Meral Akşener: "Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın adayı değil"

Olay sistemin değişmesi adamların programda birinci gündem o zaten gidip parti programlarından araştırabilirsin.
Bu bizim gündemimiz değil. Halk, ne alabildiğine bakar.
Muhalefet tarafı şirin gözükme derdinde, birkaç kişi ile ittifak kurdukları için ne söylediklerini kestiremiyorlar.

2023 gelince bakarız duruma, iyi aday çıkarsa belki oy atarım.
 
Ne çok mızıkçı var yahu!
Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu görevlerine devam edeceğini söyledi. Zaten bunlarda CB olacak ne vasıflar var ki? Siz eskisinin yerine, aynı keyfiyetle, aynı yetkilerle, aynı hoyratlıkla birini mi koymak istiyorsunuz, yoksa 6'lı Masa'nın şimdiye kadar çalıştığı parlamenter rejim ve temsili düzeyde kalıp aşırı yetki kullanmayan bir CB mi istiyorsunuz?
Tek adam rejimi olmayacak, yani eskisinin yerine ismi değişen bir yenisi seçilmeyecek.
Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu nasıl ortak aday olup belediye başkanlıklarını kazandıysa ortak CB adayı için de aynı çalışmalar yürütülür.
CHP'den ya Kılıçdaroğlu ya da hiç ismi geçmeyen sürpriz biri olacaktır. Bu durumda İyi Parti, Saadet, DEVA, Gelecek ve DP bu aday için çalışma yapmayacak mı?
Kılıçdaroğlu aday olursa bu partilere ek olarak HDP oyu da dahil. Ki CHP + İyi Parti oylarına HDP oyu eklense bu iş biter zaten.
Yandaş sanal/sosyal medya, TV maymunlarının söylemlerini ne çok kafanıza takıyorsunuz, hatta ne kolay benimsiyorsunuz yahu!
Kılıçdaroğlu için belaltı bir sürü söylem var zaten. Hepsine rağmen desteği büyüyor.

Türkiye siyasetine İyi Parti girmesin diye her türlü engel çıkaran AKP-MHP-Derin devlet iktidarının oyununu Kılıçdaroğlu bozdu, İyi Parti'yi anında aktif olarak Meclis'e taşıdı.
İstanbul ve Ankara'da ortak adayla girip sağcı iki adayı başkan yaptırdı. Daha ne yapsın CHP?
Sağın hâlâ sağcı aday istemesi biraz şımarıklık oluyor artık.
Bu kez de İyi Parti CHP adayına sahip çıkacak. O aday artık ortak aday olacak ve kazanacak.
 
Tescilli bir şekilde 2 defa Cumhurbaşkanı seçilmiş.

Adaylık ve Seçimi (Madde 101)

Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş, yükseköğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip Türk vatandaşları arasından, doğrudan halk tarafından seçilir.
Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.

Bu maddeler şuan geçerli anayasa maddeleri. Burada başkanlık sistemine göre öyle böyle yazmıyor benmi yanlış düşünüyorum acaba?
2017.png
 
Muhalefet aday olarak kimi koyarsa koysun seçilemez. Aday değil, proje veya vaat koyması lazım ve bunu da dile getirmesi lazım. Örnek olarak 6'lı masa çıkıp bizim adayımız X kişisi, ama X kişisi seçilirse ilk iş başkanlık sistemini değiştirip, güçlendirilmiş (ne demekse) parlamenter sisteme geçilecek ve yeniden seçim yapılması sağlanacak, dolayısıyla adayın çok da önemi yok politikası gütmesi lazım. Bunu yaparken de mevcut sistemin çok kötü olduğunu, son 5 yılda bunun çok iyi anlaşıldığını anlatırken bol bol AKP ve RTE yolsuzluklarını anlatıp hem iktidarın oylarını düşürüp, hem de mevcut sistemin değişmesi gerektiğine halkı ikna etmiş olurlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı