Meslek lisesi ek puanıyla 2 yıllık bölüme yerleşilebilir mi?

KopernikPizza

Decapat
Daha fazla  
Dostlar merhaba. YKS ham puan sonucum 402.000 ek puanını yerleştirme sonucum ise yani 0.18 kat sayılı sonucum ise 299.000, ben meslek lisesi elektrik elektronik bölümü mezunuyum. Yani ben 0.18 kat sayılı ek yerleştirme sıramı kullanarak sağlık veya elektrik elektronik dışı 2 yıllık bir bölüme yerleşebilir miyim?

Hayır çünkü üniversitelerde o puan türü MTOK puan türü olarak geçer ve sadece MTOK yazanlarda geçerlidir.

Evet anladım demek istediğinizi ama benim el puanlı yerleştirmemin sonucu sadece TYT alanında görünüyor . Ve ayrıca iki yıllık örneğin ilk ve acil yardım bölümünde YÖK Atlas'tan baktığımda 0.18 kat sayılı yerleştirme diyor. Bunu soruyorum. Yine de teşekkürler.

Hocam ÖSYM kılavuzunda hangi bölümlere tercih edebileceiğmiz yazıyor oradan inceleyip tercih edeblirsiniz.

Merhaba @KopernikPizza. Öncelikle sonucunuz güzel sayılır, hayırlı olsun. 0,18 katsayılı TYT Sıralamanız sadece Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı ile ilgili olan 2 yıllık bölümlerde kullanılabiliyor.
TYT 402.000 sıralama ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Ağız ve Diş Sağlığı, ve Erciyes Üniversitesi Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Tıbbi Görüntüleme Teknikleri gibi alternatifler gelebilirken 0,18 katsayılı TYT 299.000 sıralama ile Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Mekatronik, OSTİM Teknik Üniversitesi tam burslu 2 yıllık Elektronik Teknolojisi, ve OSTİM Teknik Üniversitesi tam burslu 2 yıllık Mekatronik gibi alternatifler gelebilirmiş. Tercih yaptınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…