Çözüldü Merkez sağ ve sağ farkı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Çözüm olarak işaretlenen mesaj subjektif değerlendirmelerden ibaret ve pek de doğru bilgiler içermiyor.
Bu konuda literatüre başvurmak daha doğru olur.
AKP sağda tabi ki ama salt merkez sağ parti olarak nitelendirilmez.
Ülkede merkez sağda İyi Parti, DP, Genç Parti var.
Milliyetçiliği baz alan sağda ZP var. Muhafazakar milliyetçi sağ da MHP'ye ve BBP'ye kalmış durumda.
Aslında merkez sol sanılan CHP evrensel siyaset tarihine göre hepsinden daha çok merkez sağa hitap ediyor.
Merkez sol olarak SHP vardı. Onlar da CHP içinde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Kılıçdaroğlu'na en büyük desteği bu sosyal demokrat kadro veriyor. Bu nedenle CHP merkez sol sanılıyor.
Merkez sola, yani sosyal demokrasiye şu an TİP daha yakın duruyor.
Diğer konular değişebilir ama hayalini kurduğum tek devlet/dünya " sansürsüz-şeffaf" bir devlet/dünya. İnsanların gerçekleri bilmesi halinde en ideal şekilde yönetilmelerini sağlayacaklarına inanıyorum.

Bunu ben de istiyorum. İnsanlar gerçekleri bilirse kolay güdemezler. Bu yüzden istenmiyor. 2002'den önceki bir dönem siyasi liderler karşılıklı tartışırmış misal TRT'de. Foruma da atmıştım: 1991 yılı parti liderleri enflasyonu tartışıyor
Artık bu bile yapılmıyor :/
 
Bunu ben de istiyorum. İnsanlar gerçekleri bilirse kolay güdemezler. Bu yüzden istenmiyor. 2002'den önceki bir dönem siyasi liderler karşılıklı tartışırmış misal TRT'de. Artık bu bile yapılmıyor.

Atatürk'ün tek dünya devleti, ve H.G Wells nutuk alıntısı bakabilirsiniz, Not Dünyalar savaşı.
 
Orası da öyle, okunacaklar listesine eklemek için sormuştum. Size de iyi geceler.
İlk okunacak kitap : BU ÜLKE sonra MAĞARADAKİLER
Yazar : Cemil Meriç. bkz kullanıcı imzası ( Yığın düşünmez maruz kalır.) , yukarıda bir alıntı daha vardı. Tartışmada kazanan taraf kimdir sorusunun cevabı ile ilgili.
*** Cemil Meriç' in nesri nazımdan tatlıdır. ( Türkçe tabirle: Düz yazısı şiir tadındadır.)
Bir kitapta anlatılacak, bir kitap konusu olacak şeyi tek cümlede ifade eder/edebilir. Bir zamanlar haftalık ortalama üç bin sayfa kitap okuyan biri olarak tüm okuduğum kitaplar arasında en başta önereceğim kitap BU ÜLKE dir.( Çoğu romandı, %90'ı, o kadar kültürlü değilim.)
*** Bazı kitaplarında dili o kadar ağır, fikirler o kadar derindir ki ben bile anlamadım ve okuyamadım. Üniversite mezunu insanların bile kolay kolay anlayacağını sanmıyorum. Yukarıda adı geçen kitapları en basit dille yazmış olduklarıdır.

Başka kitaplarda önerecektim ama öncelikle yukarıdaki BU ÜLKE yi okumadan önermemeye karar verdim. Okursan ve beğenirsen ve yine benden tavsiye istersen herhangi bir zamanda etiketlersin. Okursan beğeneceğinden eminim ama yaşını sormadım. Bilmem sana ne derece hitap eder.

Umarım senin gibi kitap okuyan gençler artar. Gerçekten mutlu ettin beni.

Başka bir konuda görüşmek üzere... :)
 
Son düzenleme:
Başka kitaplarda önerecektim ama öncelikle yukarıdaki BU ÜLKE yi okumadan önermemeye karar verdim. Okursan ve beğenirsen ve yine benden tavsiye istersen herhangi bir zamanda etiketlersin. Okursan beğeneceğinden eminim ama yaşını sormadım. Bilmem sana ne derce hitap eder.

Umarım senin gibi kitap okuyan gençler artar. Gerçekten mutlu ettin beni.

Başka bir konuda görüşmek üzere... :)

Yaz tatilinde okuyacağım, o kadar meth ettiniz ki merak ettim🙂 20 yaşındayım, hitap eder herhalde, bilmiyorum şimdilik. Görüşürüz gelirseniz başka konuda da🙂
 
Mesajı gizlemiş bir de technopat.

Düşündüğüm gibi Protected etkisinden dolayı açılmadı.

İşte nasıl her şeyi kontrol ediyorlar baksana?


gördün mü :D Liboşları Chillin bey :D

Liboşların nasıl sana gönderilecek en ufak bir iletiyi bile takip ettiğini gördün mü:D

neyse kontrole takılmadan fazla da tetik etmeden sen okursun buradan.

Bir Liboşun başından geçenler diye oku :D

Bak ben nasıl düşünmüşüm ilgili olayla alakalı
Kadın Rusya'da iken toplumsal / sosyal statüsü yüksek iken ayrıca bir otorite figürü iken ve güç algısına sahipken etiği bilimi nesnelliği doğruyu yanlışı önemsemiyordu.
Çünkü kadın oldukça TRİBAL idi ve PEKİŞTİREÇ alıyordu bu politikaları savunmaktan dolayı iyi bir gelir elde ediyordu.

Ayrıca kadın ZOOLOJİK açıdan dürtülerini güdülerini bu tip eylemlerde ve davranışlarda bulunarak ve icra ederek gideriyordu lakin kadının bu eylemleri ve davranışları bir bozukluktu.

Bu kadının eylemleri ve davranışları dolayısıyla da insanlar zarar görüyordu ve insanların zarar görmesi onun umurunda olmuyordu çünkü o bu tip bozukluklardan izole bir durumdaydı.

Ayrıca kadının melekeleri zayıftı ve çok çabuk güdülüyordu , onun için PEKİŞTİREÇ fazlasıyla yeterliydi ve bir hata yaptı sonunda ABD'ye göç etmek durumunda kaldı.

ABD'ye göç ettiğindeyse Rusya'da ki statüsünü kaybetti ve ABD'de sığınmacı göçmen sıfatlarıyla toplumsal hayata dahil oldu ve Rusya'da ki savunduğu bozukluklardan izole olma imkanı varken ABD'de olamadığı içinde ; Zarar verdiği insanların statüsüne düştü ve sonuç olarak çocukları cinsel istismara uğradılar ve kendisi de tehdit edildi ayrıca çocuklarının kendisinden koparılıp ; LGBT bir aileye verilmesi tehdidiyle baş başa kaldı ayrıca üstüne bir de sınır dışı edilmekle tehdit edildi ki ülkesine dönmesi hususunda da ki tehlikeler de göz önüne alındığı zaman kadının nasıl bir durumun içine düştüğünü varın siz söyleyin .

Bunun üzerine kadın bu bozuklukları ülkesinde aktif olarak savunurken kullandığı bir araç olan sosyal medyayı bu sefer bu bozukluklara aykırı bir durum için kullanmaya çalışınca da ;

Kendisinin de aktif olarak süreğen şekilde icra ettiği bu eylemsel ve davranışsal bozukluklara kendisi de maruz kaldı ve bir de bu travmanın üstüne de videosu kaldırıldı ve itibarsızlaştı sesi de kısıldı ve beklediği desteği alamadığı gibi ; kendisini de fişlemiş ifşa etmiş oldu dolayısıyla da mümkün mertebe en ilkel terbiye ve cezalandırma yöntemlerine toplumsal yaşantının akışı içerisinde uzun bir dönem maruz kalacak bu da onu oldukça dezavantajlı bir birey haline getirecek çocukları da kendisi de uzun bir dönem bu travmalardan dolayı ciddi acılar çekecekler , kendisinin bu acıya dayanıp dayanabilmesi neyse de bir psikiyatr uzun bir terapi müşahede elbet bir düzelme kendisinde görülebilir fakat ; çocuk yaşta bu tip travmalara maruz kalan bireyler de ileride yaşanan post-Travmatik stres bozukluklarından tutunda sayısız bozukluk çeşitlerini ; varın siz düşünün.

