Meslek Lisesi Mezunları Yurt dışında Okuyabilir mi?

Makaleler
4
Daha fazla  
Arkadaşlar ticaret meslek lisesi muhasebe bölümü okuyorum fakat muhasebeci olmak istiyorum. Bir de yabancı ülkede okumak istiyorum, oyundan bir adam vardı tüm saçma sapan sınavlara girdiğini söyledi ve şuan Litvanya'da üniversite okuduğunu söyledi. Bu arada o 2 yıllık okuyordu.

Bu mümkünse ben de gidebilir miyim? Kuzey Avrupa ülkelerine gitmeyi çok istiyorum.

Öncelikle Merhaba,

Meslek lisesi mezunu olman yurtdışında eğitim almana engel değil. YGS'den 180 barajını geçmen gerek öncelikle. Sonrasında ise ülkelerin listelediği şartlara göre bir bölüme yerleşmen veya hiç yerleşmeden direkt olarak sınav belgenle kayıt yapmak.

Kuzey avrupa ülkeleri eğitim bakımından çok ama çok iyi. Ama şartlarıda bir o kadar ağır ve fiyatlar can yakıyor.

Üstün körü bakarsak;

TOEFL'dan veya IELTS'den yeterli puanı alıp, ingilizce seviyeni ispat etmen gerek. Ülkelerin belirlediği miktarı bankada göstermen gerek. Örnek vermek gerekirse, 1000 lira olarak belirlenmişse kaç ay orada kalacaksan 1000 ile onu çarpıp, çıkan sonucu bankada bulundurman lazım. Adamlara geçinebileceğinin garantisini vermen lazım yani.

Fiyatlar bakımından Norveç ve Finlandiya'da eğitim ücretsiz, İsveç'te ise 3-4 yıl önce çıkartılan yasaya göre 10.000€'dan başlayan fiyatlarla kayıt oluyorsun.

Norveç 13 yıllık bir eğitim istiyor bu arada. [Hazırlık ve sınıf tekrarı bunlara dahil değil.]

Baltık Ülkelerinde ise herhangi bir sıkıntı yok. Fakat çoğu üniversite Türkiye'deki üniversitelerden farkı yok, iyi olanların bazıları bizim üniversitelerimizi geçebiliyor. Bunlarda yaşam daha ucuz. Harçlar daha ucuz. İçlerinde en iyi eğitimi Estonya verir.

Daha ayrıntılı bilgi için study in xxx (xxx yerine ülke adını yazacaksın.) yazarak, Google'da arayabilirsin.

İyi sosyaller...

Finlandiya'nın ücretsiz olması çok iyimiş, hem eğitim olarak en iyi ülke olarak görüyorum. Beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, o kadarda zor değilmiş.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı