Meslek Lisesi'nden Anadolu Lisesi'ne geçmek mantıklı mı?

Herkese selam, ben 9. sınıf meslek lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı AMP öğrencisiyim ve gittiğim meslek lisesinden hiç memnun değilim. Ortamı falan kötü. Sınıftakiler çok konuştuğu için hocalar doğru düzgün ders işleyemiyor (genelde hocalar uyarınca sınıfta en az 5 dakika falan sınıfta sessizlik oluşur ama bizim sınıfta hiç sessizlik oluşmuyor) ve bundan dolayı sınavlara çalışmama rağmen sınavlardan çok düşük aldım. Eğer Anadolu Lisesi'ne gidersem ortaokulu bitirdiğim özel okula gitmeye çalışacağım. Orada 1. kat ortaokul, 2. ve 3. kat Anadolu Lisesi'ydi. Ancak çevremdeki herkes ''Meslek lisesinde kal, en azından meslek öğrenirsin'' diyor. Benim Anadolu Lisesi'ne gitme sebebim YKS'ye çalışıp üniversite okumak. Çünkü 11. ve 12. sınıfta doğru düzgün ders işlenmeyecek ve 12. sınıfta staj olacağı için YKS'ye çalışmak çok zor olacak. Gittiğim alanda galiba ATP'de yok, çünkü okulun sitesine bakınca Anadolu Teknik Lisesi kısmına bakınca sadece Makine Teknolojisi Alanı var. Sizce ne yapmalıyım?

Herkese selam, ben 9. sınıf meslek lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı AMP öğrencisiyim ve gittiğim meslek lisesinden hiç memnun değilim. Ortamı falan kötü. Sınıftakiler çok konuştuğu için hocalar doğru düzgün ders işleyemiyor (genelde hocalar uyarınca sınıfta en az 5 dakika falan sınıfta sessizlik oluşur ama bizim sınıfta hiç sessizlik oluşmuyor) ve bundan dolayı sınavlara çalışmama rağmen sınavlardan çok düşük aldım. Eğer Anadolu Lisesi'ne gidersem ortaokulu bitirdiğim özel okula gitmeye çalışacağım. Orada 1. kat ortaokul, 2. ve 3. kat Anadolu Lisesi'ydi. Ancak çevremdeki herkes ''Meslek lisesinde kal, en azından meslek öğrenirsin'' diyor. Benim Anadolu Lisesi'ne gitme sebebim YKS'ye çalışıp üniversite okumak. Çünkü 11. ve 12. sınıfta doğru düzgün ders işlenmeyecek ve 12. sınıfta staj olacağı için YKS'ye çalışmak çok zor olacak. Gittiğim alanda galiba ATP'de yok, çünkü okulun sitesine bakınca Anadolu Teknik Lisesi kısmına bakınca sadece Makine Teknolojisi Alanı var. Sizce ne yapmalıyım?
Hocam günümüz şartlarına göre meslek lisesinde meslek öğrendiğin için daha avantajlı gibi. Bölümünde güzel. Mesleği iyi bir şekilde öğrenirsen güzel paralar kazanabilirsin. Ortamı kötü demişsin maalesef meslek lisesi ortamları kötü olur. Sana benden tavsiye olsun, kötü ortamlara girme mesleğini öğrenmeye çalış. Baktın olmuyor ailen ile konuş eğer Anadolu lisesinde daha mutlu olurum daha iyi çalışırım diyorsan Anadolu lisesine geç. Ailen ile fikir alışverişi yapmalısın.

ben anadoludayım o sana kalır mesela sayısalın vs iyiyse yada dil olur sozel olur anadoluya git meslek okumaya cok gozun yoksa git

Dostum eğer asıl hedefin üniversiteye gitmek ve YKS’de iyi bir sonuç almak ise, akademik ağırlıklı bir okul senin için daha uygun olur. Anadolu Lisesi’nde ders işleme ortamı genellikle daha sakin ve sınav odaklıdır.

Ancak şunu da göz önünde bulundurmalısın:
  • Anadolu Lisesi’ne geçince ders temposu artar, disiplin ve çalışma alışkanlığı çok daha önemli hale gelir.
  • Meslek Lisesi’nde kalırsan meslekî beceri kazanırsın, fakat üniversite sınavına hazırlanmak çoğu zaman zor olur, özellikle staj senesinde zamanın çok kısıtlı olur.
  • Ailenle ve okul rehberlik servisiyle de görüş; geçiş süreci, taban puanlar ve kontenjanlar hakkında net bilgi al.

Sadece başlığı okudum, üniversitede hukuk, doktorluk veya mimar mühendislik bölümleri okumayacaksan bomboş bir gelecek seni bekliyor. En azından bu coğrafyada. Mesleğini eline al. Meslek öğren.

Herkese selam, ben 9. sınıf meslek lisesi elektrik-elektronik teknolojisi alanı AMP öğrencisiyim ve gittiğim meslek lisesinden hiç memnun değilim. Ortamı falan kötü. Sınıftakiler çok konuştuğu için hocalar doğru düzgün ders işleyemiyor (genelde hocalar uyarınca sınıfta en az 5 dakika falan sınıfta sessizlik oluşur ama bizim sınıfta hiç sessizlik oluşmuyor) ve bundan dolayı sınavlara çalışmama rağmen sınavlardan çok düşük aldım. Eğer Anadolu lisesi'ne gidersem ortaokulu bitirdiğim özel okula gitmeye çalışacağım. Orada 1. kat ortaokul, 2. ve 3. kat Anadolu lisesi'ydi. Ancak çevremdeki herkes "meslek lisesinde kal, en azından meslek öğrenirsin" diyor. Benim Anadolu lisesi'ne gitme sebebim YKS'ye çalışıp üniversite okumak. Çünkü 11. ve 12. sınıfta doğru düzgün ders işlenmeyecek ve 12. sınıfta staj olacağı için YKS'ye çalışmak çok zor olacak. Gittiğim alanda galiba Atp'de yok, çünkü okulun sitesine bakınca Anadolu teknik lisesi kısmına bakınca sadece makine teknolojisi alanı var. Sizce ne yapmalıyım?

Hocam içimde bir uktedir meslek üniversite okuma amacın yoksa hevesin yoksa yapma böyle bir şey.
Eğer meslekten sıkıldıysan çıraklık okullarına gitmeni tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı