun sıkıntısını bir zahmet yani.

Bu yüzden eğer kanmak istemiyorsanız artık, bilim bilim bilim bilim.

TÜRKİYEDEKİ EN BÜYÜK BİLİM DÜŞMANLARI AKADEMİ DÜŞMANLARI =

Liboşlar, Liberal Kapital kafası bulanmış bildiğin güdük gençlik ve onun peşinden güdük ara kuşak ve yobazın kuşak.

Ama bütün her türlü kötülüğü iğrençliği sadistliği bozukluğu Sol fraksiyon liboşun liberalin kapitalin tam bir lanet Z kuşağından tut da bu sarmalın gençlik yapar.

Cehalet ve cahillik yani başka bir şey değil. Bu yüzden Bir liboş sakın kendisini entelektüel sanmasın o da sol fraksiyon yobazdır. Sağ fraksiyon yobazla arasında hiçbir fark yoktur.
Konuya cuk diye oturacak video biliyordum, çıkmadı karşıma bir türlü bulamadım.

Değişime yalnızca kendinle başladığında onun ne sana ne de etrafındaki insanlara faydası olur. Etrafın ve kendin ikisi bir aradayken değişim olur. Yoksa her seçim, her anda tıpkı geçmişte yapılanlar yaşanılanlar gibi aynı şekilde debelenip durmaya devam edecek millet. En basiti KK mevzusu. Başarısı yok, zaferi maferi yok "Bu adam aday olmasın şu şu gerekçelerden kaybederiz" diyorsun "Herkes bir şansı hakkeder", "AKP'lisin yani", "Sen ne anlarsın" diye tepki alıyorsun. Aynı mevzular aynı şeyler üzerinde debelen debelen dur. Bilimi sanatı felsefesi ne seviyede olsun ki milleti de bilinçli olsun. Bu kesimin kararı yüzünden yıllarca bunun sonuçlarıyla yaşayacaksın. Sonraki seçim gelecek onu da kaybedeceksin bu düşünceyle sonra yine aynı debelenmeler aynı şeyler. Bu eğitim sistemi çok büyük sıkıntı. Arkadaşların yakınların ailen bilinçlendi, e bu küçük çocuklara nasıl ulaşacağız? Onlar nasıl kurtulacak? İnternetin içinde büyüyorlar, böylesi eğitim sisteminin içerisinde eğitimlerini tamamlayacaklar. Kız erkek ayrı okullarda okutulacaklar. Malum kesimin gerçekliği içerisinde büyüyüp eğitimlerini tamamlayacaklar. Bilim sanat felsefe ile ortak bilinçte toplanıp birlik olmak için geç kaldık.

Varsayalım KK seçimi kazandı. Ne olacaktı? Bu tarikat cemaat yapılanmaları yine varlığını sürdürecekti. Öyle muhalefet medya ve haberlerde "Tarikatlara şu yapıldı bu yapıldı, kapatıldı" tarzı başlıklar atılırdı ama arkadan arkaya para akışı falan filan devam ederdi, kapatılan ise gücü etkisi olmayan cemaatler olurdu. Mevzusunu ettiğin KK dayatan muhalif taraf, sol taraf güç kazanacaktı. Yine mevzusunu ettiğin bu kitlenin verdiği zarar daha da artacaktı. E şimdi bu senaryoda kim kazandı, kim kaybetti?

Son düzenleme:
Konuyu Suriyeliler basmis yazilanlari anlamaya calisiyorum ama Türkçe egitimim izin vermiyor.

Yanılıyorsunuz, @telefonunugoster hocam gayet güzel bir şekilde liboşların bu sağ kesim yobazlarından farkı olmadığını, ikisinin de ülkeye zarar verdiğini açıklamış.

Konuya cuk diye oturacak video biliyordum, çıkmadı karşıma bir türlü bulamadım.

Değişime yalnızca kendinle başladığında onun ne sana ne de etrafındaki insanlara faydası olur. Etrafın ve kendin ikisi bir aradayken değişim olur. Yoksa her seçim, her anda tıpkı geçmişte yapılanlar yaşanılanlar gibi aynı şekilde debelenip durmaya devam edecek millet. En basiti KK mevzusu. Başarısı yok, zaferi maferi yok "Bu adam aday olmasın şu şu gerekçelerden kaybederiz" diyorsun "Herkes bir şansı hakkeder", "AKP'lisin yani", "Sen ne anlarsın" diye tepki alıyorsun. Aynı mevzular aynı şeyler üzerinde debelen debelen dur. Bilimi sanatı felsefesi ne seviyede olsun ki milleti de bilinçli olsun. Bu kesimin kararı yüzünden yıllarca bunun sonuçlarıyla yaşayacaksın. Sonraki seçim gelecek onu da kaybedeceksin bu düşünceyle sonra yine aynı debelenmeler aynı şeyler. Bu eğitim sistemi çok büyük sıkıntı. Arkadaşların yakınların ailen bilinçlendi, e bu küçük çocuklara nasıl ulaşacağız? Onlar nasıl kurtulacak? İnternetin içinde büyüyorlar, böylesi eğitim sisteminin içerisinde eğitimlerini tamamlayacaklar. Kız erkek ayrı okullarda okutulacaklar. Malum kesimin gerçekliği içerisinde büyüyüp eğitimlerini tamamlayacaklar. Bilim sanat felsefe ile ortak bilinçte toplanıp birlik olmak için geç kaldık.

Varsayalım KK seçimi kazandı. Ne olacaktı? Bu tarikat cemaat yapılanmaları yine varlığını sürdürecekti. Öyle muhalefet medya ve haberlerde "Tarikatlara şu yapıldı bu yapıldı, kapatıldı" tarzı başlıklar atılırdı ama arkadan arkaya para akışı falan filan devam ederdi, kapatılan ise gücü etkisi olmayan cemaatler olurdu. Mevzusunu ettiğin KK dayatan muhalif taraf, sol taraf güç kazanacaktı. Yine mevzusunu ettiğin bu kitlenin verdiği zarar daha da artacaktı. E şimdi bu senaryoda kim kazandı, kim kaybetti?

Onlar yani daha fazla güç ve baskı isteyen siyasetçiler ve KK gibi liboş siyasetçiler kazandı. Onlar ekmeklerini yine çıkaracaklar. Kaybeden bizleriz. Kız ve erkek ayrı okullarda okuyacak, h*zbullah meclise girdi, KK ana muhalefet başkanı olarak devam ediyor, bilim ve sanat anlamında geriliyoruz hatta ülkede "Ben sanatçı olacağım." diyene "Git doktor ol. Belli bir kazancın olur." deniyor. Aslında haksız da değiller. Ülkede maalesef sanatçının değeri yok. Bu yüzden aileler de çocuklarının sanatçı olmasını istemiyor. Basit bir hayal diye düşünüyorlar. Keşke böyle olmasa. Aynısı bilim için de geçerli. Müfredatta "evrim" bile yok. Neden? Çünkü harammış (!) Komik gerçekten. Öte yandan bu adamlar "Allah, din, kitap, hak, ahiret" demeye devam ediyor. Halk da inanıyor. İmam Hatip okullarına ciddi yatırımlar yapılıyor. Mesela benim İmam Hatip Binası'ndan güzel binası olduğunu gördüğüm sosyal bilimler, fen ve Anadolu liseleri çok az. Bu liselerin bazılarında laboratuvar bile yok. Ülkenin insanının da sorunu çok tabii. Ben "Evrim gerçek." desem (Öyle zaten.) Ateist, deist, satanist falan filan ilan ederler beni. Ben de onlara "Sizce neden gerçek değil?" desem "Allah haram kılmış." derler. Öyle bir şey de yok aslında. Evrim diye bir şeyin varlığı tanrının yaratma gücüne şirk olmuyor. Sadece var olan şey evrim geçirerek ortam şartlarına uyum sağlıyor, gelişiyor.

Aynısı liboşlar için de geçerli. Ülkenin gençleri "liberalizm, kapitalizm" diye dolaşıyor. Bilmedikleri şey ise bu sistemin aslında çok acımasız olduğu. Liberal kapitalist sistemde çalışmazsanız gün geçtikçe daha da fakirleşirsiniz. Bizim ülke gençlerinde de bu çalışma azmi yok. Çalışan liberal kapitalist sistemde çok zengin olur ama bizim ülke insanının o kadar çalışacağından şüpheliyim. Sol liboşlar hep "Tayyip gitsin." diyorlar ama hadi diyelim gitti, bu sefer ne yapacaksınız? Çalışmanız gerek. Oturduğunuz yerden millete liboşluk aşılayarak bir yere gelemezsiniz. Bilim gerek, sanat gerek ve en önemlisi de birlik olmak gerek. Peki bu liboşlar ne yapıyor? Çoğu daha liberalizmi doğru düzgün bilmeden "Liberalizm çok güzel bir şey, Ali Babacan çok iyi adam diyor." Ali Babacan'dan zaten nefret ediyorum. Benim için AKP'den farkı yok partisinin. Neyse işte bu liboşluk şeyini daha fazla yayıyorlar. Daha fazla kişi hiçbir şey bilmeden bunları diyor ve yayıyor. Sorgulamadan "Ben Tayyip'i sevmiyorum." diyenlere oy atıyorlar. Oysaki onu diyen adam nasıl düşünüyor gram fikirleri yok. KK'yı sevmiyordum, adaylığını da desteklemiyordum ama aday olunca destekleyelim dedim. Destek de boşa çıktı ama yüzde 1 bile alamayan partiler MV kazandı. Kazanan yine koltuk sevdalı siyasetçiler oldu. Biz ise kaybettik.

Bizim halkın en büyük sorunu ne bilim, ne de birlik olamamamız. Bizim en büyük sorunumuz "sorgulamak". Bu yapılanları kendi akıl terazimizden geçirip mantıklı bir şekilde yorumlasak bunların hiçbiri olmayacak. Lütfen internette gördüğünüz rastgele kişilerin düşüncelerini yansıtan bir kulka olmayın. Kendi aklınızı kullanın ve kendi fikirleriniz olsun. Emin olun, bunu yapabileceğimiz zaman bilim de olacak, birlik de olacağız ama öncelikle halktaki "sorgulama ve yorumlama" eksikliğini halletmek lazım. Bunu da kendinizden başlayarak halletmelisiniz. Düşünün lütfen, siz kendi fikirleri olan bir birey misiniz, yoksa sadece başkalarının fikirlerini yansıtan bir kukla mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı