Mersin'de altyapısız internet hizmeti seçenekleri

kaancl3344

Hectopat
Yer
Mersin, Turkey
Daha fazla  
Korona virüs yüzünden Mersin'de ailemin yanında bulunuyorum ve katılmam gereken Online dersler var ayrıca interneti çok kullanan bir insanım. Evimin 25 metre dibinde bir internet bakır kablo direği var ve bir eve internet sağlanıyor fakat Türk Telekom ekipleri kablonun benim evime kadar getirilemeyeceğini ve direk dikilip gerekli altyapı işlemlerinin yapılması için başvurumu aldıklarını söylüyorlar. Tabi bu 3 aydır böyle ve henüz bir gelişme yok arada bir SMS geliyor durumunuzla ilgileniyoruz diye ama arayan soran yok. Vodafone Redbox ve Superbox hizmetlerini araştırdım ve bir öğrenci olarak ödeyebileceğim fiyatlarda uygun hizmet bulamadım maalesef, üstelik Vodafone Redbox'ın ucuz bir tarifesini alsam bile 24 ay taahhütlü ve ben sadece birkaç ay kalacağım burada(altyapıda gelebilir bu arada), sonrasında bu yüksek fiyatları ödemek istemiyorum. Benimle benzer durumda kalmış arkadaşların cevaplarını sabırsızlıkla bekliyorum. Mersin Yenişehir Deniz mahallesinde ikametgah ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürekli yer değiştiren biri olarak bu durumu çok araştırdım ve 140TL'ye SuperBox harici düzgün bir internet hizmeti bulamadım ne yazık ki. 12 ay taahhütlü.

Dostum bizim buradada altyapı yoktu aratwifi bağlattık. Oyun oynayacağım dersen geceleri ping değeri çok düşük oluyor 10'a kadar düşüyor gündüzleri kanser ediyor. İndirme hızı genelde 1-2MBPS geceleri 5'e çıkıyor. 12 Mbps'lik tarife yani 57 liralık. 720P takılmadan video izlerim. Sınırsız olsun. Canlı derse vs girerim diye alacaksan aratwifi alınabilir. Ama oyun oynayacaksan altyapısız tek çözüm Superbox.

Çok benzer bir durumu Adana'da yaşıyorum. Şu anda uydu interneti kullanıyorum, taahhüt yok fakat kurulumda 200₺ ücret istiyorlardı. 12 down, 3 uploada 65₺ ödüyorum. Servis sağlayıcının adı Ay Telekom Mersin'de hizmetleri varsa bakabilirsiniz.

Redbox al ben kullanıyorum şuan çok iyi 35 ms LoL'de falan.

Hepinizin cevabını okudum yorumlarınız için teşekkür ediyorum güzel öneriler var. Benim için aslında önemli olan sınırsız olması yavaş olsa da az çok idare ederim herhalde gece falan indirip o yüzden bu yazdıklarınıza bakacağım ama Redbox hala düşünmüyorum çünkü 2 yıl taahhütlü ve ben sadece 3 ay gibi bir süre buradayım . (Oyun işini de mobil veriden arada girerim diye düşünmüştüm)
Aratwifi ile konuştum 410 liralık bir anten kiralama bedeli varmış ama taahhütleri yok açıkçası epey pahalı benim için ama son çarem olabilir...

Son düzenleme:
Kiralama 410 satın alma 750 lira hocam ayrıca mobil veriden pek bi farkı yok ayda 57 liraya hem her videoyu 720pde (1080kde açıyor televizyonda izliyorum ancak arada takılmalar oluyor) izlemek bence gayet uygun dediğiniz gibi sadece alırken sorun oluyor. Geceleri yoğunluk kalktığı zaman ( genel olarak alıcıları sahil bölgesinde ) internet cidden hızlanıyor ben cs 1.6 da 10-15 alıyorum yerine göre 7-8 ede düşüyor.

Aradım bağlatmak için yılbaşından sonraya randevu verdiler... Anlayacağın bu da olmadı farklı yöntemleri araştırıyorum cevapların için teşekkür ederim ama.
Aradım bağlatmak için yılbaşından sonraya randevu verdiler... Anlayacağın bu da olmadı farklı yöntemleri araştırıyorum cevapların için teşekkür ederim ama.

Arkadaşlar sorunumu nasıl çözdüğümü anlatayım belki ileride aynı şeyi yaşayan olur Mersin'de wenet adında bir firmaya başvurdum ilk fiyat olarak 500 + aylık 90 lira olarak bir ücret istediler bende bağlattım 16Mbps paket bağlattım ve Max 13 Mbps civarı bir hız alıyorum fena değil hiç yoktan iyidir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…