Meslek Lisesi Bölüm Tavsiyesi

Gene Takovic

Hectopat
Katılım
4 Aralık 2020
Mesajlar
637
Makaleler
2
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, 9. sınıf mesleki teknik anadolu lisesi öğrencisiyim. Okulda; Bilişim, Kimya, Elektrik-Elektronik, Makina ve Yenilenebilir Enerji bölümleri var. Bu okula bilişim bölümünü okumak için gelmiştim fakat elektrik bölümünü okumaya başladım. Uzaktan eğitim+haftada bir gün okula gitmenin de etkisiyle okuldan komple uzak olmaya başladım, haliyle bölümümüde bir o kadar sevmemeye başladım. Çok zor geliyordu. Bu sene sonu bölüm değiştirebiliyormuşum, arkadaşım da bilişimde okuyor ve o da zor olduğunu söylüyor o yüzden bilişime geçmeyeceğim. Kimya, Elektrik-Elektronik, Makina ve Yenilenebilir Enerji bölümleri arasında tavsiye verebilir misiniz? Hangisi daha iyi bölüm olabilir? Elektrik bölümünden devam etmek istemiyorum artık çok zor geliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, 9. sınıf mesleki teknik Anadolu lisesi öğrencisiyim. Okulda; Bilişim, Kimya, Elektrik-Elektronik, makine ve Yenilenebilir Enerji bölümleri var. Bu okula bilişim bölümünü okumak için gelmiştim fakat elektrik bölümünü okumaya başladım. Uzaktan eğitim+haftada bir gün okula gitmenin de etkisiyle okuldan komple uzak olmaya başladım, haliyle bölümümüde bir o kadar sevmemeye başladım. Çok zor geliyordu. Bu sene sonu bölüm değiştirebiliyormuşum, arkadaşım da bilişimde okuyor ve o da zor olduğunu söylüyor o yüzden bilişime geçmeyeceğim. Kimya, Elektrik-Elektronik, makine ve Yenilenebilir Enerji bölümleri arasında tavsiye verebilir misiniz? Hangisi daha iyi bölüm olabilir? Elektrik bölümünden devam etmek istemiyorum artık çok zor geliyor.

YouTube'da Mesleğim hayatım kanalı var orada güzel tanıtımlar yapılıyor izle derim. https://www.youtube.com/c/MesleğimHayatım/videos
Merhabalar, 9. sınıf mesleki teknik Anadolu lisesi öğrencisiyim. Okulda; bilişim, kimya, elektrik-elektronik, makine ve yenilenebilir enerji bölümleri var. Bu okula bilişim bölümünü okumak için gelmiştim fakat elektrik bölümünü okumaya başladım. Uzaktan eğitim+haftada bir gün okula gitmenin de etkisiyle okuldan komple uzak olmaya başladım, haliyle bölümümüde bir o kadar sevmemeye başladım. Çok zor geliyordu. Bu sene sonu bölüm değiştirebiliyormuşum, arkadaşım da bilişimde okuyor ve o da zor olduğunu söylüyor o yüzden bilişime geçmeyeceğim. kimya, elektrik-elektronik, makine ve yenilenebilir enerji bölümleri arasında tavsiye verebilir misiniz? Hangisi daha iyi bölüm olabilir? Elektrik bölümünden devam etmek istemiyorum artık çok zor geliyor.

Reis yenilebilir enerji deyince aklıma geldi yazayım dedim EBA TV'de böyle değişik ve güzel bölümlerin tanıtımı yapılıyor yenilenebilr enerji bölümünü izlemiştim güzel bir bölüme benziyor.
 
Ticaret meslek lisesi - muhasebe mezunuyum. Tıp fakültesi kazandım ve mezun olmak üzereyim. Önemli olan üniversite, lise senin için sadece basamak. Bölüm seçerken bunu asla unutma.
 
Öncelikle bölüm değiştirmeye o kadar heveslenme çünkü boş kontenjan olmazsa değiştiremezsin.

Saydığın 3 bölüm arasında sana en çok katkı sağlayacak bölüm net bir şekilde Elektrik ve Elektronik. Bence aynı bölümden devam et. Ben de aynı bölümdeyim, şu an bilişime geçme şansım olsa geçmem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı