Meslek lisesinde bilişim teknolojileri seçilir mi?

Emre tamer

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rtx 3070 5 5600x 16gb ram 1tb m2 ssd
Arkadaşlar liseye geçiyorum. LGS puanım düşük. İyi bir Anadolu lisesine gidemiyorum. Benim de programlamaya ve yazılıma ilgim var ama bilmiyorum kodlamayı. Sizce meslek lisesine gidip bilişim bölümünü mü tercih edeyim? İşsiz kalır mıyım mezun olunca? Bir de İngilizce çok fazla gerektiriyor mu? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Meslek lisesi bilişim bölümünden mezun oldum. Diğer okulları bilmem ama okuduğum okulun bilgisayarları hem rezalet hem de yetersizdi, Sürekli mavi ekran veriyordu bütün bilgisayarlar. Sınavlara sürekli ezbere kodlarla girdim. Mezun oldum ve sonucu sorarsan 1 gram kodlama bilgim ya vardir ya yoktur. İngilizce çok fazla gerekiriyor mu sorusuna net bir cevap veremem eğer kodlamayı güzelce öğrenirsen kafadan kodlayabilirsin fakat ingilizcen iyi olursa daha anlayarak ve kolay bir şekilde kodlarsın. Ha şunu da unutma 12. sınıfta haftada 3 gün staj yapıyorsun 2 gün de okul var, 1 günü meslek dersi 1 günü de normal dersler. Kulağa hoş geliyor iyi güzel maaş alıyorsun okula az gidiyorsun fakat ne YKS çalışıcak doğru düzgün zamanın oluyor ne de okulda ders görüyorsun. Bu 1 haftanın üstüne 2 günlük tatilinde sürekli ders çalısman gerekiyor YKS'den güzel not almak istiyorsan.

İyi bir meslek lisesine mi gidin diyorsunuz. Yoksa farklı alanlara mı yöneliyim.aslinda aklımda iki bölüm vardı elektrik elektronik bölümü bide bilişim bölümü. Elektrik elektronik pek içime sinmedi acaba elektrik elektronik daha mı iyi olur benim için bilmiyorum ama yazilimada ilgim var

Ben araştırma vb. yapmadan evimin yakınındaki bir meslek lisesine gittim, Siz gideceğiniz liseye gitmeden önce bir araştırın derim. Gideceğiniz lisenin hocaları ilgili ve bilgisayarları iyi ise biraz da kafa yorarsan öğrenebilirsin.

LGS'ye YKS gibi tekrar hazırlanıp girilmiyor hocam.

Ne desem yalan olur, Elektrik bölümünden mezun biri yazarsa daha iyi olur sizin için.

Ne kusuru hocam doğrusunu yazdığınız için teşekkür derim.
Tamam hocam teşekkürler yardımlarınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…