3-4 seneden beri hep oyun, uygulama vs. yapmaya çalıştım. Unreal Engine, Roblox Studio, Visual Studio'da pek bir şeyler anlamasam bile bir şeyler yapmaya çalıştım ve keyif aldığımı fark ettim LGS'de mesleki ve teknik Anadolu lisesine gideceğim burada bilişim de var ve bu bölümden hangi iş bana uygun bilemiyorum ve bölümde neler var. Bilmiyorum maaşı 45-50 bin lira olan bir işe gitmek hayalimde, bu konuda bana yardım eder misiniz?
3-4 seneden beri hep oyun, uygulama vs. yapmaya çalıştım. Unreal Engine, Roblox Studio, Visual Studio'da pek bir şeyler anlamasam bile bir şeyler yapmaya çalıştım ve keyif aldığımı fark ettim LGS'de mesleki ve teknik Anadolu lisesine gideceğim burada bilişim de var ve bu bölümden hangi iş bana uygun bilemiyorum ve bölümde neler var. Bilmiyorum maaşı 45-50 bin lira olan bir işe gitmek hayalimde, bu konuda bana yardım eder misiniz?
Öncelikle hayallerini 45-50 bin lira ile sınırlı tutma. Bölüm dalı olarak yazılım seçebilirsin ama üstteki arkadaşın dediği gibi pek fayda sağlamayacak, kendi kendine daha çok öğreneceksin. Zaten 2 dal oluyor diye biliyorum, ağ güvenliği ve yazılım. Senin için uygun olan dal yazılım.
Sana tavsiyem ağ işletmenliği okuyup yazılım kısmını Udemy ya da btkakademi gibi sitelerden ilerletmen çünkü ağ kısmı daha karmaşık en azından iyi bir temele sahip olursun ve ikinci bir alanın olmuş olur.
Üniversiteye geçtiğinde bilgisayar programcılığı ya da bilgisayar/yazılım mühendisliği okuduğunda yazılımı en baştan göreceksin. belki bu kısımda işine çok yarar ama lise hayatın boyunca yazılım derslerini dışarıdan kurs alarak ilerlersen o açığı fazlasıyla kapatırsın. Hem ağ hem yazılım bilgin olur. hem ileride oluşacak iş arama ve bulmanı bir çok alana yaymış olursun ama dersen ki ben tek alanda ilerleyeceğim o zaman senin için yazılım daha iyi diyebilirim. Ama hangi dalı seçersen seç üst düzey bilgi edinmeyeceksin. Yine dışarıdan kurs alıp ilerlemen gerekecek.