Çözüldü MESEM programı Almanya'ya gitmek için engel olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Voxi12

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Almanya'da yaşamak istiyorum. MESEM okuyorum ve MESEM'den mezun olsam Almanya'ya gitmeme engel olur mu? Ausbildung programı ile gitmek istiyorum.

Çözüm
Hocam durumu özetleyeyim, MESEM herhangi bir engel teşkil etmiyor. C1 Almanca @Eriksen 'in dediği gibi çok büyük avantaj. Yetkili “Handwerkskammer” (Esnaf ve Zanaatkarlar Odası) veya ilgili “IHK” (Sanayi ve Ticaret Odası)'na MESEM'deki elektrik bölümü sertifikanızla denklik (Anerkennung) için başvurduğunuzda “Ausbildung Verkürzung” (eğitim süresi kısaltma) hakkı doğabiliyor.
Merhaba, Almanya'da yaşamak istiyorum. MESEM okuyorum ve MESEM'den mezun olsam Almanya'ya gitmeme engel olur mu? Ausbildung programı ile gitmek istiyorum.

Bildiğim kadarıyla 1 yıl studienkolleg okuman gerekir ondan sonra gidebiliyorsun (ausbildung görmedim muhtemelen bir sorun olmaz ama normal üniversite için gidecekseniz dediğim eğitim zorunlu diye biliyorum) yine de eğitim firmalarına sorarsanız kesin bir şey söylerler.

Bildiğim kadarıyla 1 yıl studienkolleg okuman gerekir ondan sonra gidebiliyorsun (ausbildung görmedim muhtemelen bir sorun olmaz ama normal üniversite için gidecekseniz dediğim eğitim zorunlu diye biliyorum) yine de eğitim firmalarına sorarsanız kesin bir şey söylerler.
Üniversite için galiba o

Üniversite için galiba o

Evet Türkiye'de Anadolu veya fen lisesi mezunu olmayınca Almanya'da üniversite okumak için 1 yıl eğitim alınıyor fakat ausbildung için böyle bir şey yok sadece lise mezunu olmanız gerekli diye biliyorum bir de tabii iyi Almanca yine de kesin net bir bilgi için bir eğitim firmasına danışmanız daha iyi olabilir hocam.

Evet Türkiye'de Anadolu veya fen lisesi mezunu olmayınca Almanya'da üniversite okumak için 1 yıl eğitim alınıyor fakat ausbildung için böyle bir şey yok sadece lise mezunu olmanız gerekli diye biliyorum bir de tabii iyi Almanca yine de kesin net bir bilgi için bir eğitim firmasına danışmansadız daha iyi olabilir hoc.

Şu an akrabalarımla konuşuyorum onlarda sadece başvuru yap şirket kabul eder diyorlar Almancam C1 seviyesinde umarım kabul alırım.

Hocam engel olmuyor orası kesin, sanırsam aldığınız çıraklığa göre faydası ve uyum avantajı da olabiliyor onu araştırmaya çalışıyorum.

Teşekkürler elektrik bölümü okuyorum.

Hocam durumu özetleyeyim, MESEM herhangi bir engel teşkil etmiyor. C1 Almanca @Eriksen 'in dediği gibi çok büyük avantaj. Yetkili “Handwerkskammer” (Esnaf ve Zanaatkarlar Odası) veya ilgili “IHK” (Sanayi ve Ticaret Odası)'na MESEM'deki elektrik bölümü sertifikanızla denklik (Anerkennung) için başvurduğunuzda “Ausbildung Verkürzung” (eğitim süresi kısaltma) hakkı doğabiliyor.

Çözüm
Hocam durumu özetleyeyim, MESEM herhangi bir engel teşkil etmiyor. C1 Almanca @Eriksen'in dediği gibi çok büyük avantaj. Yetkili “handwerkskammer” (esnaf ve zanaatkarlar odası) veya ilgili “ıhk” (sanayi ve ticaret odası)'na MESEM'deki elektrik bölümü sertifikanızla denklik (anerkennung) için başvurduğunuzda “ausbildung verkürzung” (eğitim süresi kısaltma) hakkı doğabiliyor.

Hocam hepinize teşekkür ederim sizi de yorduk sorumun cevapını aldım iyi geceler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı