Merkez Bankası Politika Faizini %14'te Sabit Tuttu

Üretim yapılıyor zaten olay o değil.
Olay politikalarla ilgili. Faiz düşük olduğu müddetçe TÜFE artıyor, cari açık, KKM zararı, yüksek risk... cart curt bunlar bizim harcımız değil ama sorunun kaynağı belirli.
Fabrikada çalışan tanıdığın varsa bilirsin zaten, sabah-akşam vardiyalı olarak çalışıyor millet köle gibi.
Yeterli üretim yok birçok ürün yurtdısından geliyor araba telefon elektronik cihazlar sonra bazı temel gıdalar bile nereye üretim var olsa %14 faizmi olurduk. :) Amerikada faiz oranı %1
 
Türkiye zaten şu an aralıksız üretim yapıyor, belki de tarihindeki en büyük üretimi yapıyor fakat o ürünler bize gelmiyor maalesef. Çin modeli istiyorlar fakat bilmiyorlar ki Çin, buralara gelmek için onlarca senesini harcadı.

Zaten Suriyelileri de o yüzden burada tutuyorlar. Onlar sayesinde gelen ucuz işçilik maliyetiyle yüksek kar elde ediyorlar ve bizim hükümet akıllı olsaydı o gelen fazla paralarla yeni istihdam yerleri açarlardı ama onun yerine yurt dışına para kaçırmalar, pahalı piknikler, devasa boyutta parti mitingleriyle milletin parasını israf için kullanıyorlar.
 
Türkiye'de aslında üretim iyi, iyi olmasına da paranın değersizliği ve başımızdakilerin beceriksizliği yüzünden bu kadar üretim hiçe sayılıyor.
Faizin en az 500 puan artması gerekirdi.
 
Elektronik cihaz, araba, telefondan bahseden olmadı zaten. Bir ülkenin tek üretimi bunlar değildir. İnşaat malzemeleri, tekstil ve savunma sanayi gibi birçok dal var. Bir ülkenin sanayisini 3-4 şeyden ibaret görmeyi bırakın artık.

İnsanların en ihtiyac oldugu seyler bunlar bunları biz üretsek dısariya para çıkışı olmaz ve para girişi olur.
 
İnsanların en ihtiyac oldugu seyler bunlar bunları biz üretsek dısariya para çıkışı olmaz ve para girişi olur.
Bunların üretimi için bir ton sanayi alanı açılması lazım. Çip üretimi var osu busu var. Bir miktar destekle yapılır ama şu anki hükümette zor.
Diğer kalan Tekstil, İnşaat sanayisi ve benzerini kimse inkar edemez.

Zaten oradan gelen vergilerle açığı kapatıyorlar, neden bu kadar fazla satılırken sıfırdan başlayıp açma gereği duysun ki?
 
Elektronik cihaz, araba, telefondan bahseden olmadı zaten. Bir ülkenin tek üretimi bunlar değildir. İnşaat malzemeleri, tekstil ve Savunma Sanayi gibi bir çok dal var. Bir ülkenin sanayisini 3-4 şeyden ibaret görmeyi bırakın artık.
Haklısın. Ancak herkesin ihtiyacı olduğu şeyler telefon tablet vs.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı