Mesh sisteminin etherneti ne kadar etkilidir?

yetiskin

Decapat
Katılım
25 Temmuz 2021
Mesajlar
476
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Dubleks evde oturuyorum. Turknet fiber ve türktelekomun standart modemini kullanıyorum. Evde wifi yok gibi mağara sanki. Mesh sistemi alıp bu sorunu çözeceğim fakat merak ettiğim modem terasta ve benim çalışma odam alt katta. Alt kata koyduğum mesh sistemden ethernet bağlasam ne kadar etkili olur? Kullanan varsa bilgi verebilir mi? Örnek olması açısından bir link bırakacağım. İyi sosyaller

Mercusys Halo S12(3-PACK) AC1200 Tüm Ev Mesh Wi-Fi Sistemi
 
5GHz yayın mesafesi daha kısa ve hızı daha yüksek 2.4GHz'in ise yayın mesafesi daha uzun ve hızı daha düşük.
5.0 GHz ile kullanırsanız daha geniş alana sinyal yayılacaktır fakat hızda düşme olacaktır. 2.4 GHz kullanırsanızda tam tersi olacaktır. Altyapın iyiyse zaten sinyal güçlendiriciylede halledebilirsin sorununu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2.4 GHz ve 5 GHz, kablosuz modemlerde kullanabileceğiniz iki farklı bant genişliğidir. Bant genişliği, internetinizin hızını belirler. Bu bağlamda da ikisi arasındaki en büyük fark internet hızınıza olan etkileridir. 2.4 GHz 600 Mbps'ye kadar destekleyebilirken 5 GHz ise 1300 Mbps'ye kadar destekler.
Bant genişliği ile alakalı birşeymiş cümlede hata var pardon.
 
Yani verim alır mıyım? Kayıp yaşamak istemiyorum. Yeri gelmişken şunuda sorayım... İki adetlik mesh aldım ve kurdum yetmedi diyelim, aynı model 2 mesh daha alsam birbiriyle entegre olur mu?

Güncelleme: Meshler birbiri ile entegre olabiliyor. Erhernet ile hız değerinde pek kayıp olmuyor, uzaklık sebebiyle ms değeri biraz artıyor. Konu kapanabilir. İyi sosyaller.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı