Meslek lisesi bilişim bölümü önü açık mı?

Of gerçekten kafam karıştı herkes farklı bir şey söylüyor.

Ne yapıyorsunuz tam olarak stajda hocam, iş yeri ek olarak para veriyor mu sadece okulun verdiğimi ücret?

Hocam ben tıp fakultesinde dekan yardımcılıgı olarak staj yapıyorum %90 olarak oturuyorum bir şey yapmıyorum geri kalanıda getir götür şunu şuraya ver al gibisinden yemek dahil maaşda asgarinin bölü 3'e denk geliyor 6700TL falan yapıyor haftada 3 gün gidiyoruz 3 gün staj 2 gün okul şeklinde pazartesi salı crsm staj prsm cuma okul bu sende tam terside olabilir. sana önerim kesinlikle kamu yerinde staj yapmaya özen göster sakın dükkanda yapma ben yaptım direk çıktım eziyorlar. ama kamuda öyle değil herkese insan gözünden bakılıyor

Hocam ben tıp fakultesinde dekan yardımcılıgı olarak staj yapıyorum %90 olarak oturuyorum bir şey yapmıyorum geri kalanıda getir götür şunu şuraya ver al gibisinden yemek dahil maaşda asgarinin bölü 3'e denk geliyor 6700TL falan yapıyor haftada 3 gün gidiyoruz 3 gün staj 2 gün okul şeklinde pazartesi salı crsm staj prsm cuma okul bu sende tam terside olabilir. Sana önerim kesinlikle kamu yerinde staj yapmaya özen göster sakın dükkanda yapma ben yaptım direk çıktım eziyorlar. Ama kamuda öyle değil herkese insan gözünden bakılıyor.

Anladım, ama onlar seçiyor çalışacağın yeri.

Tamamen nerede yaptığınıza bağlı belediye de yatmıştım ben 9 ay boyunca.

Şimdi ne yapıyorsunuz hocam?

Hocam ben tıp fakultesinde dekan yardımcılıgı olarak staj yapıyorum %90 olarak oturuyorum bir şey yapmıyorum geri kalanıda getir götür şunu şuraya ver al gibisinden yemek dahil maaşda asgarinin bölü 3'e denk geliyor 6700TL falan yapıyor haftada 3 gün gidiyoruz 3 gün staj 2 gün okul şeklinde pazartesi salı crsm staj prsm cuma okul bu sende tam terside olabilir. Sana önerim kesinlikle kamu yerinde staj yapmaya özen göster sakın dükkanda yapma ben yaptım direk çıktım eziyorlar. Ama kamuda öyle değil herkese insan gözünden bakılıyor.

Oraya torpil ile mi girdiniz.

Orada çevre yapın derim benim kuzenim Türkçe Öğretmenliği okudu üniversitede çevre yaptığı için üniversite onu işe aldı şu anda müdür yardımcısı diğer kuzenim de bölümü kötü olmasına rağmen girişimci birisi üniversite de çevre yaptığı için hocası ona uzak şehir dizisinin arka planında is bulmuş İstanbul'dan Mardin'e uçak biletini otelini her şeyini kendileri karşıladı 60k da maaşı var sadece ses sistemlerini ayarlıyor.

Hmm, anladım staja gittiğiniz sene çalışsaydınız kazanır mıydınız?

Mental işi o biraz. Ben spora da gidiyordum; ayrıca kafamda “sonraki sene” diye kurguladığım için hiç çalışmayı düşünmedim. Size verebileceğim tek tavsiye: “Olur mu, yetişir mi?” diye düşünmek yerine, tutunun bir yerden çalışmaya başlayın. “Ya olmazsa” diye değil, “ya olursa” diye ilerleyin. Ben kendi bahanelerimle engelledim kendimi. Spor üyeliğini dondurup eve gelip çalışsaydım, en kötü ihtimalle şu an sağlam bir temelim olurdu. İş yerinde çalışmak ise tamamen savsata; o kadar gürültü ve kargaşanın içinde aklımda bir şey kalmıyordu şahsen.

Meslek lisesine gitmek tamamen kolaya kaçmak ya okumak zor geliyor evet ama mesleğe gidip de bu yaşta çalışmak koydu bana parası pulu önemli değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı