MERNİS Bilgileri İle Neler Yapılabilir?

Bilgilerinize ulaşmaktan öte bir şey yapamazlar.
Yani bu tarz tabiri caizse "türeme" çocuklar birşey yapamaz ama devlet panelleri arasında şehitlerin öldüğüne dair bilgiler girilen panele erişim sağlamayı düşünecek kadar zekilerse neden olmasın? Sadece bunla da kalmıyor zaten. Bu panel cart curt olayının başındaki insanlar kafayı kullanarak yapmış bunu ama şu dönemde kendini hacker sanan çoğu çocuk bu panellere 10 20 tl gibi ücretler ödeyip veyahut satan kişilerin Discord sunucularına kullanıcı davet ederek bile erişim sağlıyolar ve hiç normal bir durum değil.

Panelci zigotlara polise gideceğinizi veya gittiğinizi söylerseniz tutuşurlar en temizi karakola gitmek.

Zaten onların anonim kalacak bir kafa yapısına sahip olduklarını düşünmüyorum açıkçası.

Yaşadım biliyorum adam diyor abi yapma falan 15 yaşında çıktı eleman.

Bu tip bilgilerle şantaj yapanların sonu Terörle Mücadele Dairesi'nde bile bitebiliyor. Ama geçmişte bu verilere sahip olan insanlar başkaları adına sahte ihbarlar (canlı bomba, saldırı hazırlığı vb ihbarlar) oluşturup sıkıntı yaşattığı oldu ama bildiğim kadarıyla haksız ceza yeme gibi bir durum hiç yaşanmadı. Ama endişelenmeyin verileriniz üzerinden sizin adınıza pek bir işlem yapamazlar. En uç örnek sahte ihbar.

Yaşadım biliyorum adam diyor abi yapma falan 15 yaşında çıktı eleman.
Hocam merak etmeyin çok sizin gördüğünüz gibi çocukla uğraştım bir T.C. Kimlik Numarası bulunca kendilerini sanal mafya sanmaları da aşırı komik ve saçma.

En uç örneğin sahte ihbar olduğunu sanmıyorum. Ambulans Jandarma yollayıp üstüne sizi şehit göstermesi ve babanızın adına dediğiniz gibi ihbar basması vs. olunca karakolda çok sürünüyorsunuz. Sorgunuzu alıp 1 gün nezarethanede tutuyolar öyle söyleyeyim.

Numaranın gönderdiği mesajları silmeden polise gidin.

Hocam bir çocuk bunu kendi telefon numarasından yapacak kadar aptal değil zaten o yaptığı şeylerle bir sonuca varamazsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…