Meslek lisesinde okumayı istememek

Jira haklı. Bende bir şeyler paylaşayım seninle. 10. sınıfa gidiyorum. Meslek lisesinde okuyorum. Bilen bilir, Tuzla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. 320 taban puanlı bir lise. Bende çalışmadım. Lakin yine de bazen şükretmeye çalışıyorum, 150 puanlık liselere gidenler var. Onlar için durum daha vahim.

Dediğin gibi, tuvalette sigara içenden tut, aptal saptal tiplere kadar hepsi var. Olgun insan görme olasılığın, çok fazla yerlerde. İşi gücü geyik, fesatlık, pislik, cıvık insanlar. Okula gittiğim her gün lanet ediyorum belki de, lakin kendimi onlardan dizginlemeyi biliyorum en azından. Sigaram yada başka kötü alışkanlığım çok şükür yok. Onlara da benzemiyorum. Doğru söylemişler, onlar öyle diye sende öyle olacak değilsin ya. Kafama göre bir kaç kişiyi buldum, onlarla takılıyorum. Paran yoksa yapılacak bir şey de yok ahbap, hayat böyle. En azından, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış. Çünkü ne kadar yazsak çizsek isyan etsek de, değişecek bir şey olmayacak... Sana bir şey daha söyleyeyim; 9'da başlayan okulum için mesafe yüzünden ben sabah 06:40'da evden çıkıp, 07:30'da orada olmak zorundayım her gün. Şükret.

Pişman mıyım? Evet. Hocalar çok fazla anlattı, uğraştılar. Ben yine de takmadım, aman ne olacak ki çalışan her yerde çalışır diyerek düşündüm. TEOG'a dair bir test çözdüğümü dahi hatırlamıyorum. İşte yaşayınca ve elindekini kaybedince çok daha iyi anlıyor insan. Şimdi bakıyorum ve düşünüyorum da, o kadar kolay sorularmış ki meğer. Çok az çalışmayla bile düzgün bir Anadolu lisesi kazanılabilirmiş. Eh, sonradan anlayınca bunu bir anlamı kalmıyor tabi.

Ekleme; yüksek puanlı Anadolu lisesine giden bir arkadaşım var. İstediğini giyip gidebiliyor, kısacası daha rahat ve güzel bir hayat sürüyor şuan. Sınıflar, sıralar yepyeni. Arada fotoğraf atıyor, o kadar imreniyorum ki :dikkatli: Örneğin, okulumuzda hala üstünde futbol kadrosu yazan, tahta sıralardan var. Şu yılda :ROFL: Elbette insanın önünü bu gibi sebepler kapamamalı, sadece eklemek istedim.
Hocam ben de senin gibiyim de sinirimi bozuyor böyle şeyler. Derslerime çalışıyorum artık, bir an önce sınavları geçip mezun olsamda gitsem diyorum. Her gün gerginim okulu bırakıp açıktan okumakta kafamdan geçiyor o derece.
 
Okullar açılalı neredeyse 1 ay oldu. Meslek lisesi gerçekten çok kötü sigara ile ortam yapmaya çalışanlar, tuvalette içilen sigaralar, sürekli herkesin sadece kendini delikanlı sanması, sınıfta yapılan el ve kol şakaları... Tamam lise güzeldir ama bunları yaşamak istemiyorum. Aşçılık okumak istiyorum okuduğum lisede aşçılık bölümü yok ve ben aşçılık istiyorum. Aşçılık okulu ve kursu için 16 yaşında olma şartı var yani ben 2 senemi nasıl geçirmeliyim? Dediğim gibi orada okumak istemiyorum eğer okuyacaksam akşam lisesi ya açık lise ya da kolej. Koleje pek maddi imkanımız yetmiyor açıkçası çalışmak istiyorum (geçinecek kadar paramız var ama ailem hem bana güvenmiyor sen okumazsın diyorlar) ama okumak da istiyorum fakat bu şartlar altında değil. Annem de oku oğlum serseri mi olacaksın diyor asıl burada okursam serseri olurum ortaokulda yaptığım bir hatadan dolayı bunları yaşamam gerçekten çok kötü...
Aslında sigara felan çoğu okulda var bende bu durumlardan geçtim kafana takmamaya çalış ve ortama 1.dönemden sonra alışırsın ve 10.sınıfta teknik programa geçmeye bak aslında şunu da belirteyim Açık Öğretim Lisesi daha zor meslek lisesinden ayrıca meslek lisesinde kolay sınıf geçersin.
 
Anadolu candır diye çocuğun moralini bozmayalım arkadaşlar.

Açık konuşalım:

Anadoludan 4 yıllık bilgisayar mühendisi kazanan ile meslekten 4 yıllık bilgisayar mühendisi arasında dağlar kadar fark var.

Meslek lisesini arkadaş ortamı yüzden dezavantaj ama misal bilgisayar mühendisliği okumuş meslek lisesi 4 yıllık bir bilgisayar mühendisi kazanırsa anadoludan gelenlerden 2 kat bilgili olur.

Sen çalışmaya bak. Arkadaşın olmasın, ihtiyaç duyma. Altın kural orta okuldaki arkadaşların ile görüş gerekirse.

Ben Anadolu okuyorum ama gene böyle sigara muhabbeti var ve sigara içenler var. (puan da lise de yüksek) Yani her yer lise de olur inan ki.

Bol şans derslere devam. (y)
 
487 diyince aklıma birden Meram Anadolu geldi. Benim okula girdiğim zamanda Meram Fen Lisesi ve Meram Anadolu vardı. Şimdi Karatay fen lisesi falan da var ama hâla MAL ve MFL kapışır yani Konya'nın en iyi ikinci lisesi de diyebiliriz.
 
Aslında sigara felan çoğu okulda var bende bu durumlardan geçtim kafana takmamaya çalış ve ortama 1.dönemden sonra alışırsın ve 10.sınıfta teknik programa geçmeye bak aslında şunu da belirteyim Açık Öğretim Lisesi daha zor meslek lisesinden ayrıca meslek lisesinde kolay sınıf geçersin.
Zaten okumayacak olsam nasıl şimdiki gibi söylüyorsam açık açık okumayacağım derdim. Fakat okumak istiyorum, açıktan derslerime çalışıp direk bitirmek istiyorum. Biliyorum yani çok zor olduğunu ama çalışmadan hiç bir şey elde edilemez. Aklım başıma geldi yani :D.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı