11.sınıfta kolay olma gibi bir şey hiç yok, hatta 11 en zorlanacağın sene olur büyük ihtimal. Bende meslek lisesinde okudum ve 11 zordu cidden, normal dersler olarak demiyorum da meslek derslerinde bizleri zorlamışlardı bayağı ki bu iyi bir şey böyle olması sonra boş elemanlar kalmıştı bir güzel. Neyse konudan şaşmadan, 11'de kolaylaşmıyor ama 12'de bayağı kolaylaşıyor. Staja gideceğinizden dolayı zaten ne hocalar zorluyor, ne de derslerin süresi artıyor.
Benden sana tavsiye eğer ki üniversite hedefin varsa, 11'de ekstra çok bir şey yapmana gerek yok. Derslerine kafayı tak, bol bol tekrar yap normal derslere, meslek derslerine değil. Özellikle de TYT matematiğe çalış 11'de. 12'de ise zaten aşırı boş zamanların olacak staj günleri hariç, o günlerde boş zamanlarda sürekli ders çalışman gerektiğini kendin de tahmin ediyorsundur zaten. 11'de eksik kalan ne kadar konun varsa 12'de bitirmeye bak. Yoksa meslek lisesi çıkışlı olup iyi bir üniversite kazanman çok zor. Bizzat kendi deneyimlerimden söylüyorum.