Meslek lisesi için bölüm tavsiyesi

lequa0

Femtopat
Daha fazla  
Hocam selamünaleyküm. Meslek lisesine gitmek istiyorum. Hangi bölümü seçersem hızlı iş ve parası çok olan bir yer olması son dönemlerde mecburi oluyor artik ya da hangi bölümü okumak daha avantajlı? Size sorayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, ilgin neye ise veya sevdiğin bir bölüm varsa ona yönelmen daha iyi aslında, bir bölümü zevk almadan beğenmeden okursan veya çalışırsan o senin için mantıklı karar olmaz, mesela Bilgisayar'a ilgin varsa bilişim'e yönelmeni tavsiye ederim, kısacası ilgin neye ise ona yönelmen daha iyi olur.

Selamlar, hangi alanı daha çok seviyorsan ona yönelmen daha iyi aslında, bir alanı zevk almadan beğenmeden okursan veya çalışırsan o senin için mantıklı karar olmaz, mesela Bilgisayar'a ilgin varsa bilişim'e yönelmeni tavsiye ederim, kısacası ilgin neye ise ona yönelmen daha iyi olur.

Hocam ders çalışmayı sevmiyorum açıkçası ondan meslek lisesi tercih etmek istiyorum elektrik elektronik okumayı düşünüyorumda orada neler yapılıyor mezun olduktan sonra nerede çalışabiliriz.

Hocam ders çalışmayı sevmiyorum açıkçası ondan meslek lisesi tercih etmek istiyorum elektrik elektronik okumayı düşünüyorumda orada neler yapılıyor mezun olduktan sonra nerede çalışabiliriz.

Elektrik elektronik de güzel, atölye dersleri ile mesleki beceriler kazanırsın, staj vs yapabilirsin, mezun olduktan sonra güvenlik kamera montajı, elektrik teknisyeni gibi işler yapabilirsin veya kendi dükkanını açarsın.

Elektrik güzel olur. Bizim lise de bilgisayar vardı elektrik bölümlerinde. Bi tane uygulamayla eğitim veriyorlardı 5-6 saat bilgisayar dersin olur muhtemelen onun dışında pano ve kablo bağlama vs. ile geçiyor.

Elektrik güzel olur. Bizim lise de bilgisayar vardı elektrik bölümlerinde. Bi tane uygulamayla eğitim veriyorlardı 5-6 saat bilgisayar dersin olur muhtemelen onun dışında pano ve kablo bağlama vs. ile geçiyor.
Hocam bide sayısal istiyor bilişim ondan pek yanaşmadım o bölüme elektirik en mantıklısı duruyor şuan

Hocam o yüzden işte bilişim kadar olmasada biraz varda o kadarda olsun napalım
Aslında elektrik bölümünün her tarafında sayısal kullanacaksın. Ve sayısal dönüştürmeler yapacaksın. Hesap makinesi işine yarar ama bu konuda. Fakat okulda hesap makinesi kullanma diye bi seçeneğin yok tabii ki. Elektrik istiyorsan o bölüme git, 11. sınıfta dal geçersin, 12. sınıfta staj yaparsın. Meslek lisesinden mezun olduktan sonra sana teknikerlik belgesi ve iş yeri açma belgesi verirler. Böylece kendi dükkanını da açabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı