MERNİS Bilgileri İle Neler Yapılabilir?

Kimin telefonu ile yapabilir peki? İşin peşine düşülürse yanına kalmaz yaptığı.
 
Kişisel bilgileri izinsiz ele geçirmek suçtur, bunları kullanarak kişiye tehditte bulunmak ve hakaret etmek daha da ciddi bir suçtur.

Önünde 2 seçenek var. Bu olan bitenleri önemsemeyip hiçbir yere şikayette bulunmayıp, olayın kendiliğinden kapanmasını bekleyebilirsin. Kapanırsa sorun kalmaz. Ama kapanmazsa veya senin kişisel bilgilerin kullanılarak ilerde bir suç işlenirse masum olduğunu kanıtlaman için baya uğraşman gerekir.

Yada şikayette bulunarak bilgilerinin ele geçirildiğini belgeleyebilirsin. Diyelim ilerde senin adın tc no veya başka bir kişisel verin ile birileri dolandırıldı veya bi şekilde bi suç işlendi. İşte o zaman şunu diyebilirsin: Şu tarihte verilerimin ele geçirildiğine dair şikayette bulundum buyrun kanıtları burda şikayet de burada dediğin zaman senin yapmadığın çok daha kolay bir şekilde anlaşılır.
 
Bu dedikleriniz doğru fakat bunlar başınıza geldiği zaman polise gitmezseniz durumunuz vahim olur. Bu arkadaşlar eğer iyi saklanmışsa ki dolandırılma tarzı olaylar olursa saklanmayı biliyorlardır ve bulunamazlar.

Kimin telefonu ile yapabilir peki? İşin peşine düşülürse yanına kalmaz yaptığı.
Hocam bu çocuklar tek kullanımlık olan internette 3 4 Tl'ye satılan numaralarla yapıyorlar bu işleri. Bilmediğiniz şeylerde biraz fazla bilgili konuşuyorsunuz öyle kolay kolay bulunamaz herkes. Tabii yapan kişi bilgisiz değilse.
 
İşin içinde küçük çocuğun internet üzerinden numara alamaması veya kart sahibi olamaması gibi etkenler de var. Ayrıca 3,4 TL ye +90 ile başlayan numara yok ve satılmıyor. 5 TL ye idda edenlerde dolandırıcıdır büyük ihtimalle.
 
İşin içinde küçük çocuğun internet üzerinden numara alamaması veya kart sahibi olamaması gibi etkenler de var. Ayrıca 3,4 TL ye +90 ile başlayan numara alamaz.
+90 ile başladığını belirtmemiş zaten ve bu arkadaş açık hat kullanıp yapabilir bu işlemleri basit şeyler.
 
Evet ben de aynı şeyi diyorum. En mantıklısı savcılığa veya emniyete gidip şikayette bulunmak. En azından verilerinin çalındığını belgelemiş olur ve kendisine ilerde herhangi bir suçlama olursa mağdur olmasının önüne geçer. Asıl suçlular bulunur veya bulunmaz o artık ilgili makamların işi.
 
SMS olayı SMS bomber ile alakalı yani doğrulama kodları bot mesaj olarak gönderiliyor hesaplarınıza bir şey olmaz Gmail olayının sebebini tam bilmiyorum ama T.C. konusunda dikkatli olun belki şirket açamaz ama çalıntı kredi kartı ile ürün satın alırsa kargoyu almak için senin kimlik bilgilerini kullanabilir ya da bazı sitelere senin kimlik bilgilerin ile kaydolabilir.


Şikayette bulunmanız en iyi seçenektir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…