Meslek lisesinden düz liseye geçmek mantıklı mı?

Hocam benim arkadaşım 9.sınıfta kaldı fakat MESEM'e geçince 10.sınıfa geçti bu yöntem hala benim için geçerli mi yanı açıklamak gerekirse 10.sınıfta kaldım diyelim sene sonu MESEM'e geçersek 11.sınıfa geçmeye hak kazanıyor muyuz?

Hayır herkes 10. sınıftan başlar

Maalesef hocam, kararım kesin. Okul ortamı ve staj yerim berbat. Verimsiz ve sıkıcı. Ben düz liseye geçmeyi düşünüyorum bu konuda netim. Aklıma takılan bir şey var ben şimdi 10.sınıfım ve düz liseye geçersem 9'dan başlayacaksın diyen var. Öyle bir şey yok diyende var.

Hocam MESEM'in 9. sınıfı ile örgün eğitimin ki farklı o yüzden örgün eğitimde en son nerede kaldıysanız oradan başlıyorsunuz

Merhaba, ben 15 yaşındayım. 10. sınıfa başladım. Mesleki eğitim merkezinde (MESEM) okuyorum ve bir yerde staj görüyorum. Ben aslında ilk baş düz liseye gidecektim ama kararımı değiştirip meslek lisesine kayıt oldum. Pişmanım ve düz liseye geçmek istiyorum.

Düz liseye 10. sınıfta geçebilir miyim? Ayrıca konuyla alakalı bir sorum daha var. Ben eğer şimdi düz liseye geçersem 9.sınıftan tekrar mı başlayacağım? Öyle bir şey diyorlardı. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Herkes ben gibi midir bilmem ama bende Anadolu'dan MESEM'e geçtim çok pişmanım şu anda acığa geçeceğim keske MESEM'e gecmeseydim gerçekten çok iğrenç bir şey meslek lisesi olsa eyvallah ama MESEM gerçekten iğrenç bir şey geçebiliyorsan meslek lisesine veya derslerine güveniyorsan Anadolu lisesine geçmeni tavsiye ederim kardeşim.

Peki bunun resmi olarak bir açıklaması var mı?

Var mı bilmiyorum eğitim sistemi çok kötü herkes farklı şeyler söylüyor halk eğitim merkezlerindeki kimse bir şey bilmiyor ben 9. sınıfı bitirip MESEM'e geçmiştim normal eğitime dönmek istediğimde 9'dan başlayacaktım ama 9. sınıf örgün eğitim karnemi gösterince 10'dan başladım

Herkes ben gibi midir bilmem ama bende Anadolu'dan MESEM'e geçtim çok pişmanım şu anda acığa geçeceğim keske MESEM'e gecmeseydim gerçekten çok iğrenç bir şey meslek lisesi olsa eyvallah ama MESEM gerçekten iğrenç bir şey geçebiliyorsan meslek lisesine veya derslerine güveniyorsan Anadolu lisesine geçmeni tavsiye ederim kardeşim.
kesinlikle katılıyorum uzak durulsun

Gerçekten iğrenç bir yer. Ben derslerime güveniyorum ve ders çalışmaya başlayacağım. Hedefim polislik o yüzden geçeceğim düz liseye. Peki bu nakil işlemleri ne zaman başlıyor? bir de bu 9dan mı yoksa kaldığımız yerden mi başlayacağız bilginiz var mı?

Hocam neye dayanaraktan söylüyorsanız herkes farklı bir şey söylüyor kimin doğru söylediğini bilmiyoruz. Ama belki yanlışınızda olabilir arkadaşım 9.sınıf'ta kaldı fakat MESEM'e geçince 10.sınıf'a geçti bu konuda eminim bunun bir kararnamesi resmi belgesi var mı peki?

Hayır herkes 10. sınıftan başlar

Hocam MESEM'in 9. sınıfı ile örgün eğitimin ki farklı o yüzden örgün eğitimde en son nerede kaldıysanız oradan başlıyorsunuz

Gerçekten iğrenç bir yer. Ben derslerime güveniyorum ve ders çalışmaya başlayacağım. Hedefim polislik o yüzden geçeceğim düz liseye. Peki bu nakil işlemleri ne zaman başlıyor? Bir de bu 9'dan mı yoksa kaldığımız yerden mi başlayacağız bilginiz var mı?

Önce sizi kontejanı olan bir meslek lisesine gönderiyorlar oradan sonra sen kendin Anadolu lisesine nakil verebilirsin

Hocam neye dayanaraktan söylüyorsanız herkes farklı bir şey söylüyor kimin doğru söylediğini bilmiyoruz. Ama belki yanlışınızda olabilir arkadaşım 9.sınıf'ta kaldı fakat MESEM'e geçince 10.sınıf'a geçti bu konuda eminim bunun bir kararnamesi resmi belgesi var mı peki?

Evet ben de bunu dedim açık liseye geçmeden önce 3 farklı halk eğitim merkezine gitmiştim hiçbiri geçirtmedi ama 4. geçirtti kimse bir şey bilmiyor eğitim sistemi çok kötü

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı