Meslek lisesinde okuyan ile Anadolu lisesinde okuyan birinin üniversite sınavında farkı nedir?

KoyunRq

Hectopat
Yer
İstanbul/Güzelce
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, denizcilik lisesinde okuyorum, 10. sınıfa geçeceğim. Üniversitede gemi inşaatı okumak istiyorum ama neredeyse o bölümlerde okuyan herkes ya fen ya da Anadolu lisesi öğrencisi. Ayrıca 10 ve 11. sınıfta bazı dersleri görmeyeceğim. Anadolu'ya geçme gibi bir fırsatım da yok, başka bir bölüm okumak da istemiyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, denizcilik lisesinde okuyorum, 10. sınıfa geçeceğim. Üniversitede gemi inşaatı okumak istiyorum ama neredeyse o bölümlerde okuyan herkes ya fen ya da Anadolu lisesi öğrencisi. Ayrıca 10 ve 11. sınıfta bazı dersleri görmeyeceğim. Anadolu'ya geçme gibi bir fırsatım da yok, başka bir bölüm okumak da istemiyorum. Ne yapmalıyım?
Çok çalışmaktan başka şansın yok gibi.

11 12 konularını evde çalışsan olmaz mı? İllaki mebin rastgele okullara dağıttıgı hocalardan ders almak zorunda degilsin. Birçok anadolu ve fen liseli arkadaşlar 11 in sonunda okula gelmeyi bırakırlar açığa geçerler .

11 12 konularını evde çalışsan olmaz mı? İllaki MEB'in rastgele okullara dağıttıgı hocalardan ders almak zorunda degilsin. Birçok Anadolu ve fen liseli arkadaşlar 11'in sonunda okula gelmeyi bırakırlar açığa geçerler.

Zaten zeki olmadığımı söyleyemem ama gitmek istediğim bölümde hep ö tür iyi okullardan öğrenciler görünce endişe ettim yine de sağ olun.

Meslek lisesi 11.sınıfta 2ye ayrılır teknik ve meslek diye teknik yazın staj yapar meslek kışın 9 ay 3 gün staj 2 gün okul şeklinde eğer ki teknik iseniz pek fark olmaz Anadolu ile ama siz çalışır iseniz ancak meslek olursanız 9 ay işe gidip gelceğiniz için çalışmaya fırsat bulamayabilirsiniz.

Üniversitede istediğiniz bölüm ile ilgili meslek lisesini bitirdiyseniz YKS'de size ekstra puanı olur. Ancak her halükarda çalışmak gerek.

meslek lisesi sadece 2 yillik bolumlerde ek puan sagliyor normal lisans programlarinda anadolu lisesi fen lisesi meslek lisesi hepsi ayni kefede. Ve meslek okuyarakta guzel bir bolum kazanmak mumkun bu iş biraz kendi calismana bakiyor. Ben kendim endustri meslek lisesi endustriyel otomasyon bolumunu bitirdim gecen sene yks 24e girdim ve yildiz teknik universitesi makine muhendisligi bolumunu kazandim. 10.siniftan sonra matematik dersi gormedik ama ben kendim calisip hallettim. Velhasil dogru ve verimli calistiktan sonra hersey olur.

Bence daha yeni 10. sınıfa geçtiysen önünde uzun bir zaman var kafana takma yapman gereken be ise eksiğini kapatarak ilerle.

Geri
Yukarı