Empati yetisinden prensiplerden etikten uzaklaşıp ; sırf çıkarlarınız uğruna ilgili eylem hal tavır davranışları sergilediğinizde ve icra ettiğinizde Pekiştireç alıyorsunuz diye , bunun içinde her şeyi eğip büküyorsanız diye , nasıl olsa bana zararı yok faydası var baksana hem yüksek gelir elde ediyorum hem istediğim her şeyi yapabiliyorum çünkü görüyorsunuz bu bozuklukları yapınca bu eylemsel bozuklukları davranışsal bozuklukları yapınca hem pekiştireç alıyorum hem de yüksek gelir elde ediyorum ayrıca statümde oluyor tamam ZOOLOJİK düzeyde yaşıyor olabilirim benim sergilediğim davranışlar icra ettiğim eylemsel bozukluklar yüzünden insanlar ciddi zararlar görebilir ama bana ne ben işime bakarım keyfime bakarım ?

Yaşadığınız ülkedeki sosyal sınıfınız statünüz kazanımlarınız ya da o ülkenin rutinleri pratikleri sizin icra ettiğiniz bozukluklardan sizi koruyor diye sizde bunu hoşgörü paradoksu sınırsız hoşgörü paradoksunda olduğu gibi kötü amaçlar için kullanıyorsanız yarın bir gün bu kalkan ortadan kalktığı zaman statünüz değiştiğinde ya da sınıfınız ya da toplumsal yaşantıda ki rolünüz ne olacak peki ?

İşte sergilediğiniz o bozuklukların icra ettiğiniz o bozuklukların misline siz maruz kalacaksınız ve önceden de itibarınız profilinizde hesaba katıldığında çok çok daha dezavantajlı konumda olarak en ağır şekillerde bu bozukluklara maruz kalacaksınız .

Bu bazen olur bazen olmaz , illa etme bulma dünyası değildir , lakin bu da bir ihtimaldir haliyle de böylesine ağır bozukluklara maruz kalmak istemiyorsanız da bir zahmet bunları icra etmeyin sergilemeyin yani.
SINIRSIZ HOŞGÖRÜ PARADOKSU
da bunu çok iyi açıklar , fanatik gruplar toplumsal yaşantı da bu tip bozuklukları çıkar yarar fayda sağlayayım diye sürekli icra eder ve içinde bulunulan toplumu yaşanmaz hale getirirler , bundan dolayı da insanlar en ağır şiddette eylemsel ve davranışsal bozukluklara günün her saati ve dakikası gündelik hayatın akışı içerisinde maruz kalırlar.

Kadın'da işte bunu yaşadı ve şimdi uzunca düşünmesi gerek ama çok düşünmesine gerek yok ondan istenileni düştüğü bu açmazdan dolayı harfi harfine yapacak çocukları da cinsel istismara uğradılar ve uğramaya devam edecek evet bunları yaşayacak ve sonra da olabildiği kadar ABD'de bir şekilde hayata adapte olmaya çalışacak sonrası yapabilirse en kestirme çözüm Rusya'ya geri dönmek için yoğun bir çaba sarf edecek ve bu hususta oldukça sıkı bir çalışma yapacak.
Lakin bu uzunca süreçte umarım bundan bir ders çıkarır ve Rusya'da dersini de almış bir şekilde hayatına kaldığı yerden devam eder bu hususta da özellikle gençleri ve yeni nesli bilgilendirir ülkesine de faydası olmazsa bile zararı da dokunmaz sağlıklı bir birey ve aile olarak yoluna devam ederler.

Bu konuları görmedim belki gözden kaçırmışımdır.


1950'den sonra ne oldu da kökten bir sistem değişikliği oldu?

@just chillin @655432

Yedek olarak attım buraya konu açılır açılmaz, Bir tane Liboş Rusya'da Liboşluk yaparken insanlara bu kötülükleri yapıyor sonra aynı kötülüğe kendisi maruz kalıyor, hemen sarılıyor sosyal medyaya ama statüsü olmadığı için otomatikman perişan oluyor. Onun gibi niceleri de kadını perişan ediyorlar.

Rusya'da halinden memnun statüsü yüksek bir liboş gelirden tasarruf etme amacıyla sıkça kullandığı sosyal medyadan sonra iltica ediyor Amerika Birleşik Devletlerine.

Amerika birleşik devletlerinde ise kendisinin sınır dışı edilip çocuklarının da eşcinsel ebeveynlere verilmesi tehdidiyle baş başa kalıyor, çocukları da cinsiyet eğitimi almak durumunda.

Çaresiz Rusya'ya dönmeye çalışıyor Liboşluk yaparken kullandığı sosyal medyadan bu videoyu paylaşıyor ve toplu linç iptale maruz kalıyor bütün platformlardan videoları siliniyor ve hesabı kapatılıyor.

Çünkü ilgili platformlar da Protected grouplara yani korunaklı gruplara aykırılık teşkil etmek yasaktır.

Dürüst olmak gerekirse hala şoktayım.
Ne yapacağımı bilemiyorum.
Her şey okulda çocuklara cinsiyet eğitimi verilmesiyle başladı.
Onlara ev ödevi vermişler.
Hangi cinsiyette ve hangi cinsel yöneliminde olmak istedikleri soruluyor.
Düşünebiliyor musunuz? Bu nasıl bir şey.
Bu ev ödevini yapmayacağımızı söyledim ve okul müdürüne gittim.
Olay da çıkartmadan bu ödevi yapmayacağımızı ve kimlik seçimi de yapmayacağımızı söyledim.
Bana burada hiçbir kimsem olmadığını ve konuda da seçim hakkımızın olmadığını söyledi.
Burada hiçbir hakkının olmadığını ev ödevini yapmadığımız takdirde ya çocukları benden alıp başka bir aileye vereceklerini tercihen LGBT bir aile ya da sınır dışı edilmeye razı gelmemi söyledi.
Biraz sakinleşmem gerek ağlayacağım artık Rusya'ya da geri dönemem bizim için tehlikeli.
Bazıları beni açıktan tehdit etti güya hainim diye.
Eğer Rusya'ya dönersem de beni karşılayacaklarmış
Şimdi benim düşünmem gerekli.

Konunun sonunda da bütünüyle hem düşüncemi hem metni hem olayı vermişim.

Konunun başında söylemiştim zaten , yani arkadaşlar bilmek böyle bir şey işte .

Sağlamasını da bu şekilde yaparsınız arkadaşımla konuşurken de dedim ki bu video bir iki saate kalmaz gider dedim gitti .

Şimdi LGBT gücünü ve toplum mühendisliğini arkasında yatan politikayı çok daha rahat anlarsınız .

Haliyle de neden LGBT propagandası bu kadar güçlü anlamışsınızdır , hani özgürlük eşit düşünce istişare dayanışma demokrasi bla bla bla falanlar ?

Bu yüzden LGBT grupları çok tehlikelilerdir , Çünkü oldukça Tribal ve ilkellerdir ve ne yazık ki de fıtratları yaradılışları ortaya çıkışları da Liberal kapital politikalardır amaçta işte görüldüğü üzere toplum mühendisliğidir algı yönetimidir pazar yaratmaktır . Marketing yani

Çok yönlü bir getiridir LGBT arkadaşlar , neredeyse sayısız fraksiyon var bunu kullanabileceğiniz ve bu da bir Cemaat yani Society haliyle de aslında LGBT dediğin bir social group .

Daha nasıl anlaşılır bilemem ama şu örnekle rahatça özetleyeyim aslında Sarıklı cübbeli bir ŞEYH neyse LGBT INFLUENCER da aslında o arkadaşlar .

Buradan da bakın ne kadar güçlülermiş bir saate kalmadı videoyu kaldırıldı .

Bu sayısız platform da böyledir TWİTCH YOUTUBE vesaire vesaire zaten bu platformlar da

Ne diyoruz Sosyal medya Social Media yani Sosyal kimlik kuramı Tribalizm terör yönetimi medya anlayacağınız şekilde .

Bakalım video bulabilirsem yedeğini de almadık ama bilemiyorum arkadaşa sorayım atsın bari tekrar .



@Phanzox @228522

LGBT zorbalığından LGBT baskısından LGBT tiranlığından dolayı içinde LGBT geçmeyecek şekilde videoyu TECHNOPAT adlı platforma ( Büyük ihtimal burası arama motorları sonuçlarında listelenirse ya da link paylaşımı yapılırsa TECHNOPAT ile iletişime geçip zorla sildirebilirler 🤣 🤣 )

Lakin bu biraz zaman alır çünkü TECHNOPAT bildiğim kadarıyla Türk sunucular da ve Türkiye lokasyon olduğu için anca özellikle GOOGLE BING gibi yerler de puanı düşer ya da ADSENSE ban uyarı atılır ya da izlenmeye alınmaz artık bilmem ama LGBT zorbalığıyla eke yüklediğim videonun silinmesi için bu videonun etkileşimi yüksek bir sayfada paylaşılması viral olması yeterlidir o zaman da LGBT sosyal grupları videoyu kaldırtır Technopat'tan haliyle

Bu tip durumlar da ya da düşersiniz zor bir duruma LGBT'YE aykırı bir unsur içeriyorsa durumunuz varın siz düşünün başınıza neler gelecek !

En basiti hayattan sizi nasıl silecek LGBT grupları sizi nasıl ırkçı faşist homofobik deyip linç manyağı yapacaklar :D

Silinen videoyu eke yükleyemedim tek çare Mediafire oldu Mediafire linkini paylaşıyorum Video.mp4 şeklinde

Düşünün LGBT gücünü yani bir arkadaşımız vardı burada dünyadan haberi yok :D

silinen video budur .

Bu arada not olarak :

Bütün her şeyi burada metniyle de paylaşayım dedim

Not : ABD'de okullar yoğunlukla yatırımcıların fon sahiplerinin bağışçıların istekleri minvalinde eğitim politikaları ile öğrenimi sürdürürler.
Okullarda bu yönden yatırımcıların bağışçıların fon sahiplerinin istekleri doğrultusunda bir takım rutinler ve pratikler geliştirirler birbirleriyle de fon kapmak bağış yatırım konularında kıyasıya rekabet halindedirler.
Liberal bir aile Rusya'da bu politikaları savunurken ABD'ye iltica / göç etme kararı alıyor. ABD'de sığınmacı / Göçmen statüsündelerken Anne de çocuklarına ; LGBT dersleri ödevleri verildiğini bunun da zorunlu ders kapsamına alındığını ; ilkokul çağındaki çocuklara da cinsel yönelim tercihleri hakkında ödevler verildiğini ve sorular sorulduğunu görüyor ve okul müdürüne şikayette bulunuyor. Karşılığında ise çocuklarının kendisinden alınmasıyla ve tercihen LGBT bir bireye ya da bir aileye verilmesi ile tehdit ediliyor.

Buna müteakipte sınır-dışı edilmek ile tehdit ediliyor. Kadın da ailesiyle Rusya'ya dönmek istiyor ama Rusya'da öncesinden de bu politikaları aktif bir şekilde savunduğu için Rusya'ya geri dönemiyor ve arada kalıyor.
Yine bu politikaları aktif olarak savunduğu zamanlar da aktif olarak kullandığı sosyal medya da durumunu paylaşıyor ve hem inanılmaz bir iptal çalışması ( CANCEL Culture ) linç itibarsızlaştırma ; ve yüklediği içerikte LGBT'ye aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle kaldırılıyor.

Bir başka ülkede yaşayan bendeniz bir başka ülkeye mal ihraç eden arkadaşıyla yaptığı istişarede ; Rusya'da gündemde konuşulan konunun bu olduğunu öğrenince de bu haberi paylaşmak istiyorum ve arkadaşımdan link alıyorum ( içeriği de aramalar da bulamıyorum )

Arkadaşım bana Türk bir Youtuber'ın yüklediği içeriğin linkini gönderiyor bende paylaşıyorum ama ilgili içerik bir saate kalmadan kaldırılıyor.

Çünkü ilgili içerik LGBT'YE ( PROTECTED GROUPS korunmuş gruplardan bir tanesi ) aykırılık teşkil ediyor ve bizde bunu sayılamayacak kadar çok platform da paylaşamıyoruz.

bir MEDIAFIRE dosya yükleme sitesine ilgili videoyu "video" ismiyle yüklüyoruz çünkü artık yayın politikalarının ne olduğu hususunda bir bilgimizde yok.

Düşünün bu denli bir zorbalık üstüne bir de ; Çocukları doğrudan istismara uğrayan bir annenin yüklediği kısacık bir video bile bu denli katı filtreden geçemiyorsa ve üstüne inanılmaz bir linç tehdit iptal durumuna maruz kalıyorsa ; Yarın bir gün en ufak bir LGBT aykırılığında sizlerin başına ne gelir düşünmenizi tavsiye ederim.

Dürüst olmak gerekirse hala şoktayım.
Ne yapacağımı bilemiyorum.
Her şey okulda çocuklara cinsiyet eğitimi verilmesiyle başladı.
Onlara ev ödevi vermişler.
Hangi cinsiyette ve hangi cinsel yöneliminde olmak istedikleri soruluyor.
Düşünebiliyor musunuz? Bu nasıl bir şey.
Bu ev ödevini yapmayacağımızı söyledim ve okul müdürüne gittim.
Olay da çıkartmadan bu ödevi yapmayacağımızı ve kimlik seçimi de yapmayacağımızı söyledim.
Bana burada hiçbir kimsem olmadığını ve konuda da seçim hakkımızın olmadığını söyledi.
Burada hiçbir hakkının olmadığını ev ödevini yapmadığımız takdirde ya çocukları benden alıp başka bir aileye vereceklerini tercihen LGBT bir aile ya da sınır dışı edilmeye razı gelmemi söyledi.
Biraz sakinleşmem gerek ağlayacağım artık Rusya'ya da geri dönemem bizim için tehlikeli.
Bazıları beni açıktan tehdit etti güya hainim diye.
Eğer Rusya'ya dönersem de beni karşılayacaklarmış
Şimdi benim düşünmem gerekli.
Kadın Rusya'da iken toplumsal / sosyal statüsü yüksek iken ayrıca bir otorite figürü iken ve güç algısına sahipken etiği bilimi nesnelliği doğruyu yanlışı önemsemiyordu.
Çünkü kadın oldukça TRİBAL idi ve PEKİŞTİREÇ alıyordu bu politikaları savunmaktan dolayı iyi bir gelir elde ediyordu.

Ayrıca kadın ZOOLOJİK açıdan dürtülerini güdülerini bu tip eylemlerde ve davranışlarda bulunarak ve icra ederek gideriyordu lakin kadının bu eylemleri ve davranışları bir bozukluktu.

Bu kadının eylemleri ve davranışları dolayısıyla da insanlar zarar görüyordu ve insanların zarar görmesi onun umurunda olmuyordu çünkü o bu tip bozukluklardan izole bir durumdaydı.

Ayrıca kadının melekeleri zayıftı ve çok çabuk güdülüyordu , onun için PEKİŞTİREÇ fazlasıyla yeterliydi ve bir hata yaptı sonunda ABD'ye göç etmek durumunda kaldı.

ABD'ye göç ettiğindeyse Rusya'da ki statüsünü kaybetti ve ABD'de sığınmacı göçmen sıfatlarıyla toplumsal hayata dahil oldu ve Rusya'da ki savunduğu bozukluklardan izole olma imkanı varken ABD'de olamadığı içinde ; Zarar verdiği insanların statüsüne düştü ve sonuç olarak çocukları cinsel istismara uğradılar ve kendisi de tehdit edildi ayrıca çocuklarının kendisinden koparılıp ; LGBT bir aileye verilmesi tehdidiyle baş başa kaldı ayrıca üstüne bir de sınır dışı edilmekle tehdit edildi ki ülkesine dönmesi hususunda da ki tehlikeler de göz önüne alındığı zaman kadının nasıl bir durumun içine düştüğünü varın siz söyleyin .

Bunun üzerine kadın bu bozuklukları ülkesinde aktif olarak savunurken kullandığı bir araç olan sosyal medyayı bu sefer bu bozukluklara aykırı bir durum için kullanmaya çalışınca da ;

Kendisinin de aktif olarak süreğen şekilde icra ettiği bu eylemsel ve davranışsal bozukluklara kendisi de maruz kaldı ve bir de bu travmanın üstüne de videosu kaldırıldı ve itibarsızlaştı sesi de kısıldı ve beklediği desteği alamadığı gibi ; kendisini de fişlemiş ifşa etmiş oldu dolayısıyla da mümkün mertebe en ilkel terbiye ve cezalandırma yöntemlerine toplumsal yaşantının akışı içerisinde uzun bir dönem maruz kalacak bu da onu oldukça dezavantajlı bir birey haline getirecek çocukları da kendisi de uzun bir dönem bu travmalardan dolayı ciddi acılar çekecekler , kendisinin bu acıya dayanıp dayanabilmesi neyse de bir psikiyatr uzun bir terapi müşahede elbet bir düzelme kendisinde görülebilir fakat ; çocuk yaşta bu tip travmalara maruz kalan bireyler de ileride yaşanan post-Travmatik stres bozukluklarından tutunda sayısız bozukluk çeşitlerini ; varın siz düşünün.

Empati yetisinden prensiplerden etikten uzaklaşıp ; sırf çıkarlarınız uğruna ilgili eylem hal tavır davranışları sergilediğinizde ve icra ettiğinizde Pekiştireç alıyorsunuz diye , bunun içinde her şeyi eğip büküyorsanız diye , nasıl olsa bana zararı yok faydası var baksana hem yüksek gelir elde ediyorum hem istediğim her şeyi yapabiliyorum çünkü görüyorsunuz bu bozuklukları yapınca bu eylemsel bozuklukları davranışsal bozuklukları yapınca hem pekiştireç alıyorum hem de yüksek gelir elde ediyorum ayrıca statümde oluyor tamam ZOOLOJİK düzeyde yaşıyor olabilirim benim sergilediğim davranışlar icra ettiğim eylemsel bozukluklar yüzünden insanlar ciddi zararlar görebilir ama bana ne ben işime bakarım keyfime bakarım ?

Yaşadığınız ülkedeki sosyal sınıfınız statünüz kazanımlarınız ya da o ülkenin rutinleri pratikleri sizin icra ettiğiniz bozukluklardan sizi koruyor diye sizde bunu hoşgörü paradoksu sınırsız hoşgörü paradoksunda olduğu gibi kötü amaçlar için kullanıyorsanız yarın bir gün bu kalkan ortadan kalktığı zaman statünüz değiştiğinde ya da sınıfınız ya da toplumsal yaşantıda ki rolünüz ne olacak peki ?

İşte sergilediğiniz o bozuklukların icra ettiğiniz o bozuklukların misline siz maruz kalacaksınız ve önceden de itibarınız profilinizde hesaba katıldığında çok çok daha dezavantajlı konumda olarak en ağır şekillerde bu bozukluklara maruz kalacaksınız .

Bu bazen olur bazen olmaz , illa etme bulma dünyası değildir , lakin bu da bir ihtimaldir haliyle de böylesine ağır bozukluklara maruz kalmak istemiyorsanız da bir zahmet bunları icra etmeyin sergilemeyin yani.
SINIRSIZ HOŞGÖRÜ PARADOKSU
da bunu çok iyi açıklar , fanatik gruplar toplumsal yaşantı da bu tip bozuklukları çıkar yarar fayda sağlayayım diye sürekli icra eder ve içinde bulunulan toplumu yaşanmaz hale getirirler , bundan dolayı da insanlar en ağır şiddette eylemsel ve davranışsal bozukluklara günün her saati ve dakikası gündelik hayatın akışı içerisinde maruz kalırlar.

Kadın'da işte bunu yaşadı ve şimdi uzunca düşünmesi gerek ama çok düşünmesine gerek yok ondan istenileni düştüğü bu açmazdan dolayı harfi harfine yapacak çocukları da cinsel istismara uğradılar ve uğramaya devam edecek evet bunları yaşayacak ve sonra da olabildiği kadar ABD'de bir şekilde hayata adapte olmaya çalışacak sonrası yapabilirse en kestirme çözüm Rusya'ya geri dönmek için yoğun bir çaba sarf edecek ve bu hususta oldukça sıkı bir çalışma yapacak.
Lakin bu uzunca süreçte umarım bundan bir ders çıkarır ve Rusya'da dersini de almış bir şekilde hayatına kaldığı yerden devam eder bu hususta da özellikle gençleri ve yeni nesli bilgilendirir ülkesine de faydası olmazsa bile zararı da dokunmaz sağlıklı bir birey ve aile olarak yoluna devam ederler.


Bu konuları görmedim belki gözden kaçırmışımdır.


1950'den sonra ne oldu da kökten bir sistem değişikliği oldu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı