Meslek Lisesinde Ne yapılmalı?

Arkadaşın gözünü saçma sapan ithamlarınızla korkutmayın. Ben de meslek lisesinde okuyorum ama o kadar kötü değil hatta çok iyi. ATP bir bölüme gitsin yeterli. Elaleme de fazla bulaşma, kız işlerine de girme olsun bitsin. Derslerine odaklan.
Ben de ilk okula gittiğimde tokalaşan kızlar falan vardı baya korkmuştum. İyi günler biraz garipsersin. ATP geçince çok rahat ettim, hocalarım da çok iyi. Korkmana gerek yok.
 
Son düzenleme:
Şahsen Kadırga endüstri meslek lisesinden mezun biri olarak şunu söyleyebilirim, okul sıkıntılı diye geçer genelde, Sultan Ahmed meslek lisesiyle kıyaslarlar her zaman, o okula göre gerçekten daha serseri kesim olduğunu inkar edemeyeceğim ama şunu söyleyeyim okula girdiğimde boyum 1.65'Ti ve ne dayak yedim, ne dayak attım, ne de herhangi bir kavgaya bulaştım, 5-6 arkadaş beraber takılıyorduk, diğerleriyle arada bir muhabbet ediyorsun zaten, hiç öyle korkacak bir şey yok. Bu dediğim okulun çıkışında 2 günde 1 kavga oluyordu saçma sebeplerden, 4 yıl okudum 1 kere sözlü dalaşmaya bile girmeme gerek kalacak bir olay olmadı. Gerektiğinde adam akıllı posta koyarsan hakaret etmeden, onlarda fazla bulaşmazlar zaten. Seninde bir sınırının olduğunu bilsinler fazla da yavşamasınlar.
 
Kesinlikle Anadolu Lisesi tercih edin. Liseden daha önemli olan bir adım var, üniversite. Gideceğiniz okulun sizi sınav konusunda iyi desteklemesi gerekiyor, meslek liselerinde bu çok mümkün değil. Bulunduğum şehirin en iyi anadolu liselerinden birindeyim ve buna rağmen sınav konusunda sorunlarım oldu, zamanında düşünseydim fen lisesini zorlardım.

Tercihleriniz 4 yıl ileriyi düşünerek yapın, yoksa kafanızı duvara vurursunuz ama iş işten geçmiş olur. Boş yere birkaç yıl kaybetmenin anlamı yok.
 
İnsanlar genelde durup dururken birilerini dövmezler. Düzgünce konuşursan dayak yiyeceğin durumdan bile kurtulma şansın var. Ama önce dayak yiyecek duruma düşmek için bir şeyler yapman gerekiyor. Bu kadar korkma. O da olmaz muhtemelen ama en kötü dayak yersin. Öldüresiye dövmezler.

Sen okuluna ve derslerine bakmaya bak. Bir de milletin kız arkadaşına bakma. Sonra dövdüler beni diye konu açarsın.

Öyle değil ben orta okulda ilken şu an meslek lisesinde olanlar bize orta okulda bile kök söktürürdü bir şey demezdik kavga çıkartırlardı sebep önünden geçmişiz gene çıkartırlardı sebep para istemişlerdi vermemiştik şu an Anadolu lisesindeyim meslek lisesi pişmanlıktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı