MESEM'den kalfalık belgesi nasıl alınır?

preaqs0

Femtopat
Daha fazla  
Ben Anadolu lisesi mezunuyum MESEM'den kalfalık belgesi için sınava girmek istediğimde 22 yaşında olmam gerektiği söyleniyor. Bunları nasıl halledebilirim? Lise diplomamı meslek diplomasına çevirebilir miyim yardımcı olur musunuz? Yaş 18.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Anadolu lisesi mezunuyum MESEM'den kalfalık belgesi için sınava girmek istediğimde 22 yaşında olmam gerektiği söyleniyor. Bunları nasıl halledebilirim? Lise diplomamı meslek diplomasına çevirebilir miyim yardımcı olur musunuz? Yaş 18.
Mesemde 11.sınıfın sonunda kalfalık sınavı olup kalfalık belgesini alırsın. 12.sınıfın sonunda da ustalık sınavı olup belgeni alırsın yaşla ne alakası var ki okuyan 18 yaşındakine de veriliyor 50 yaşındakine de. Mevzuatte bir değişiklik mi var bilmiyorum aynı sınıfta 18 yaşında da 55 yaşında da öğrenci var.

Benim bildiğim para almak için 22 yaş sınır belki yanlış anlamış olabilirsin. Bu 22 yaş olayını bende tam bilmiyorum müdür yardımcısıyla bir konuşman gerekli. Sen orada öğrenci olup 11.sınıftan başlayacaksın ve geçmiş dönem derslerinden sorumlu olursun. Direkt belge vereceğini sanmıyorum belki işinde uzmansan onun bir başka sınavı vardır o kadarını bende bilmiyorum sadece öğrenim tarafını biliyorum.

Misal benim bildiğim bir öğrenci var anadoludan mezun bu yıl MESEM kuaförlüğe başlamış, 18 yaşında ve direkt 11.sınıftan başlamış. 9 ve 10.sınıf derslerini de alttan sorumlu onunda ayrı sınavlarını yapacaklar.

Öyle direkt sınavla olsa herkes hiç 1 yıl okumadan alır diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı